Lezen van de balans (Cursus)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Utrecht Business School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,9 Utrecht Business School heeft een gemiddelde beoordeling van 7,9 (uit 64 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAmersfoort
5 mei. 2021 tot 12 mei. 2021
placeAmsterdam
5 mei. 2021 tot 12 mei. 2021
placeArnhem
5 mei. 2021 tot 12 mei. 2021
placeEde
5 mei. 2021 tot 12 mei. 2021
placeUtrecht
5 mei. 2021 tot 12 mei. 2021

Beschrijving

De cursus 'Lezen van de Balans'' duurt 2 dagen en omvat 4 colleges. De kosten bedragen 1295 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers en heeft keuze uit 16 leslocaties.

Balansen zijn een belangrijk onderdeel van de bepaling van de financiële situatie van een onderneming. Hoe efficiënter u de balans, winst- en verliesrekening en het kasstroomoverzicht kunt analyseren, des te beter. Het is voor professionals enerzijds essentieel om cijfermatige en tekstuele informatie van een jaarrekening beter te kunnen begrijpen. Deze training helpt u bij het ontwikkelen van deze vaardigheid. Dit wordt bereikt door het systematisch (post voor post) doornemen van de jaarrekening. Er wordt herhaaldelijk …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Balans lezen, Jaarrekening, Beoordelen jaarstukken, Boekhouden en Basiskennis Boekhouden (BKB).

De cursus 'Lezen van de Balans'' duurt 2 dagen en omvat 4 colleges. De kosten bedragen 1295 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers en heeft keuze uit 16 leslocaties.

Balansen zijn een belangrijk onderdeel van de bepaling van de financiële situatie van een onderneming. Hoe efficiënter u de balans, winst- en verliesrekening en het kasstroomoverzicht kunt analyseren, des te beter. Het is voor professionals enerzijds essentieel om cijfermatige en tekstuele informatie van een jaarrekening beter te kunnen begrijpen. Deze training helpt u bij het ontwikkelen van deze vaardigheid. Dit wordt bereikt door het systematisch (post voor post) doornemen van de jaarrekening. Er wordt herhaaldelijk geoefend met praktijkcasussen, zodat u na het volgen van de training het lezen van de balans makkelijk in de praktijk kunt brengen.
Onderwerpen

* Welke begrippen staan er op de balans?
* Wat zijn de meest actuele hedendaagse accountantsverklaringen?
* Welke posten komen voor op de resultatenrekening?
* Wat zijn onderlinge relaties tussen verschillende posten op de balans?
* Hoe geef ik globaal een oordeel over de cijfers (aan de hand van eenvoudige voorbeelden uit de praktijk)?
* Wat is de relatie tussen de balans, de resultatenrekening en de liquiditeitenstromen?
* Hoe beoordeel ik de financiële situatie van mijn eigen bedrijf, een concurrent of levera…

[8] “Goede trainer, degelijke inhoudelijke cursus. Docent legt goed uit hoe bepaalde methoden van waardebepaling werken. De docent heeft merkbaar veel praktijkervaring en weet dit goed over te brengen op de groep”.

[8,5] “Goede colleges, waardevol traject, goede link met de praktijk.

[9] “Contact was goed en snel. De docenten voornamelijk goed. Veel praktijk voorbeelden en bevlogenheid. Over het geheel een goede opbouw, leerzaam en interessant. Praktisch toepasbaar. Joris Kersten is to…

De colleges vinden om de twee weken plaats. Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart om 09.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Aanmelden kan op de locaties: Arnhem, Utrecht, Amersfoort of Ede .Collegedata: opleiding met startdatum in Mei 2021

* College 1+ 2: Woensdag 5 mei 2021 (09.00 uur -17.00 uur incl. lunch)
* College 3 + 4: Woensdag 12 mei 2021 (09.00 uur -17.00 uur incl. lunch)

Deze cursus duurt 2 dagen en omvat 4 colleges. U volgt de cursus met 10-15 deelnemers op een van onze opleidingslocaties. Uw investering bedraagt EUR 1.295,- (vrij van BTW, all-in).Dag 1: Jaarrekening lezen (college 1 en 2)
Tijdens deze dag starten we met de basis. Na een gezamenlijke start gaan we in subgroepen met cases aan de slag. Allereerst bespreken wij met u de wettelijk kader rondom de jaarrekening. Inzicht in de verschillende rechtsvorm van organisaties is voor u van belang omdat het grote invloed kan hebben op de presentatie van het vermogen en het resultaat. U krijgt nieuwe kennis en inzicht in de betekenis van geconsolideerde versus enkelvoudige jaarcijfers. U leert tevens de risicosignalen van window dressing herkennen. U krijgt gedegen kennis om de kwaliteit van de winst te beoordelen. Aan het einde van deze dag heeft u veel theoretisch kennis opgedaan en dit in praktisch kader gepast.
Dag 2: Resultatenrekening en kasstroomanalyse (college 3 en 4)
Tijdens de tweede dag duiken we dieper in de verschillende posten op de jaarrekening. U leert de jaarrekening lezen: wat gaat er schuil achter immateriële vaste activa, actieve belastinglatenties, onderhanden werk, wettelijke reserves, voorzieningen, geactiveerde productie eigen bedrijf, etc.? Verder wordt er ingezoomd op een kasstroomoverzicht. Dit geeft inzicht in de relatie tussen de liquiditeit van de organisatie en de winstgevendheid. U verwerft tal van nieuwe pragmatische inzichten, tools en een stappenplan om de balans te lezen. Alle uitgewerkte cases worden besproken en de uitgebreide uitwerking vormt een gedegen naslagwerk.

De training is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over de balansstructuur, financieringsstructuur, solvabiliteit en cash flows. Er is een samenvatting beschikbaar waarin de fundamenten van balans- en resultatenrekening analyse zo praktisch mogelijk worden behandeld. Tijdens uw opleiding wordt u intensief begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de opleiding beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar…

Na afloop van deze training bent u in staat om jaarrapporten van bedrijven beter te begrijpen. Verder bent u in staat deze cijfers op hoofdlijnen te interpreteren (eerste beginselen van analyse).Tijdens de opleiding leert u om windowdressing in de balans te herkennen. U heeft inzicht in het theoretisch kader en kan dit vertalen naar de praktijk. U weet hoe u systematisch (post voor post) de balans door kan nemen, systematische de balans en resultatenrekening aanpakt, hoe u risicosignalen kunt herkennen en bezit u kennis over de wettelijk kaders van de jaarrekening. U bent goed in staat om de financiële situatie van uw eigen bedrijf, een concurrent of leverancier te beoordelen.

De cursus is bestemd voor professionals die weinig ervaring hebben met het lezen/ beoordelen van resultatenrekeningen, balansen en andere cijfermatige overzichten van bedrijven. U heeft de drive om dit inzicht in twee dagen aanzienlijk te vergroten. Doorgaans hebben onze studenten een minimaal vier jaar relevante werkervaring en een HBO-werk- en denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echt dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkerva…

UBS / Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze  studenten op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen we op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, strategie, hrm en management & leadership. We ondersteunen studenten gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie en geven middels educatie en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.