Analyseren van de Balans (Cursus)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Utrecht Business School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,9 Utrecht Business School heeft een gemiddelde beoordeling van 7,9 (uit 64 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAmersfoort
16 jun. 2021 tot 23 jun. 2021
placeAmsterdam
16 jun. 2021 tot 23 jun. 2021
placeArnhem
16 jun. 2021 tot 23 jun. 2021
placeEde
16 jun. 2021 tot 23 jun. 2021
placeUtrecht
16 jun. 2021 tot 23 jun. 2021

Beschrijving

Deze cursus duurt 2 dagen en omvat 4 colleges. De kosten bedragen 1.295 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers en heeft keuze uit 16 leslocaties.

Balansen zijn een belangrijk onderdeel van de bepaling van de financiële situatie van een onderneming. Hoe efficiënter u de balans, winst- en verliesrekening en het kasstroomoverzicht kunt analyseren, des te beter. Het is voor professionals enerzijds essentieel om goede kennis te hebben van financiële kengetallen/ verslaglegging en anderzijds het vermogen te hebben om hier zinvolle conclusies uit te trekken. Deze training helpt u bij het ontwikkelen van deze vaardigheden. U leert o.a. hoe u de jaarrekening kan analyseren en interpreteren. …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Balans lezen, Jaarrekening, Beoordelen jaarstukken, Boekhouden en Basiskennis Boekhouden (BKB).

Deze cursus duurt 2 dagen en omvat 4 colleges. De kosten bedragen 1.295 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers en heeft keuze uit 16 leslocaties.

Balansen zijn een belangrijk onderdeel van de bepaling van de financiële situatie van een onderneming. Hoe efficiënter u de balans, winst- en verliesrekening en het kasstroomoverzicht kunt analyseren, des te beter. Het is voor professionals enerzijds essentieel om goede kennis te hebben van financiële kengetallen/ verslaglegging en anderzijds het vermogen te hebben om hier zinvolle conclusies uit te trekken. Deze training helpt u bij het ontwikkelen van deze vaardigheden. U leert o.a. hoe u de jaarrekening kan analyseren en interpreteren. Er wordt geoefend met praktijk casussen, zodat u na het volgen van deze cursus makkelijk in de praktijk kunt brengen.
Onderwerpen

* Hoe interpreteer ik een jaarrekening?
* Wat is een solvabiliteitsanalyse en hoe stel ik die op?
* Wat is een systematische aanpak voor het opstellen van een balans?
* Hoe beoordeel ik de financieringsstructuur?
* Wat is de relatie tussen de balans, de resultatenrekening en de liquiditeitenstromen?
* Hoe stel ik een eindbalans en kasstroomoverzicht op?
* Wat is het effect van verlenging van de afschrijvingstermijn op de cashflow?
* Hoe verwerk ik immateriële activa in de balans?
Resultaat
Na afloop van…

[9] “Goede trainer, degelijke inhoudelijke cursus. Joris legt goed uit hoe bepaalde methoden van waardebepaling werken. Joris heeft merkbaar veel praktijkervaring en weet dit goed over te brengen op de groep”.

[8,5] “Goede colleges, waardevol traject, goede link met de praktijk.

[9] “Contact was goed en snel. De docenten voornamelijk goed. Veel praktijk voorbeelden en bevlogenheid. Over het geheel een goede opbouw, leerzaam en interessant. Praktisch toepasbaar. Joris Kersten is top, su…

De colleges vinden om de twee weken plaats. Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart om 09.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Aanmelden kan op de locaties: Ede, Utrecht, Arnhem of AmersfoortCollegedata: opleiding met startdatum in Juni 2021

* College 1+ 2: Woensdag 16 juni 2021 (09.00 uur -17.00 uur incl. lunch)
* College 3 + 4: Woensdag 23 juni 2021 (09.00 uur -17.00 uur incl. lunch)

Deze cursus duurt 2 dagen en omvat 4 colleges. U volgt de cursus met 10-15 deelnemers op een van onze opleidingslocaties. Uw investering bedraagt EUR 1.295,- (vrij van BTW, all-in).Dag 1: Systematische aanpak van de balans (college 1 en 2)
Tijdens deze dag starten we met de basis. U leert alles over het analyseren van de jaarrekening en verbanden leggen tussen de balans en de verlies- en winstrekening. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over hoe u diverse financiële ratio’s kunt berekenen en interpreteren. U leert tevens wat er zoal komt kijken bij de winststuring bij handel en industrie. Hoe kan u met belangrijke financiële kengetallen omgaan en hoe komt u tot zinvolle conclusies en aanbevelingen? Aan het einde van deze dag heeft u veel theoretisch kennis opgedaan en dit in praktisch kader gepast.
Dag 2: Resultatenrekening en financieringsstructuur (college 3 en 4)
Tijdens de tweede dag duiken we dieper in de prognoses van de resultatenrekening, liquiditeitenontwikkeling en de eindbalans. U leert wat de relatie is tussen de balans, de resultatenrekening en de liquiditeitenstromen. U bent in staat om een relatie te leggen tussen cashflow en solvabiliteit en cashflow en werkkapitaal. Verder wordt er ingezoomd op thema’s als: ratiofinanciering, balansstructuur en financieringsstructuur. U verwerft tal van nieuwe pragmatische inzichten, tools, checklists en een stappenplan om de balans te analyseren. U sluit de dag af met mooie praktijkcasuïstiek.

De training analyseren van de balans is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over de balansstructuur, financieringsstructuur, solvabiliteit en cash flows. Er is een samenvatting beschikbaar waarin de fundamenten van balans- en resultatenrekening analyse zo praktisch mogelijk worden behandeld. Tijdens uw opleiding wordt u intensief begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de opleiding beschikbaar voor uw vragen en opmer…

Na afloop van deze training bent u in staat een gedegen totaaloordeel over een bedrijf te geven, alsmede een goede financiële analyse te maken.Tijdens de opleiding leert u zelf een analyse maken, een mening onderbouwen en conclusies trekken. U heeft inzicht in het theoretisch kader en kan dit vertalen naar de praktijk. U bent in staat de onderdelen van de checklist en het stappenplan te herkennen en toe te passen. U weet hoe u systematische de balans en resultatenrekening aanpakt, hoe de winststuring bij handel en industrie werkt en hoe u een ratiofinanciering opstelt. Daarnaast kan u weergegeven hoe u integraal een oordeel geeft over de balansstructuur, financieringsstructuur, solvabiliteit en cash flow.

De training is bestemd voor professionals die jaarrekeningen analyseren of daarover een oordeel moeten hebben. De cursus is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze studenten een minimaal vier jaar relevante werkervaring en een HBO-werk- en denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echt dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

UBS / Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze  studenten op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen we op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, strategie, hrm en management & leadership. We ondersteunen studenten gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie en geven middels educatie en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.