Internet of Things (Cursus)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Internet of Things (Cursus)

Utrecht Business School
Logo van Utrecht Business School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,9 Utrecht Business School heeft een gemiddelde beoordeling van 7,9 (uit 68 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
12 okt. 2023 tot 16 nov. 2023
placeUtrecht
18 jan. 2024 tot 15 feb. 2024

Beschrijving

Deze cursus duurt 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. De kosten bedragen 1840 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers. Geïnteresseerd? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te be…

De komende jaren gaat het Internet der Dingen (Internet of Things) exponentieel groeien. Het Internet of Things (IoT) verwijst naar alle apparaten die verbonden zijn met het internet. Hierdoor kunnen ze gegevens doorsturen en communiceren met elkaar/computers en klanten beter ondersteunen. Al deze informatie die uitgewisseld wordt kan vele voordelen en uitdagingen voor organisaties met zich meebrengen. Deze training behandelt de basisconcepten, terminologie en belangrijkste componenten van het Int…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Internet of Things, Innovatie, Netwerken (IT), TCP/IP en Sensoren.

Deze cursus duurt 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. De kosten bedragen 1840 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers. Geïnteresseerd? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te be…

De komende jaren gaat het Internet der Dingen (Internet of Things) exponentieel groeien. Het Internet of Things (IoT) verwijst naar alle apparaten die verbonden zijn met het internet. Hierdoor kunnen ze gegevens doorsturen en communiceren met elkaar/computers en klanten beter ondersteunen. Al deze informatie die uitgewisseld wordt kan vele voordelen en uitdagingen voor organisaties met zich meebrengen. Deze training behandelt de basisconcepten, terminologie en belangrijkste componenten van het Internet of Things. U krijgt diepgaand inzicht in de rol van IoT voor uw organisatie en de relatie ervan met de bedrijfsstrategie. Deze training is internationaal erkend gecertificeerd en stoomt u klaar om een succesvolle IoT strategie te ontwikkelen.
Onderwerpen

* Wat houdt internet of things (IoT) in? Welke type IoT zijn er en wat is hun relatie?
* Wat is het verschil tussen IoT, Machine-to-Machine (M2M) en Internet of Everything (IoE)?
* Hoe zit de IoT-architectuur in elkaar?
* Welke beveiligings-, privacy- en governancevraagstukken spelen een rol bij IoT?
* Wat zijn de mogelijkheden en grenzen van IoT en waar loopt u tegenaan qua regelgeving en techniek?
* Hoe kan u vanuit de…

[9] “Waardevolle opleiding met een goede balans tussen theorie en praktijk. De trainers brachten de stof op een boeiende manier over. De colleges werden op een interactieve manier gegeven waardoor er voldoende ruimte was om ervaringen te delen. Niet alle onderdelen uit de studiegids werden tijdens de opleiding behandeld en er werd deels gebruik gemaakt van de literatuur.”

[9,5] “Dankjewel. Dankzij deze opleiding heb ik weer nieuwe inzichten erbij. Heel praktisch toepasbaar en tot de verbe…

De cursus gaat een aantal keer per jaar van start. Per collegedag is er telkens een middag- en avondcollege.Collegedata: opleiding met startdatum 12 oktoberi 2023.

* College 1 + 2: Donderdag 12 oktober 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Donderdag 2 novemberi 2023(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 5: Donderdag 16 november 2023 (15.00 uur -17.30 uur excl. diner)
Collegedata: opleiding start donderdag 18 januari 2024.

* College 1 + 2: Donderdag 18 januari 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Donderdag 1 februari 2024(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 5 : Donderdag 15 februari 2024 15.00 uur -17.30 uur excl. diner)

“Deze cursus duurt 3 dagen en omvat 6 colleges. U volgt de cursus met 10-15 deelnemers op een van onze opleidingslocaties.Dag 1: Wat is IoT? (college 1 en 2)
Tijdens deze dag starten we met de basis. U leert het concept Internet of Things kennen en veelgebruikte gerelateerde terminologie. Hoe is IoT ontstaan en hoe is het geëvolueerd de afgelopen jaren? U leert alles over de business modellen die IoT drijven. Welke kansen biedt het IoT en hoe kan u er inkomsten mee genereren? U krijgt nieuwe kennis en inzicht over de basis bouwblokken van de IoT architectuur en de netwerk protocollen. Verder wordt er dieper ingegaan op de verschillen tussen Internet of Everything (IoE), Machine-to-Machine (M2M) and IoT. U sluit de eerste dag af met een aantal praktijkcasussen.
Dag 2: Security, governance en technologie (college 3 en 4)
Tijdens deze dag leert u alles over de rol van social media en mobiliteit in IoT. U wordt bijgespijkerd over alle ins en outs van IoT veiligheidsuitdagingen: Wat is de oorzaak van veel inbreuken op de beveiliging en hoe brengt u veiligheidsrisico’s in kaart? U krijgt nieuwe methoden en instrumenten aangereikt waarmee u de rol van Internet of Things beter kan plaatsen en hoe u Social, Mobile, Analytics Cloud and Things (SMACT) het beste kan definiëren. U sluit de dag af met een praktijk oefening, de groei potentie van IoT en verdere voorspellingen over de toekomst.
Dag 3: Voorbereiding officiële Internet of Things examens iSQI (college 5 en 6)
De laatste dag staat volledig in het teken van de examenvoorbereiding. Het Internet of Things Foundation examen is een gesloten boek examen dat bestaat uit veertig multiple choice vragen. Als u 65% van de vragen correct beantwoord ontvangt u het officiële IoT Foundation certificaat van de Cloud Credential Council (CCC). Aan de einde van de derde dag zal u het examen afnemen en de uitslag direct vernemen.

De cursus Internet of Things is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen op het gebied van Internet of Things. U redeneert gedurende de training terug vanuit een bedrijfskundig perspectief. U ontvangt een cursusmap en het officiële IoT Foundation boek. Tijdens uw cursus wordt u begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de training beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen.

Na afloop van de cursus bent u in staat om een gedegen IoT strategie op te stellen en deze in de praktijk uit te voeren.U begrijpt de invloed van IoT op uw organisatie en business. U bent in staat om de belangrijkste kenmerken en levenscyclus van het Cyberphysical Systems (CPS) te benoemen en uzelf eigen te maken. Daarnaast heeft u kennis van IoT-architectuur, beveiligings-privacy- en governancevraagstukken en de businessmodellen van IoT. U begrijpt de relatie tussen IoT en big data en cloud computing. Tot slot leert u de toepassingen en kenmerken van IoT.

De cursus Internet of Things is bedoeld voor professionals die meer willen weten over de mogelijkheden van Internet of Things. Ook voor professionals die in hun functie te maken hebben met de beleidsmatige of development kant van IoT is deze training waardevol. De achtergrond van de deelnemers is zeer divers: business development managers, big data managers, IT service managers, riskmanagers, Business Intelligence (BI) managers, data scientists, project- en programmamanagers, informatiemanag…

UBS / Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze  studenten op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen we op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, strategie, hrm en management & leadership. We ondersteunen studenten gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie en geven middels educatie en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.