Online Leading SAFe®: Scaled Agile Framework

Type product
Tijdsduur
Logo van Trivorto

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Agile werken op team niveau heeft ons veel gebracht, maar wat als meerdere teams samen aan één product werken? Hoe voeg je waarde toe als team van teams? De teams nog beter / harder laten werken is vaak niet de oplossing. Er is veel winst te halen in iets waar we vaak blind voor zijn in grote organisaties. Dit is het terrein van Scaling.

Tijdens de tweedaagse Leading SAFe® training leer je de principes achter Scaling kennen en hoe je deze kunt gebruiken om je organisatie nog wendbaarder te maken.

Je leert het Scaled Agile Framework 5.0 (SAFe® 5.0) kennen en je krijgt handvatten om hier in de praktijk direct mee aan de slag te gaan.

Deze training is inclusief het SAFe® Agilist (SA) examen.…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Agile werken op team niveau heeft ons veel gebracht, maar wat als meerdere teams samen aan één product werken? Hoe voeg je waarde toe als team van teams? De teams nog beter / harder laten werken is vaak niet de oplossing. Er is veel winst te halen in iets waar we vaak blind voor zijn in grote organisaties. Dit is het terrein van Scaling.

Tijdens de tweedaagse Leading SAFe® training leer je de principes achter Scaling kennen en hoe je deze kunt gebruiken om je organisatie nog wendbaarder te maken.

Je leert het Scaled Agile Framework 5.0 (SAFe® 5.0) kennen en je krijgt handvatten om hier in de praktijk direct mee aan de slag te gaan.

Deze training is inclusief het SAFe® Agilist (SA) examen. Het certificaat toont aan dat je de kennis hebt die nodig is om het Scaled Agile Framework in je organisatie te implementeren.

Deze SAFe® training wordt gegeven door de meest ervaren SAFe® consultants en trainer, met praktijkervaring in meerdere grote organisaties. Van team tot directieniveau. Profiteer van vele praktijkvoorbeelden, tips, en valkuilen.
De eerst volgende Live training is 15 en 14 december 2020.

Leerdoelen

 • Inzien welke problemen Scaling oplost
 • Principes achter Scaling begrijpen
 • Het Scaled Agile Framework 4.6, inclusief rollen en events, leren kennen
 • In staat zijn om Agile Portfoliomanagement te implementeren
 • Agile budgetteren begrijpen
 • De valkuilen van Scaling leren kennen
 • Een aanpak leren kennen om SAFe® te implementeren
 • Voldoende kennis hebben om te kunnen slagen voor het examen

Het examen kun je doen in je eigen tijd, op een plek die jezelf kiest. Na het slagen ontvang je de SAFe Agilist (SA) licentie en wordt je automatisch lid van de ‘Scaled Agile Academy’.

Deze training, die garant staan voor een ideale mix van theorie en praktijk, komt in aanmerking voor 12 PE punten / PE uren (Permanente Educatie Uren)

Programma

Dag 1

 • Introductie van het Scaled Agile Framework 5.0 (SAFe® 5.0)Agile en Lean waarden
 • Principes achter Scaling
 • Agile Portfoliomanagement

Dag 2

 • Ervaren van een z.g. PI-Planning
 • Het Scaled Agile Framework 5.0 (SAFe® 5.0) in detail
 • Het verschil tussen SAFe® 5.0 in kleinere organisatie en SAFe® 5.0 in grotere organisaties
 • Agile governance
 • Implementeren van SAFe® 5.0
 • Valkuilen van Scaling
 • Praktijk cases van een SAFe® 5.0 implementatie
 • Tips voor het examen

Doelgroep

De Leading SAFe training is relevant voor iedereen die als manager of change-agent nauw betrokken is bij een scaled agile implementatie, en een goede basis kennis wil opbouwen over het Scaled Agile Framework.

 • Executive management; CIO, VP level
 • Development Managers; QA managers
 • Programma en Projectmanagers
 • Product Managers
 • Architecten
 • Agile coaches
 • Product Owners

We gaan bij deze training uit van een basiskennis van Agile en Lean principes.

Trainingsvorm

De trainer deelt uiteraard in ruime mate zijn kennis en ervaring, maar zet je zeker ook zelf aan het werk. Dat kan zijn om iets zelf uit te zoeken en te presenteren aan de groep; zelf iets ervaren in een opdracht of oefening; of in discussie te gaan over een onderwerp met andere deelnemers. Hierbij wordt de groep meestal verdeeld in kleinere groepjes waarbinnen je de opdrachten uitvoert.

Door deze manier van trainen behaal je het hoogte rendement. Je kunt de stof hierdoor beter verwerken en onthouden; en je bent succesvoller bij de toepassen van SAFe in de praktijk.

Taal van het materiaal is Engels, de training is in het Nederlands tenzij er niet Nederlandstalige deelnemers zijn.

Wat krijg je?

Bereid je voor op twee pittige maar ook zeer inspirerende dagen over het breder toepassen van agile binnen je organisatie. De training wordt gegeven door ervaren gecertificeerde trainers / consultants die SAFe geïmplementeerd hebben in tal van uiteenlopende organisaties. Leer van talloze praktijkvoorbeelden, niet alleen op het gebied van IT, maar commercie, customer service, en systems engineering.

Deze training is inclusief het SAFe® Agilist (SA) examen. Na het slagen ontvang je de SAFe Agilist (SA) licentie en wordt je automatisch lid van het ‘Scaled Agile Academy’.

Uiteraard denken we ook aan de inwendige mens: Versnaperingen, koffie en fris, en een lekkere lunch zijn inbegrepen.

Uiteraard kun je alles later nog eens rustig doornemen, want je krijgt een digitale kopie van alle gebruikte materialen.

Vereiste voorkennis

Voor deze training gaan we uit van voorkennis op het niveau van Professional Scrum Master I of Professional Scrum Product Owner I, of gelijkwaardige ervaring.

Wat zeggen onze klanten?
Kan deze training alleen maar aanbevelen. Twee enerverende dagen, zonder hinderden slides, maar in plaats daarvan focus op waar het werkelijk om gaat en waardevolle discussies daaromheen. Daarnaast is Gregor een bijzonder fijn persoon die je in alle rust door de theorie begeleid.
Martin de Ruiter Freelance Agile Coach

Gregor gebruikte tijdens de training geen bak met slides, maar gaf juist veel praktijkvoorbeelden. Die eigen inbreng van de trainer vond ik fijn. Door deze training heb ik onder andere inzicht gekregen in wat we nog meer uit onze huidige manier van werken kunnen halen. Ik weet nu waar we kansen laten liggen en wat we in het vervolg anders kunnen gaan doen.
Anton Slager Scrum Master, KLM

Mijn ervaring met Agile was die van een dekmantel voor slecht projectmanagement. Ik kende vooral teams die onder het mom “we hebben nu standups en scrum masters” niet meer de moeite namen om te plannen of goed na te denken over afhankelijkheden en randvoorwaarden. Ik ging dan ook met frisse tegenzin naar de Leading SAFe training op 6 en 7 november die Trivorto bij ons op locatie verzorgde.
Toch ben ik positief verrast. De trainer, Gregor Heidinger, hield een heldere presentatie over de inhoud van het SAFe framework en illustreerde met interactieve oefeningen hoe het model in de praktijk werkt. Daarnaast was er ruimte voor discussie, bijvoorbeeld over de vraag of en hoe SAFe in een organisatie als de onze zou werken.
Wat mij aansprak was de compleetheid en toepasbaarheid van het framework, de helderheid van Gregor’s uitleg en het realisme rond het implementeren van SAFe (meer dan een eenvoudige formule tot succes). Door de training ben ik ervan overtuigd geraakt dat SAFe onze organisatie kan helpen om sneller onze strategische doelen te bereiken. Ondanks mijn aanvankelijke scepsis zou ik deze training daarom van harte aanbevelen aan iedereen die handvatten zoekt bij de implementatie van agile werken.
Cris van der MeerService Manager, Port of Rotterdam

In eerste instantie was ik een beetje sceptisch over het PI-planning. SAFe was vooral iets van IT en twee dagen praten over planningen leek me onnodig. Maar achteraf was het toch heel waardevol. Dat kwam vooral door de gesprekken die ontstonden tussen de verschillende teams en het management. Ik merk dat de business kant, waar ik zelf onderdeel van ben, nu beter snapt waar de teams tegenaan lopen en waarom dingen soms langer duren. En de teams begrijpen beter wat de doelen zijn en waarvoor we het allemaal doen. Het was fijn dat Trivorto die twee dagen nadrukkelijk aanwezig was. Voor ons is de methodiek nog niet zo eigen en natuurlijk verloopt zo’n event niet direct vlekkeloos. Trivorto gaf ons een duwtje in de juiste richting als we vastliepen, zodat we verder konden. De tweede keer verliep alles al een stuk soepeler. 
Benno Jaspers, Director Logistics Support, Ahold Delhaize

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: SAFe Agile.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.