Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht (Cursus)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Bedrijfsovername & Bedrijfsoverdracht (Cursus)

Utrecht Business School
Logo van Utrecht Business School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,8 Utrecht Business School heeft een gemiddelde beoordeling van 7,8 (uit 66 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
12 okt. 2023 tot 16 nov. 2023

Beschrijving

Deze cursus duurt 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. De kosten bedragen 1840 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers. Geïnteresseerd? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te be…

De verwachting is dat de komende jaren veel oudere ondernemers zullen ophouden. Uit onderzoek is gebleken dat tussen de 15 en 25 duizend bedrijven per jaar zullen overgaan. Dit betekent dat er een groeiende marktbehoefte is aan specialistische kennis die succesvolle transities mogelijk maken. Deze cursus geeft op een multidisciplinaire en geïntegreerde wijze inzicht in juridische en fiscale aspecten en de waardebepalende factoren die een rol spelen bij bedrijfsovernames.
Onderwerpen

* Nieuwe kenn…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

"Hoeveel voorbereiding vergt een college ongeveer?"

Gevraagd door Marloes Ubbink - 14-02-2017 09:24
Een gemiddelde student heeft zo'n twee uur nodig om een college voor te bereiden.
Beantwoord door Olivier Schroder (Springest adviseur)

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Bedrijfsovername, Bedrijfseconomie, Overdrachtsbelasting, Fusies & overnames en Faillissement.

Deze cursus duurt 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. De kosten bedragen 1840 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers. Geïnteresseerd? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te be…

De verwachting is dat de komende jaren veel oudere ondernemers zullen ophouden. Uit onderzoek is gebleken dat tussen de 15 en 25 duizend bedrijven per jaar zullen overgaan. Dit betekent dat er een groeiende marktbehoefte is aan specialistische kennis die succesvolle transities mogelijk maken. Deze cursus geeft op een multidisciplinaire en geïntegreerde wijze inzicht in juridische en fiscale aspecten en de waardebepalende factoren die een rol spelen bij bedrijfsovernames.
Onderwerpen

* Nieuwe kennis en inzichten in de meest voorkomende vormen van overname
* Nieuwe inzichten in verschillende waarderingstechnieken bij overnames
* Verbanden tussen de vorm van bedrijfsovername, structuur en financieringsvorm
* Inzicht in de rol van juridische en fiscale aspecten bij bedrijfsovernames
* Verbetering van de kwaliteit van uw adviezen bij bedrijfsovernames.
Resultaat
Na afloop van de cursus heeft u diepgaande kennis en inzichten van de aspecten die van belang zijn bij bedrijfsovernames. U snapt welke verbanden er zijn tussen bedrijfswaardering, financiering, structurering en fiscale en juridische aspecten en u weet hoe u uw nieuw opgedane kennis kunt toepassen in de praktijk.

[8] “Sterke colleges, verrijkend, inhoudelijk en diepgaand. Ik heb erg veel geleerd tijdens deze training. “

[9] “Geweldige opleiding op hoog niveau, stof wordt op aansprekende manier gebracht. De docent krijgt van mij een dikke tien voor zijn colleges. Locatie was ook zeer de moeite waard. Bedankt.”

[9,5] “De trainers gaven een goede interactieve training. De presentaties waren slechts een onderbouwing bij een verhaal. Ik heb de training dan ook als zeer leerzaam ervaren.”

Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart om 15.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Mocht u op een bepaalde datum niet kunnen: gemiste colleges kunnen te allen tijde worden ingehaald middels e-learning (dit zijn opnames van een recente klassikale opleiding, voorzien van slides en geluid). Dit biedt u extra flexibiliteit.Collegedata: opleiding met startdatum in Maart 2023. U kunt zich (tot 9 maart) aanmelden.

* College 1 + 2: Donderdag 16 maart 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Donderdag 30 maart 2023(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 5 Donderdag 20 april 2023 (15.00 uur -17.30 uur excl. diner)
Collegedata: opleiding met startdatum in Oktoberi 2023. U kunt zich (tot 5 oktoberi) aanmelden.

* College 1 + 2: Donderdag 12 oktober 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Donderdag 2 novemberi 2023(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 5: Donderdag 16 november 2023 (15.00 uur -17.30 uur excl. diner)

De cursus ‘Bedrijfsovername en bedrijfsoverdracht’ duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 deelnemers op een van onze opleidingslocaties. Hierin volgt u colleges en werkt aan opdrachten.Dag 1: Bedrijfsoverdracht: waardering, financiering en structurering (college 1 en 2)
Tijdens deze dag leert u welke trends en ontwikkelingen er zijn op het gebied van bedrijfsovername. U doet nieuwe kennis en inzichten op over de meest voorkomende overnamevormen, de relatie tussen bedrijfswaardering, financiering en structurering en u leert welke juridische en fiscale zaken er spelen rondom overnames. U doet verder kennis op over verschillende waarderingstechnieken, geldstromen en rendementseisen, de hoogte van de kostenvoet, risico’s en waarderingsuitkomst. Aan het einde van de dag heeft u uw kennis over bedrijfsoverdracht en bedrijfsovername naar een substantieel hoger niveau gebracht.
Dag 2: Overnamevorm, structuur en financieringsvorm (college 3 en 4)
Tijdens deze dag ligt de nadruk op het meegeven van gedegen kennis over het verband tussen bedrijfsovername, structuur en financieringsvormen. U leert de verschillen onderkennen van de diverse overnamevormen (management buy-in, management buy-out en strategische overname) en financieringsvormen (earn-out, achtergestelde lening en gefaseerde verkoop). U krijgt tot slot informatie over de inrichting van een zo optimaal mogelijke structuur om de fusie of overname op een zo gunstig mogelijke manier voor u te laten verlopen. U leert verbanden en logica te zien tussen deze drie belangrijke aspecten binnen het overnameproces.
Dag 3: Juridische en fiscale aspecten bij bedrijfsovernames (college 5)
Tijdens deze dag leert u welke juridische en fiscale aspecten een rol spelen bij het overnameproces. U krijgt inzicht in juridische constructies, wat uw rechten en plichten zijn tijdens het overnameproces, wat het doel en inhoud van de intentieverklaring is en met welke regelgeving u zoal te maken krijgt. U leert verder wat de belangrijkste fiscale hoofdvragen zijn bij overnames, welke methoden er zijn om om fiscale lasten te verlagen, welke (tegengestelde) fiscale belangen koper en verkoper kunnen hebben en wat er allemaal komt kijken bij een fiscale due dilligence. Na afloop van de cursus weet u beter wat er speelt tijdens het overnameproces en bent u in staat om het proces in goede banen leiden en grip te houden op de zaak.

De cursus Bedrijfsovername en bedrijfsoverdracht is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over bedrijfsoverdracht en bedrijfsovernames. Verder staat de kwantificering van beleid centraal tijdens deze opleiding. U redeneert gedurende de opleiding terug vanuit een bedrijfskundig perspectief.

De verwachting is dat de komende jaren veel oudere ondernemers zullen ophouden. Uit onderzoek is gebleken dat tussen de 15 en 25 duizend bedrijven per jaar zullen overgaan. Dit betekent dat er een groeiende marktbehoefte is aan specialistische kennis die succesvolle transities mogelijk maken. De cursus ‘bedrijfsoverdracht’ geeft op een multidisciplinaire en geïntegreerde wijze inzicht in juridische en fiscale aspecten en de waardebepalende factoren die een rol spelen bij bedrijfsovernames.Onderwerpen
– Welke trends zijn er op het gebied van bedrijfsoverdracht en bedrijfsovername?
– Nieuwe kennis en inzichten in de meest voorkomende vormen van overname
– Relatie waardering, financiering, structurering en fiscale en juridische aspecten
– Nieuwe inzichten in verschillende waarderingstechnieken bij overnames
– Verbanden tussen de vorm van bedrijfsovername, structuur en financieringsvorm
– Inzicht in de rol van juridische en fiscale aspecten bij bedrijfsovernames
– Verbetering van de kwaliteit van uw adviezen bij bedrijfsovernames.
Resultaat
Na afloop van de cursus heeft u diepgaande kennis en inzichten van de aspecten die van belang zijn bij bedrijfsovernames. U weet welke trends en ontwikkelingen er zijn rondom bedrijfsovernames, u snapt welke verbanden er zijn tussen bedrijfswaardering, financiering, structurering en fiscale en juridische aspecten en u weet hoe u uw nieuw opgedane kennis kunt toepassen in de praktijk. U bent verder op de hoogte van diverse waarderingsmethodes en u kunt deze ook ten uitvoer brengen. Tot slot bent u een zwaardere gesprekspartner geworden voor opdrachtgevers omdat de kwaliteit van uw adviezen sterk is verbeterd.

De cursus Bedrijfsovername en bedrijfsoverdracht is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van bedrijfsoverdracht en bedrijfsovernames. De cursus is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een financiële achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat…

UBS / Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze  studenten op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen we op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, strategie, hrm en management & leadership. We ondersteunen studenten gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie en geven middels educatie en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Hieronder vind je de veelgestelde vragen van andere bezoekers. Als je ook een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

"Hoeveel voorbereiding vergt een college ongeveer?"

Gevraagd door Marloes Ubbink - 14-02-2017 09:24
Een gemiddelde student heeft zo'n twee uur nodig om een college voor te bereiden.
Beantwoord door Olivier Schroder (Springest adviseur)

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.