Cursus Projectmanagement

Niveau
Totale lesduur

Beschrijving

Het managen van projecten volgens huidige organisatie-eisen en het werken in projecten

Werken in organisaties en het samenwerken tussen organisaties is aan veranderingen onderhevig. Om flexibel op deze ontwikkeling in te spelen, wordt het werken in tijdelijke organisaties steeds meer gemeengoed en werken organisaties steeds meer projectmatig. Terwijl aan het managen van organisaties in het huidige tijdsgewricht nieuwe eisen worden gesteld, lijkt het alsof deze veranderende eisen goeddeels aan projectmanagement voorbij gaan. Echter de eisen die aan leiderschap in tegenwoordige organisaties worden gesteld, worden ook aan leiders in projectorganisaties gesteld. Veranderende patronen van manage…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Het managen van projecten volgens huidige organisatie-eisen en het werken in projecten

Werken in organisaties en het samenwerken tussen organisaties is aan veranderingen onderhevig. Om flexibel op deze ontwikkeling in te spelen, wordt het werken in tijdelijke organisaties steeds meer gemeengoed en werken organisaties steeds meer projectmatig. Terwijl aan het managen van organisaties in het huidige tijdsgewricht nieuwe eisen worden gesteld, lijkt het alsof deze veranderende eisen goeddeels aan projectmanagement voorbij gaan. Echter de eisen die aan leiderschap in tegenwoordige organisaties worden gesteld, worden ook aan leiders in projectorganisaties gesteld. Veranderende patronen van management control in organisaties (bijvoorbeeld meer personele beheersing) vinden we ook terug in de nieuwe eisen die aan projectbeheersing worden gesteld. Het gelijktijdige belang van exploratie en exploitatie bij organisatieverandering heeft ook gevolgen voor hoe we naar het managen van projecten kijken en wat we van projecten mogen verwachten. Kortom, het vacuüm waarin projectmanagement in het verleden werd benaderd, bestaat niet meer: projectmanagement zal met de nieuwe eisen van de tijd moeten meegaan wil het op termijn effectief blijven. Deze cursus bereidt u voor op het managen van projecten in die nieuwe context. Daartoe maken we gebruik van recente en belangrijke wetenschappelijke inzichten.

Doelgroep

De cursus is speciaal ontwikkeld voor professionals met enkele jaren werkervaring in organisaties en/of projecten.  Het beoogde werk- en denkniveau is HBO / Academisch. De cursus is zowel relevant voor de profit als non-profit sector. Deze cursus valt tevens onder het Permanente Educatie curriculum (21 PE-punten).

Maatwerk

Deze cursus kunnen wij tevens aanbieden als maatwerk cursus. De cursus wordt dan afgestemd op de behoeften van uw organisatie en exclusief aangeboden aan uw medewerkers.

Locatie: Maastricht University School of Business and Economics, Tongersestraat 53, Maastricht
Duur: 3 cursusdagen

Management Essentials Opleiding Deze cursus maakt ook onderdeel uit van de Management Essentials opleiding, bestaande uit 8 themamodules.

Er zijn nog geen ervaringen. Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneren wij € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?