Gedragsverandering

Type product
Trainer
Mireille Verhoef

Gedragsverandering

Traininingslab
Logo van Traininingslab

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

BEDRIJFSTRAININGEN & TEAMCOACHING: SAMENWERKEN & (ASSERTIEF) COMMUNICEREN OP HET WERK

Sinds 2006 incompany aan het werk:

Als sinds 2006 geef ik bedrijfstrainingen incompany bij scholen, bedrijven en organisaties rondom het thema samenwerken en communicatie. Ik werk dan met leiders en hun teams aan gewenste gedragsveranderingen op het werk. Meestal zit de crux in samenwerken en assertief met elkaar communiceren.

Voor wie:

De branches en organisaties waarvoor ik werk zijn zeer divers. De rode draad is de bereidheid om naar jezelf te kijken en te durven veranderen. Om vanuit verantwoordelijkheid stappen te willen zetten richting een gezamenlijk doel. Dit ook werkelijk willen bereiken door h…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Mentorschap, Kinderopvang, Effectief communiceren, Kindermishandeling en Kinderdagverblijf.

BEDRIJFSTRAININGEN & TEAMCOACHING: SAMENWERKEN & (ASSERTIEF) COMMUNICEREN OP HET WERK

Sinds 2006 incompany aan het werk:

Als sinds 2006 geef ik bedrijfstrainingen incompany bij scholen, bedrijven en organisaties rondom het thema samenwerken en communicatie. Ik werk dan met leiders en hun teams aan gewenste gedragsveranderingen op het werk. Meestal zit de crux in samenwerken en assertief met elkaar communiceren.

Voor wie:

De branches en organisaties waarvoor ik werk zijn zeer divers. De rode draad is de bereidheid om naar jezelf te kijken en te durven veranderen. Om vanuit verantwoordelijkheid stappen te willen zetten richting een gezamenlijk doel. Dit ook werkelijk willen bereiken door het verbeteren van communicatie en samenwerken. Hier bereidheid in tonen om kwetsbaar op te stellen en lastige kwesties bespreekbaar te maken onder leiding van mij als facilitator.

Voordeel van direct toepassen:

Het grote voordeel van een teamtraining is dat de onderwerpen samenwerken en communiceren direct in de praktijk gebracht kunnen worden op de werkvloer. Tijdens de sessies is dit de rode draad, het direct toepassen, hierop reflecteren en verbeteringen aanbrengen.

1 of alle 7 stappen van mijn unieke model van de weg:

Deze trainingen en teamcoaching gaat volgens dezelfde 7 stappen van Anders Denken Anders Doen met NLP of zijn beperkt tot 1 of meerdere stappen van de hele WEG. Uiteindelijk is alles erop gericht de betere versie van jezelf te worden en het team daarin te coachen en begeleiden.

Het unieke model:

Stap 1: wat is het (gezamenlijke) doel?

Stap 2: waarom is dit belangrijk voor jullie (motivatie)

Stap 3: waar staan jullie nu ten opzichte van het doel?

Stap 4: welk vergifgedrag vertonen jullie op het werk (beschuldigen, verdedigen, sarcasme en/of terugtrekken)?

Stap 5: waar is dit gedrag (vroeger) geleerd en hoe komt dit terug als professional op het werk?

Stap 6: welk onhandig gedrag vertoon je dan en hoe herkennen jouw collega’s dit?

Stap 7: hoe komen jullie als team weer terug op de weg richting jullie gezamenlijke doel?

Hoe werkt dit en wat kost het:

Voor meer informatie over mijn werkwijze, de verschillende stappen en het unieke model van de weg de 7 stappen om moeiteloos succesvol te zijn; klik op mijn website, hier staan ook mijn tarieven.

Hoe gedragsverandering faciliteren:

Hoe kun je als leider of coach effectief gedragsveranderingen faciliteren en hierop dagelijks coachen? Dat is de rode draad in al mijn incompany programma’s, deze zijn erop gericht op “coach de coach” en zelfsturende teams.

Ik geloof immers dat iedereen alles in huis heeft om succesvol te zijn, alleen niet alles wordt gebruikt. Het is alleen zo dat soms even een steuntje in de rug nodig is om weer op het juiste pad met elkaar te komen. Daar zijn de juiste coachvragen voor nodig om zelf weer verder te kunnen.

Mijn intentie is om er zo snel als mogelijk weer tussenuit te gaan, gericht op zelfsturing. Zo kan ik weer zoveel mogelijk teams op weg helpen naar de betere versie van zichzelf. Mijn doel is namelijk om veel impact te hebben op veel mensen, dus is mijn hele programma erop gericht het team zelf weer op de rit te krijgen.

NLP en Systemisch kijken:

Hiervoor gebruik ik de communicatie structuren van de verandermethodiek NLP. Om anders te kijken naar hetzelfde maak ik gebruik van het systemisch werken en kijken we naar organisatieopstellingen om te zien wat er aan de hand is en welke stappen nodig zijn.

Ik train en coach vooral coaches en coachende managers op het begeleiden van verandertrajecten en teambuilding op de “zachte” kant. Daarmee bedoel ik op de ingrediënten van een TOP team, dit is altijd gericht op communicatie en samenwerken richting het gezamenlijk DOEL

Ik ben geen Scum, Lean of Agile trainer, ik werk wel met de MENTALE kant van deze methodes, om vanuit FLOW in beweging te komen.

Concrete en meetbare resultaten:

Mijn focus is altijd gericht op meetbare en concrete resultaten. Ik ben een zeer practische en concrete trainer die ingewikkelde kwesties zo eenvoudig en begrijpelijk mogelijk wil overbrengen.

Ik werk met een trello tool om acties en resultaten zichtbaar te maken. Daardoor is het niet vrijblijvend. Dit helpt om steeds in beweging te blijven en te veranderen volgens mij FLOW methode.

Geleerde lessen:

De bedrijfstrainingen hebben bij mij 2 aspecten. De eerste stap is vergroten van bewustwording. Dus inzien en erkennen welke verandering nodig is om de gewenste doelen te bereiken. Alleen bewustwording zonder actie geeft geen resultaat. Dus de tweede stap is in actie komen en daarop reflecteren en de geleerde lessen eruit halen. Zodat er een beweging van continue verbeteren ontstaat.

Veiligheid als basis:

Het delen van geleerde lessen is de veiligste manier om te leren en veranderen. Wanneer jouw team deze visie ook deelt en graag op een inspirerende manier wil groeien dan ben ik absoluut de juiste trainer voor het team! Bij mij is veiligheid de belangrijkst voorwaarde om uit de comfort zone te durven treden. Dit proces faciliteren is mijn specialiteit. Daarna kan het team het zelf weer verder doorpakken.

Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.