Business Development & Innovatie (Post HBO)

Niveau
Totale lesduur
8,5
Gemiddeld cijfer voor Business Development & Innovatie (Post HBO)
Gebaseerd op 11 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
Hugo Stijnen
Vestigingsmanager
9
Business Development & Innovatie (Post HBO)

"Met deze opleiding Innovatie & Business Development creëer ik waarde door innovatie; voor de organisatie itsme, de klant en voor mezelf. Ik heb geleerd relevante marktontwikkelingen te herkennen en deze te vertalen naar creatieve en innovatieve oplossingen, passend bij onze organisatie. Bovendien ontwikkel ik leiderschap en creativiteit in het daadwerkelijk realiseren van de vernieuwing." - don 23 mrt 2017 23:53:25 UTC

"Met deze opleiding Innovatie & Business Development creëer ik waarde door innovatie; voor de organisatie itsme, de klant en voor mezelf. Ik … alles lezen - don 23 mrt 2017 23:53:25 UTC

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product. Utrecht Business School biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's:

Utrecht

Beschrijving

De aandachtsspanne van de consument is schaars. Om de consument van vandaag de dag te overtuigen van uw product of dienst, is toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen erg belangrijk. Om producten te kunnen produceren die dit in zich dragen, is creativiteit, innovatiekracht en time-to-market van levensbelang. Met behulp van nieuwe kennis en inzichten op het gebied van business development en innovatie, kunt u de vernieuwingsstrijd aan om uiteindelijk de consument weer voor u te winnen.

Onderwerpen

- Welke trends en ontwikkelingen zijn er binnen business development en innovatie?
- Hoe kan ik een effectieve innovatie- en developmentstrategie formuleren?
- Hoe bouw ik een organisatie me…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

De aandachtsspanne van de consument is schaars. Om de consument van vandaag de dag te overtuigen van uw product of dienst, is toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen erg belangrijk. Om producten te kunnen produceren die dit in zich dragen, is creativiteit, innovatiekracht en time-to-market van levensbelang. Met behulp van nieuwe kennis en inzichten op het gebied van business development en innovatie, kunt u de vernieuwingsstrijd aan om uiteindelijk de consument weer voor u te winnen.

Onderwerpen

- Welke trends en ontwikkelingen zijn er binnen business development en innovatie?
- Hoe kan ik een effectieve innovatie- en developmentstrategie formuleren?
- Hoe bouw ik een organisatie met toegevoegde waarde en innovatievermogen?
- Hoe kan ik de innovatiestrategie integreren en implementeren in de organisatie?
- Welke rol spelen leadership, verandermanagement en bedrijfscultuur bij innovatie?
- Welke vaardigheden zijn vereist om vernieuwingen door te kunnen voeren?
- Hoe meet ik de effectiviteit van de business innovatiestrategie?

Resultaat

Na afloop van de opleiding bent u in staat om zelfstandig uitvoering te geven aan de business innovationstrategie. U bent in staat om tot een strategie te komen die in lijn ligt met de bedrijfs- en marketingstrategie. U weet hoe u een effectief innovatieproces kunt opstarten en hoe u creativiteit en innovatie tot volle bloei kunt laten komen. U bent op de hoogte van de (on)mogelijkheden die bepaalde managementstijlen hebben voor het welslagen van innovatieprocessen. U weet tevens hoe u het beste om kunt gaan met interne weerstand en het veranderen van bestaande structuren en culturen. U bent op de hoogte van alle succesfactoren van business leaders en weet hoe u een succesvolle implementatie kunt doorvoeren. Tot slot bent u op de hoogte van de laatste kennis en inzichten op het gebied van business development en de mogelijkheden die dit geeft voor het vermarkten van een onderscheidend product met voldoende toegevoegde waarde.

Inhoud

Dag 1: Strategisch management en business model innovation (college 1 en 2)

Tijdens deze dag leert u hoe u de juiste strategische fundamenten kunt leggen om tot een succesvolle business developmentstrategie voor uw organisatie te komen. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over strategisch management, business model innovation, market learning en open innovation. U leert tot slot welke stappen er nodig zijn voor een succesvolle uitrol, hoe u een juiste innovatiestrategie kunt samenstellen en hoe u uiteindelijk grip kunt houden op het vernieuwingsproces.

Dag 2: Innovatie management en business development (college 3 en 4)

Tijdens deze dag leert hoe u uw innovatiestrategie verder kunt vormgeven. U verwerft tal van nieuwe pragmatische inzichten, tools, tips, methodes en checklists over business development uit de praktijk waarmee u uw voordeel kunt doen. U leert hoe u innovatieprocessen beter en effectiever kunt organiseren, hoe u om kunt gaan met de organisatie van creativiteit en innovatiekracht en hoe dit dient te resulteren in toegevoegde waarde, een verdienmodel en onderscheidend vermogen. Verder krijgt u nieuwe kennis en inzichten over het product ontwikkelingsproces, concurrentie en het belang van een goede time-to-market. Tot slot krijgt u nieuwe kennis over integratie- en implementatie issues inzake de nieuwe innovatiestrategie.

Dag 3: Bedrijfscultuur en verandermanagement (college 5 en 6)

Tijdens deze dag leert hoe u uw innovatiestrategie intern kunt doorvoeren. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over organisatiecultuur, identiteit en waarden, interne weerstand, draagvlakcreatie en change management. U krijgt nieuwe methoden en instrumenten aangereikt waarmee u uw new businessstrategie gedegen ten uitvoer kunt brengen en u weet welke krachten er spelen binnen organisaties en hoe u daarmee uw voordeel kunt doen. Onderwerpen die verder aan bod komen zijn: HR-management, internal branding, kennisdeling en motivatie-, inspiratie en coachingvaardigheden. Tot slot wordt er gefocust op het meten, analyseren en managen van het veranderingsproces.

Dag 4: Leadership in business development projecten (college 7 en 8)

Tijdens deze dag leert u welke rol leadership kan spelen bij het veranderen van de organisatie. U krijgt nieuwe kennis en inzichten over de succesfactoren van business innovation leaders. Wat maakt hen tot winnaars op het gebied van businesss development en wat onderscheidt hen van de concurrentie? Andere vragen die worden beantwoordt: Welke managementstijlen zijn het effectiefst in welke bedrijfsomgevingen en welke stijl zou voor uw situatie het best passen? U krijgt inzicht in uw huidige managementvaardigheden en wordt bijgespijkerd op deelaspecten. Tot slot krijgt u aan de hand van enkele best practices en cases voorbeelden van succesvolle business development projecten en -implementaties.

Dag 5: Implementatie new businessbeleid (college 9 en 10)

Tijdens deze dag leert u hoe u de organisatie concreet gereedmaakt voor de implementatie van een nieuwe innovatiestrategie. U leert hoe u doelstellingen opstelt, hoe u uw innovatieteam prepareert en hoe u dit kunt managen, hoe u bestaande systemen kunt integreren met de nieuwe systemen maar bovenal: hoe u grip kunt houden op het totale implementatieproces. U wordt tot slot bijgespijkerd over alle ins en outs van het monitoringproces. Op welke KPI’s wordt gestuurd, welke metrics worden gehanteerd, wanneer dient er bijsturing in het proces plaats te vinden, hoe gaat u hiermee om, hoe werken bepaalde analytics-programma’s en hoe dragen behaalde resultaten bij aan het totaal?

Vorm

De kwantificering van beleid staat centraal tijdens deze Post HBO opleiding Business Development & Innovatie. U redeneert gedurende de opleiding terug vanuit een financieel-strategisch perspectief. Tijdens uw opleiding wordt u intensief begeleidt door een kerndocent. Deze docent is gedurende de opleiding beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen. De kerndocent beoordeelt u aan het einde van de opleiding.

Wie

De Post HBO opleiding Business Development & Innovatie is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van business development en business innovation. De opleiding is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een bedrijfskundige- of marketingachtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.

Docenten

De docenten die de Post HBO opleiding Business Development & Innovatie voor u verzorgen, hebben hun sporen ruimschoots in de praktijk verdiend. Zij hebben doorgaans brede ervaring als consultant, R&D-directeur, innovatiemanager, changemanager, businessstrateeg, of marketing manager. Naast deze ervaring hebben zij ook een goede kennis van wetenschap, modellen en strategieën waardoor zij als geen ander in staat zijn om een brug te slaan tussen strategie en praktijk. Enkele docenten uit de opleiding:

Alexander Boelen (Inno4Business) has many years of experience in managing creativity and combining expertise, focusing on business development by innovation. He has a background in architectural & urban design, knowledge management and (geo-) modeling & simulation. He has developed a large network in, amongst other, the worldwide intelligent transport arena, media & entertainment and universities & research institutes. Specialties:Experienced strategy and innovation advisor; business innovation manager. Klik hier voor een video-introductie.

Joris Craandijk (Innovative Partners). Als marketeer, manager en strateeg heeft Joris bij een multinational veel binnenlandse en buitenlandse ervaring opgedaan. Daarin stond het creëren van nieuwe business altijd centraal. Of het nu handelde om een line extention, greenfield project, crisismanagement of een complex innovatie project, alles draaide om het verbinden van visie, strategie en management met een idee, de organisatie en de uitvoering. Samen op weg naar succes. Een echte ervaringsdeskundige. Klik hier voor een video-introductie.

Arend-Jan Majoor (Freshious) I am a true innovator. I always like to start up new ideas and new initiatives or to help people with this. I am able to bring structure in chaos and (if timing is right) I can empower people to take over. With this strong motivation, I work in the role of entrepreneur, business developer, consultant and program manager in The Netherlands and abroad. From 2008 I have started several companies of which Frismakers/Freshious has always been the common thread. Klik hier voor een video-introductie.

Michiel Maandag (Business Openers) is an engaging brand advisor & coach with global corporate B2C/B2B and entrepreneurial experience. Has lived and worked in the Netherlands, USA and Finland. Michiel has developed innovative methods to help create winning brands, optimize brand portfolios and ensure consistency in brand execution. This and his passion to make the complex simple, has directly led to the ideas his book “The only brand book you will ever need”, a top 10 marketing besteller in the Netherlands. Klik hier voor een video-introductie.

Roy Schutt (VBDN) is business development professional. Ik adviseer en begeleid leidinggevenden die worstelen met de situatie om naast noodzakelijke verbeteringen ook structurele veranderingen in het bedrijf door te voeren. Die onder de dagelijkse druk van het runnen van de huidige business, keihard werken duurzaam concurrentievoordeel te verkrijgen en winstposities in de markt in te nemen en tóch niet tevreden zijn met de resultaten. Ik ondersteun hen zodat zij beter kunnen functioneren in hun wereld, die altijd onvatbaar en onbeheersbaar is. Klik hier voor een video-introductie.

Kosten

Uw investering voor deze opleiding bedraagt EUR 2.850,- (ex BTW). Dit bedrag is inclusief colleges, cursusmateriaal en literatuur. Cateringkosten en eventuele verblijfkosten zijn hierin niet meegenomen. Er zijn mogelijkheden om in meerdere termijnen het deelnamebedrag te voldoen. Informeer naar de mogelijkheden als u hier gebruik van wilt maken. De opleidingskosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

Data

Deze opleiding gaat twee keer per jaar van start. Colleges vinden in principe om de twee weken plaats aan de HU in Utrecht. In de vakantieperioden zijn er geen colleges. Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart rond 15.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

UBS / Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze  studenten op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen we op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, strategie, hrm en management & leadership. We ondersteunen studenten gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie en geven middels educatie en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. http:www.ubsbusiness.nl

8,5
Gemiddeld cijfer voor Business Development & Innovatie (Post HBO)
Gebaseerd op 11 ervaringen
starstarstarstarstar_half
Hugo Stijnen
Vestigingsmanager
9
Business Development & Innovatie (Post HBO)

"Met deze opleiding Innovatie & Business Development creëer ik waarde door innovatie; voor de organisatie itsme, de klant en voor mezelf. Ik heb geleerd relevante marktontwikkelingen te herkennen en deze te vertalen naar creatieve en innovatieve oplossingen, passend bij onze organisatie. Bovendien ontwikkel ik leiderschap en creativiteit in het daadwerkelijk realiseren van de vernieuwing." - don 23 mrt 2017 23:53:25 UTC

"Met deze opleiding Innovatie & Business Development creëer ik waarde door innovatie; voor de organisatie itsme, de klant en voor mezelf. Ik … alles lezen - don 23 mrt 2017 23:53:25 UTC

Bert Enserink
starstarstarstarstar_half
Bert Enserink
Business developer and innovator
9
Business Development & Innovatie (Post HBO)

"Een interessante opleiding die het mogelijk maakt om de theorie direct toe te passen in de praktijk in je eigen bedrijf. Inspirerende docenten met veel praktijkervaring weten te motiveren. Ook waardevol om contacten en ervaringen met mede studenten uit te wisselen.
" - vri 10 mrt 2017 09:51:05 UTC

"Een interessante opleiding die het mogelijk maakt om de theorie direct toe te passen in de praktijk in je eigen bedrijf. Inspirerende docent… alles lezen - vri 10 mrt 2017 09:51:05 UTC

Saskia Franken
starstarstarstarstar_border
Saskia Franken
Projectmanager Innovation and Development bij Utrecht University Library
8
Business Development & Innovatie (Post HBO)

"Cursus sloot uitstekend aan bij mijn behoeften, qua inhoud en niveau. Docenten waren prima. Heb erg lang moeten wachten op antwoord van docent die ik via email had gesteld. Locatie was erg oninspirerend." - din 03 jan 2017 08:44:52 UTC

"Cursus sloot uitstekend aan bij mijn behoeften, qua inhoud en niveau. Docenten waren prima. Heb erg lang moeten wachten op antwoord van doce… alles lezen - din 03 jan 2017 08:44:52 UTC

starstarstarstar_halfstar_border
Paul Spoelstra
Industrial Engineer
7
Business Development & Innovatie (Post HBO)

"Prima ervaring. Boek van Caluwé
sluit minder goed aan en het laatste college zou vooraan moeten gezien de inhoudt. Verder
Zou het goed zijn op de laatste dag geen college te hebben omdat dit verder aan de opleiding niet meer bijdraagt. Dan beter wat later starten met eindpresentaties." - vri 13 mei 2016 12:53:36 UTC

"Prima ervaring. Boek van Caluwé sluit minder goed aan en het laatste college zou vooraan moeten gezien de inhoudt. Verder Zou het goed zi… alles lezen - vri 13 mei 2016 12:53:36 UTC

starstarstarstarstar_half
Wim van Zwienen
Manager Export & Innovation
9
Business Development & Innovatie (Post HBO)

"Locatie was prima, iets meer frisdrank met warme dagen was welkom geweest.
Docenten waren inspirerend en kwamen veelal uit de praktijk wat leuke discussies opleverde.
Inhoudelijk veel boeiende stof.

Kortom: Aanrader!

Tip: College over OGSM net na college van Canvas Business Model geven. OSGM is een handige tool om gestructureerd Canvas verder uit te diepen en geen losstaand onderdeel. Doordat OSGM het laatste college werd gegeven kon dit niet meer in het referaat verwerkt worden. " - vri 13 mei 2016 10:22:46 UTC

"Locatie was prima, iets meer frisdrank met warme dagen was welkom geweest. Docenten waren inspirerend en kwamen veelal uit de praktijk wat … alles lezen - vri 13 mei 2016 10:22:46 UTC

starstarstarstarstar_border
Jeroen de Bruijn
Innovation Manager
8
Business Development & Innovatie (Post HBO)

"Waardevolle opleiding met een goede balans tussen theorie en praktijk. De trainers brachten de stof op een boeiende manier over. De colleges werden op een interactieve manier gegeven waardoor er voldoende ruimte was om ervaringen te delen. Niet alle onderdelen uit de studiegids werden tijdens de opleiding behandeld en er werd geen gebruik gemaakt van de literatuur." - woe 09 dec 2015 12:44:46 UTC

"Waardevolle opleiding met een goede balans tussen theorie en praktijk. De trainers brachten de stof op een boeiende manier over. De colleges… alles lezen - woe 09 dec 2015 12:44:46 UTC

starstarstarstar_halfstar_border
Marja Koster
Consultant
7
Business Development & Innovatie (Post HBO)

"Dankjewel Michiel. Dankzij deze opleiding heb ik weer nieuwe inzichten erbij. Heel praktisch toepasbaar en tot de verbeelding sprekend met als bonus: leuke nieuwe professionals in mijn netwerk erbij en een kijkje in de keukens van andere organisaties. " - din 08 dec 2015 09:06:06 UTC

"Dankjewel Michiel. Dankzij deze opleiding heb ik weer nieuwe inzichten erbij. Heel praktisch toepasbaar en tot de verbeelding sprekend met a… alles lezen - din 08 dec 2015 09:06:06 UTC

starstarstarstarstar_half
B. van Engeland
9
Business Development & Innovatie (Post HBO)

"Een interessante training door de verschillende docenten en het verschil in colleges. Er werd steeds vanuit een andere benaering naar het onderwerp gekeken. Zeer leerzaam! Utrecht Business School gebruikt een prettige persoonlijke benadering. Deze opleiding is een aanrader!" - maa 30 nov 2015 08:20:24 UTC

"Een interessante training door de verschillende docenten en het verschil in colleges. Er werd steeds vanuit een andere benaering naar het on… alles lezen - maa 30 nov 2015 08:20:24 UTC

starstarstarstarstar_half
Jeroen Huynen
Freelancer/ondernemer
9
Business Development & Innovatie (Post HBO)

"Heel goede ervaring! De materie werd vanuit verschillende hoeken belicht en er was voldoende diepgang. Zeker bij de meer interactieve colleges was het ook zeer waardevol om met de rest van de deelnemers van gedachten te wisselen en van elkaar te leren. Docenten over algemeen van hoog niveau en duidelijk inhoudsdeskundigen. Soms sluit een college qua vorm en inhoud misschien iets minder aan bij je persoonlijke situatie/voorkeur, maar dat wordt door de andere colleges ruimschoots gecompenseerd." - maa 25 mei 2015 09:42:28 UTC

"Heel goede ervaring! De materie werd vanuit verschillende hoeken belicht en er was voldoende diepgang. Zeker bij de meer interactieve colleg… alles lezen - maa 25 mei 2015 09:42:28 UTC

starstarstarstarstar
Michiel Noij
Marketeer
10
Business Development & Innovatie (Post HBO)

"Geweldige opleiding. Het business development model wat centraal staat tijdens de opleiding was echt spot on voor mij. Het heeft me de nodige insights en diepgang gegeven waar ik naar op zoek was. Verder goede colleges met docenten als Gerbrand Rustenburg en Alexander Boelen. Het schrijven van het referaat was voor mij echt een meerwaarde om met deze opleiding te starten. Dmv dit plan heb ik in de praktijk een vliegende start kunnen maken met mijn business innovatie traject. Dit is nu reeds ingevoerd en heeft zowel mij als de organisatie enorm verder gebracht. " - zat 07 mrt 2015 22:51:07 UTC

"Geweldige opleiding. Het business development model wat centraal staat tijdens de opleiding was echt spot on voor mij. Het heeft me de nodig… alles lezen - zat 07 mrt 2015 22:51:07 UTC

starstarstarstarstar_half
Robert Huisman
9
Business Development & Innovatie (Post HBO)

"Ik heb onlangs de Post HBO Business Development & Innovatie gedaan bij UBS Business School. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een goede keuze is geweest. De opleiding heeft me nieuwe handvaten, instrumenten en tools aangereikt waarmee ik daadwerkelijk verder kom in de praktijk. Met name de sprekers waren echt van hoog niveau en colleges waren goed op elkaar afgestemd. Dit zorgde voor een mooie balans tussen theorie, praktijk, cases en het voorbereiden en begeleiden van studenten bij het schrijven van het referaat. Met dit korte plan van aanpak ben ik na afloop van de opleiding direct aan de slag gegaan bij mijn werkgever en heeft werkelijk voor een vliegende start gezorgd. Top!" - don 05 feb 2015 21:11:15 UTC

"Ik heb onlangs de Post HBO Business Development & Innovatie gedaan bij UBS Business School. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een goede … alles lezen - don 05 feb 2015 21:11:15 UTC

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?