Analyseren van de Kasstroom (Cursus)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Analyseren van de Kasstroom (Cursus)

Utrecht Business School
Logo van Utrecht Business School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,9 Utrecht Business School heeft een gemiddelde beoordeling van 7,9 (uit 64 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAmersfoort
7 dec. 2021 tot 14 dec. 2021
placeBussum
7 dec. 2021 tot 14 dec. 2021
placeEde
7 dec. 2021 tot 14 dec. 2021
placeUtrecht
7 dec. 2021 tot 14 dec. 2021
placeAmersfoort
11 feb. 2022 tot 18 feb. 2022
placeBussum
11 feb. 2022 tot 18 feb. 2022
placeEde
11 feb. 2022 tot 18 feb. 2022
placeUtrecht
11 feb. 2022 tot 18 feb. 2022

Beschrijving

Deze cursus duurt 2 dagen en omvat 4 colleges. De kosten bedragen 1.295 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers en heeft keuze uit 16 leslocaties.

De kasstroom is een graadmeter voor de levensvatbaarheid van een organisatie. Het geeft aan hoeveel geld er binnenkomt en ook weer uitgaat. Als de uw kasstroom niet in orde is kunnen er betalingsproblemen ontstaan. Het is voor professionals enerzijds essentieel om de kasstroom op juiste wijze te analyseren en anderzijds om hier toekomstgerichte uitspraken over te kunnen doen. Deze cursus helpt u bij het ontwikkelen van deze vaardigheden. U leert o.a. hoe u zelfstandig een kasstroomoverzicht kunt opstellen en hoe u zich een oordeel kan vorm…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Vastgoedrekenen, Taxateur, Excel, Conflicthantering en Beïnvloeden.

Deze cursus duurt 2 dagen en omvat 4 colleges. De kosten bedragen 1.295 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers en heeft keuze uit 16 leslocaties.

De kasstroom is een graadmeter voor de levensvatbaarheid van een organisatie. Het geeft aan hoeveel geld er binnenkomt en ook weer uitgaat. Als de uw kasstroom niet in orde is kunnen er betalingsproblemen ontstaan. Het is voor professionals enerzijds essentieel om de kasstroom op juiste wijze te analyseren en anderzijds om hier toekomstgerichte uitspraken over te kunnen doen. Deze cursus helpt u bij het ontwikkelen van deze vaardigheden. U leert o.a. hoe u zelfstandig een kasstroomoverzicht kunt opstellen en hoe u zich een oordeel kan vormen over de rendements- verwachtingen van investeringen.
Onderwerpen

* Wat is de betekenis van kasstromen met betrekking tot werkkapitaal-behoefte?
* Wat is de samenstelling van kasstroomoverzichten bij een eenmanszaak?
* Wat is de relaties tussen cash flow en solvabiliteit?
* Wat zijn onderlinge relaties tussen verschillende posten op de balans?
* Welke relaties zijn er tussen de operationele cash flow, investeringskasstroom en financieringsuitgaven?
* Hoe trek ik conclusies over een kasstroom?
* Hoe pas ik de directe/indirecte methode correct toe?
* Wat is de staat van herkomst en besteding van middelen?
* Wat is het verband tusse…

[9] “Goede trainer, degelijke inhoudelijke cursus. Hij legt goed uit hoe bepaalde methoden van waardebepaling werken”.

[8,5] “Goede colleges, waardevol traject, goede link met de praktijk.

[9] Contact was goed en snel. De docenten voornamelijk goed. Veel praktijk voorbeelden en bevlogenheid. Over het geheel een goede opbouw, leerzaam en interessant. Praktisch toepasbaar. Docent is top, super enthousiast en maakt de stof inzichtelijk.

[8] “Inspirerende college’s met ervaren docenten.…

De colleges vinden om de twee weken plaats. Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart om 09.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Aanmelden kan op de locaties: Arnhem, Utrecht, Ede of Amersfoort.Collegedata: opleiding met startdatum in December 2021

* College 1+ 2: Dinsdag 7 december 2021 (09.00 uur -17.00 uur incl. lunch)
* College 3 + 4: Dinsdag 14 december 2021 (09.00 uur -17.00 uur incl. lunch)
Collegedata: opleiding met startdatum in Februari

* College 1+ 2: Vrijdag 11 februari 2022 (09.00 uur -17.00 uur incl. lunch)
* College 3+ 4: Vrijdag 18 februari 2022 (09.00 uur -17.00 uur incl. lunch)

Deze cursus duurt 2 dagen en omvat 4 colleges. U volgt de cursus met 10-15 deelnemers op een van onze opleidingslocaties. Uw investering bedraagt EUR 1.295,- (vrij van BTW, all-in).Dag 1: De basis van kasstromen balans (college 1 en 2)
Tijdens deze dag starten we met de basis. U leert alles over de samenstelling van kasstroom­overzichten bij een eenmanszaak en een bv. U krijgt nieuwe kennis en inzichten over de betekenis van kasstromen met betrekking tot werkkapitaalbehoefte. U leert tevens een kasstroomanalyse (toekomstgericht) te maken en beoordelen. Aan het einde van deze dag heeft u veel theoretisch kennis opgedaan en dit in praktisch kader toegepast.
Dag 2: Verbanden leggen en conclusies trekken (college 3 en 4)
Tijdens de tweede dag duiken we dieper in het verband tussen balans, winst- en verliesrekening en kasstroomoverzicht. U leert wat de relatie is tussen cash flow en solvabiliteit. Verder wordt er ingezoomd op relaties tussen financieringsuitgaven, operationele cash flow, investeringskasstroom en structurele financieringskasstroom. U verwerft tal van nieuwe pragmatische inzichten, tools en checklists om de kasstroom te analyseren. U sluit de dag af met een eenduidige en direct herkenbare bedrijfssituatiecasus.

De training is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over de balansstructuur, financieringsstructuur, solvabiliteit en cash flows. Er is een samenvatting beschikbaar waarin de fundamenten van balans- en resultatenrekening analyse zo praktisch mogelijk worden behandeld. Tijdens uw opleiding wordt u intensief begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de opleiding beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar…

Na afloop van deze training bent u in staat om op een zinvolle wijze over kasstromen te schrijven, alsmede een kasstroomanalyse (toekomstgericht) op te stellen en te beoordelen.Tijdens de training leert u zelf een kasstroomanalyse maken, een mening onderbouwen en conclusies trekken. U heeft inzicht in het theoretisch kader en kan dit vertalen naar de praktijk. U bent in staat een kasstroomoverzicht of een staat van herkomst & besteding van middelen beter te begrijpen. U doorziet het verband tussen balans, winst- en verliesrekening en kasstroomoverzicht. U kunt alle begrippen in de juiste context plaatsen waardoor u ze ook daadwerkelijk kunt toepassen. U heeft ook alle nodige vaardigheden ontwikkelt om aan de hand van kasstromen de rendementsverwachtingen van investeringen te beoordelen.

De cursus is bestemd voor professionals die kasstroomoverzichten willen beoordelen van MKB- en middelgrote bedrijven en daarnaast de essenties van kasstroomanalyse en techniek willen beheersen. Enige ervaring met het lezen/begrijpen van jaarrekeningen is vereist. Doorgaans hebben onze studenten een minimaal vier jaar relevante werkervaring en een HBO-werk- en denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echt dat het optimale leerresultaat ligt bij een ru…

UBS / Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze  studenten op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen we op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, strategie, hrm en management & leadership. We ondersteunen studenten gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie en geven middels educatie en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.