Management Control & Finance (Post HBO)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Management Control & Finance (Post HBO)

Utrecht Business School
Logo van Utrecht Business School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,9 Utrecht Business School heeft een gemiddelde beoordeling van 7,9 (uit 68 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
12 okt. 2023 tot 28 dec. 2023
placeUtrecht
18 jan. 2024 tot 14 mrt. 2024

Beschrijving

Deze Post HBO opleiding duurt 3 maanden en omvat 10 colleges. De kosten bedragen 4295 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers op locatie. Geïnteresseerd? Neem contact op met UBS om uw leer…

De rol van de controller wordt steeds belangrijker binnen organisaties. De controller adviseert het management vanuit zijn/haar rol als financieel deskundige. Dit advies draagt bij aan de strategische beslissingen die genomen worden. Er wordt van controllers dus veel verwacht. Bent u op dit moment al actief als controller of gaat u binnenkort deze rol vervullen. Met deze praktische en interactieve opleiding bent u binnen vijf opleidingsdagen bekend met de werkzaamheden van een moderne controller. …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Persoonlijke effectiviteit, Assertiviteit, NLP, Effectief communiceren en Productiviteit & Focus.

Deze Post HBO opleiding duurt 3 maanden en omvat 10 colleges. De kosten bedragen 4295 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers op locatie. Geïnteresseerd? Neem contact op met UBS om uw leer…

De rol van de controller wordt steeds belangrijker binnen organisaties. De controller adviseert het management vanuit zijn/haar rol als financieel deskundige. Dit advies draagt bij aan de strategische beslissingen die genomen worden. Er wordt van controllers dus veel verwacht. Bent u op dit moment al actief als controller of gaat u binnenkort deze rol vervullen. Met deze praktische en interactieve opleiding bent u binnen vijf opleidingsdagen bekend met de werkzaamheden van een moderne controller. Naast deze 5 collegedagen maken ook 3 persoonlijke ontwikkeltesten en 2 personal coaching sessies deel uit van de opleiding.
Onderwerpen

* Wat is de functie van de controller?
* Wat is de verhouding tussen u als controller en andere functies binnen de organisatie?
* Wat is het verschil tussen value based management en activity based management?
* Hoe beoordeelt u de prestaties van uw bedrijf aan de hand van de financiële analyse?
* Hoe gaat u om met werkkapitaalanalyses en ratio’s en de working capital scan?
* Wat zijn effectieve methode voor treasury & cash management?
* Hoe adviseert u het management en draagt u bij aan de strategische beslissingen?
* Wat zijn de belangrij…

[9] “Sterke colleges, verrijkend, inhoudelijk en diepgaand. Ik heb erg veel geleerd tijdens deze opleiding “

[9,5] “Geweldige opleiding op hoog niveau, stof wordt op aansprekende manier gebracht. Locatie was ook zeer de moeite waard. Bedankt.”

[9] “De trainers gaven een goede interactieve training. De presentaties waren een goede onderbouwing bij hun verhalen. Ik heb de leergang dan ook als zeer leerzaam ervaren.”

De opleiding gaat een aantal keer per jaar van start. De 5 opleidingsdagen vinden in vijf opeenvolgende weken plaats. Er wordt gestart rond 9:00 uur en de dagen eindigen om 17:00 uur. U kunt zich aanmelden voor de locaties: Amsterdam, Amersfoort, Ede, Bussum of Utrecht.Collegedata: opleiding start donderdag 12 Oktober 2023.

* College 1 + 2: Donderdag 12 oktober 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Donderdag 2 november 2023(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 5 + 6: Donderdag 16 november 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 7 + 8: Donderdag 30 november 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 9 + 10: Donderdag 14 december 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
Collegedata: opleiding start donderdag 18 januari 2024.

* College 1 + 2: Donderdag 18 januari 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Donderdag 1 februari 2024(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 5 + 6: Donderdag 15 februari 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 7 + 8: Donderdag 29 februari 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 9 + 10: Donderdag 14 maart 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)

Deze Post HBO opleiding omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers.Dag 1: Rol van de controller (college 1 en 2)
Tijdens deze dag starten we met de basis. U leert wat de functie van de controller is en wat zijn/haar relatie is met de andere staffuncties binnen de organisatie. Hoe pakt u deze rol van controller, waar dient u bij betrokken te worden, op welke momenten en waarom? U leert alles over uw rol als spin in het web, die in staat is om de consequenties van managementbeslissingen te overzien. U krijgt nieuwe kennis en inzichten over het belang van informatieplanning. Verder wordt er dieper ingegaan op de ontwikkeling van de controllersfunctie de afgelopen 20 jaar. U sluit de eerste dag af met een aantal praktijkcasussen.
Dag 2: Management Control (college 3 en 4)
Tijdens deze dag leert u hoe u een management control systeem kunt ontwerpen en/ of een bestaand systeem kunt verbeteren teneinde een effectief controlemechanisme in handen te krijgen waarmee u grip houdt op alle financiële en niet financiële zaken die van belang zijn voor uw organisatie. U wordt bijgespijkerd over alle ins en outs van een goed management control framework. Hoe gaat u vanuit de informatieplanning naar een gedegen strategische analyse? U krijgt nieuwe methoden en instrumenten aangereikt voor Business Process Management en Business Process Redesign. U sluit de dag af met een praktijkoefening.
Dag 3: Management Accounting (college 5 en 6)
Gedegen kennis van management accounting is essentieel bij het opstellen van periodieke managementrapportages. Als controllers is het opstellen van Management Rapportages één van uw belangrijkste taken. Tijdens deze derde dag gaan we uitgebreid in op de methode Activity Base Management en Value Based Management. U wordt bijgespijkerd over alle ins en outs van de Balanced Scorecard: van strategie naar sturing en de juiste KPI’s bij de strategie. Ook worden diverse tips en tricks gegeven over de wijze waarop u meer invloed kunt uitoefenen op belangrijke managementbeslissingen.
Dag 4: Financiële analyse (college 7 en 8)
Tijdens deze dag ligt de nadruk op het meegeven van gedegen kennis en kunde ten aanzien van financiële analyses. Hiernaast wordt er ingezoomd op de belangrijke rol die auditing, compliance en governance hierbij spelen. U leert hoe u kunt omgaan met deze aspecten, hoe u ze kunt besturen en uiteindelijk hoe u ze zo goed mogelijk kunt managen en/of beheersen. U wordt bijgespijkerd over alle ins en outs van ratioanalyse, aandeelhouderswaarde, cashflow analyse en werk-kapitaalanalyse. Tot slot staan we stil bij de maatschappelijke rol die ondernemen met zich meebrengt en welke rol hierbij is weggelegd voor controllers.
Dag 5: Treasury & Cash Management (college 9 en 10)
Tijdens de vijfde dag leert u alles over de activiteiten die betrekking hebben op het beheren van geldstromen en de liquiditeitspositie van de organisatie die daaruit voortkomt. Hoe kan u omgaan met de rente en valuta posities en het betalingsverkeer van de organisatie? Hiernaast wordt er ingezoomd op de belangrijkste risico’s bij cashmanagement en de laatste trends binnen treasury. U leert hoe u financieringsaanvragen kunt indienen, hoe u cash pooling toepast en hoe u werkt met de Cash Conversion Cycle. Tot slot wordt er aandacht geschonken aan Cashflow Statuut, Treasury Statuut en Credit Policy.

De opleiding Management Control & Finance is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen op het gebied van business control. U ontvangt naast het cursusmateriaal, een aantal boeken die tijdens de opleiding worden gebruikt. Tijdens uw opleiding wordt u begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de opleiding beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen.

Na afloop van de opleiding bent u in staat om een gedegen management control framework op te stellen en deze in de praktijk uit te voeren. U begrijpt de invloed van de coronacrisis op uw rol als controller en u signaleert kansen snel. U bent in staat om een betere adviseur van het management te zijn en een eigen strategische visie op uw vakgebied te ontwikkelen. Daarnaast heeft u kennis van alle theorieën en tools van de high performance controller. U weet hoe u de kredietkansen vergroot met…

De Post HBO opleiding Management Control & Finance is bedoeld voor professionals die werken of gaan werken als controller en op dit moment nog geen specialistische opleiding tot controller hebben gedaan. De cursus is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers minimaal vier jaar relevante werkervaring en HBO+ werk- en denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optim…

UBS / Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze  studenten op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen we op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, strategie, hrm en management & leadership. We ondersteunen studenten gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie en geven middels educatie en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.