Bedrijfsovernames (Cursus)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Bedrijfsovernames (Cursus)

Utrecht Business School
Logo van Utrecht Business School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,8 Utrecht Business School heeft een gemiddelde beoordeling van 7,8 (uit 66 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
12 okt. 2023 tot 2 nov. 2023

Beschrijving

Deze cursus duurt 2 dagen en omvat 4 colleges. De kosten bedragen 2195 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers op locatie. Geïnteresseerd? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bes…

De verwachting is dat de komende jaren veel oudere ondernemers zullen ophouden. De markt voor overnames groeit hiermee. Dit betekent dat er behoefte is aan specialistische kennis die succesvolle transities mogelijk maken. Tijdens de cursus bedrijfsovernames verkrijgt u door middel van casussen brede kennis op het gebied van financiering van overnames, waarderingsvraagstukken en de impact van waarde creatie op uw organisatie. Bent u actief in bedrijfsovernames of wilt u in de komende jaren een bedr…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Speech schrijven, Schrijven, Presenteren, Brieven schrijven en Creatief schrijven.

Deze cursus duurt 2 dagen en omvat 4 colleges. De kosten bedragen 2195 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers op locatie. Geïnteresseerd? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bes…

De verwachting is dat de komende jaren veel oudere ondernemers zullen ophouden. De markt voor overnames groeit hiermee. Dit betekent dat er behoefte is aan specialistische kennis die succesvolle transities mogelijk maken. Tijdens de cursus bedrijfsovernames verkrijgt u door middel van casussen brede kennis op het gebied van financiering van overnames, waarderingsvraagstukken en de impact van waarde creatie op uw organisatie. Bent u actief in bedrijfsovernames of wilt u in de komende jaren een bedrijf kopen of verkopen? Dan is deze cursus zeer geschikt om op een geïntegreerde wijze inzicht te krijgen in juridische en fiscale aspecten die een rol spelen bij bedrijfsovernames.
Onderwerpen

* Hoe wordt de prijs en waarde van een onderneming bepaald?
* Wat komt er kijken bij de voorbereiding van het overnameproces?
* Welke fiscale aspecten spelen een rol bij overnames?
* Welke juridische aspecten spelen een rol bij bedrijfsoverdracht?
* Welke principes zijn er op het gebied van analyse, modelleren en structureren
* Welke soorten financieringen zijn er en wat zijn de kosten hiervan?
* Wat zijn belangrijke slaag- en faalfactoren in het sluiten van een deal?
* Wat komt er all…

[8] “Sterke colleges, verrijkend, inhoudelijk en diepgaand. Ik heb erg veel geleerd tijdens deze training. “

[9] “Geweldige opleiding op hoog niveau, stof wordt op aansprekende manier gebracht. De docent krijgt van mij een dikke tien voor zijn colleges. Locatie was ook zeer de moeite waard. Bedankt.”

[9,5] “De trainers gaven een goede interactieve training. De presentaties waren slechts een onderbouwing bij een verhaal. Ik heb de training dan ook als zeer leerzaam ervaren.”

De colleges vinden om de twee weken plaats. Er vinden per dag twee colleges plaats. Mocht u op een bepaalde datum niet kunnen: gemiste colleges kunnen te allen tijde worden ingehaald middels e-learning (dit zijn opnames van een recente klassikale opleiding, voorzien van slides en geluid). Dit biedt u extra flexibiliteit.Collegedata: opleiding met startdatum in Maart 2023. U kunt zich (tot 9 maart) aanmelden.

* College 1 + 2: Donderdag 16 maart 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Donderdag 30 maart 2023(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
*

Collegedata: opleiding met startdatum in Oktoberi 2023. U kunt zich (tot 5 oktoberi) aanmelden.

* College 1 + 2: Donderdag 12 oktober 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Donderdag 2 novemberi 2023(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)

Deze cursus duurt 2 dagen en omvat 4 colleges. U volgt de cursus met 10-15 deelnemers op een van onze opleidingslocaties. Uw investering bedraagt EUR 2.195,- (vrij van BTW, all-in).Dag 1: Waardebepaling en fiscale aspecten bij overnames (college 1 en 2)
Tijdens deze dag starten we met de basis. U leert over het verloop van een overnameproces en welke overnames er bestaan. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over de verschillende waarderingsmethoden, geschikte juridische constructies en het verschil tussen waarde en prijs. Verder wordt er dieper ingegaan op het doel en de inhoud van de intentieverklaring, de escrow, de garanties en het contract dat wordt opgesteld omtrent de overname. U leert tot slot over de fiscale belangen van de verkoper en koper en welke methoden er zijn om de fiscale lasten van overnames te verlagen. Aan het einde van deze dag heeft u veel theoretisch kennis opgedaan en dit in praktisch kader geplaatst.
Dag 2: Beste practise en closing the deal (college 3 en 4)
Tijdens deze dag leert u hoe u een bedrijfsovername het beste kan financieren. Wat is de meest optimale financierings- en zeggenschapstructuur? En hoe beperkt u de kosten van de verschillende financieringsvormen? U verwerft tal van nieuwe pragmatische inzichten en tips over het due dilligence traject. Er wordt specifiek stilgestaan bij belangrijke aandachtspunten van de financiële due dillengence. U sluit de dag af met slimme tips in het onderhandelingstraject. Hoe bereidt u een goede onderhandelingsagenda voor en hoe speelt u het onderhandelingsspel?

De training is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over de balansstructuur, financieringsstructuur, solvabiliteit en cash flows. Er is een samenvatting beschikbaar waarin de fundamenten van balans- en resultatenrekening analyse zo praktisch mogelijk worden behandeld. Tijdens uw opleiding wordt u intensief begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de opleiding beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar…

Na afloop van de cursus bent u in staat om het gehele overname traject te doorzien. U snapt welke valkuilen er tijdens de overname zijn en hoe u een goede deal sluit. U bent in staat om de verschillende fases van het overnameproces te herkennen. Daarnaast werkt u aan belangrijke vaardigheden die van pas komen bij overnamen en fusies. U weet welke do’s and dont’s er bij overnames zijn en hoe u aansluit bij de gestelde doelen en strategie. U ontdekt wat de invloed van de coronacrisis is op bed…

De cursus ‘Bedrijfsovernames’ is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van bedrijfsoverdracht en bedrijfsovernames.

De achtergrond van de deelnemers is zeer divers: (financieel) directeuren, controllers, adviseurs, accountants, managers operations, CEO’s, bankiers en andere (financial) professionals die verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn voor overname trajecten. Doorgaans hebben onze deelnemers minimaal vier jaar (financiële) relevante werke…

UBS / Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze  studenten op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen we op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, strategie, hrm en management & leadership. We ondersteunen studenten gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie en geven middels educatie en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.