Talentontwikkeling & Talent Analytics (PAO)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Talentontwikkeling & Talent Analytics (PAO)

Utrecht Business School
Logo van Utrecht Business School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,9 Utrecht Business School heeft een gemiddelde beoordeling van 7,9 (uit 68 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
12 okt. 2023 tot 28 mrt. 2024
placeUtrecht
18 jan. 2024 tot 14 jun. 2024

Beschrijving

Deze Post Academische opleiding duurt 6 maanden en omvat 20 colleges van 3 uur. De kosten bedragen 7521 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers. Geïnteresseerd? Neem contact op om uw leerb…

Talentvolle medewerkers vormen vaak de basis voor succesvolle bedrijven en organisaties. Het aanwezige potentieel wordt bij dit soort bedrijven optimaal tot ontwikkeling gebracht. Hierbij is doorgaans een belangrijke rol weggelegd voor HRM. Om uw organisatie ook op deze koers te krijgen, dient er een gerichte HRD-strategie gevoerd te worden. Om dit te realiseren, dienen er goede managementbeslissingen gemaakt te kunnen worden. Steeds vaker wordt hiervoor dan ook gebruik gemaakt van HR- of talent a…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Deze Post Academische opleiding duurt 6 maanden en omvat 20 colleges van 3 uur. De kosten bedragen 7521 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers. Geïnteresseerd? Neem contact op om uw leerb…

Talentvolle medewerkers vormen vaak de basis voor succesvolle bedrijven en organisaties. Het aanwezige potentieel wordt bij dit soort bedrijven optimaal tot ontwikkeling gebracht. Hierbij is doorgaans een belangrijke rol weggelegd voor HRM. Om uw organisatie ook op deze koers te krijgen, dient er een gerichte HRD-strategie gevoerd te worden. Om dit te realiseren, dienen er goede managementbeslissingen gemaakt te kunnen worden. Steeds vaker wordt hiervoor dan ook gebruik gemaakt van HR- of talent analytics. Door inzet van 'datagedreven hr-beleid' kunnen talentvraagstukken namelijk beter geanalyseerd worden, resulterend in een scherpere strategie. Tijdens deze opleiding leert u enerzijds hoe u een talentstrategie in uw organisatie kunt opzetten en anderzijds hoe u met talent analytics zorgt dat de juiste strategie wordt gevoerd.
Onderwerpen

* Wat is de relatie tussen HRD, business development en talentontwikkeling?
* Hoe kunt u dmv bedrijfscultuur en waarden, talentontwikkeling stimuleren?
* Relaties tussen groepsdynamica, teamontwikkeling en talentrendement.
* Hoe kan ik een HR(D)-strategie formuleren gericht op talentmanagement?
* Hoe kan ik HR- en talent analytics orga…

[8] “Interessante opleiding. Tijdens de leergang is er veel tijd voor persoonlijke inbreng en het delen van ervaringen. Willem Scheepers is een ervaren docent en goed in staat om de groep in beweging te krijgen. Goede interactie tussen docent en groep.

[9] “Prima, goed georganiseerde lessen, voorbereiding en documenten na afloop van de lessen.. Gerard Evers heeft me positief verrast met zijn drive en vakkennis.”

[8,5] “Over het geheel genomen een boeiende opleiding. De verdeling van ti…

Er vinden per dag twee colleges plaats. Er wordt gestart om 15.00 uur met het eerste college, het tweede college start om 18.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Mocht u op een bepaalde datum niet kunnen: gemiste colleges kunnen te allen tijde worden ingehaald middels e-learning.Collegedata: opleiding start donderdag 12 Oktober 2023.

* College 1 + 2: Donderdag 12 oktober 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Donderdag 2 november 2023(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 5 + 6: Donderdag 16 november 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 7 + 8: Donderdag 30 november 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 9 + 10: Donderdag 14 december 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* Resterende 10 collegedata volgen binnenkort (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
Collegedata: opleiding start donderdag 18 januari 2024.

* College 1 + 2: Donderdag 18 januari 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Donderdag 1 februari 2024(15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 5 + 6: Donderdag 15 februari 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 7 + 8: Donderdag 29 februari 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 9 + 10: Donderdag 14 maart 2024 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* Resterende 10 collegedata volgen binnenkort (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)

De Post Academische opleiding Talentontwikkeling & Talent Analytics’ duurt ongeveer 6 maanden en omvat 20 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met ongeveer 10-15 deelnemers op een van onze locaties.Module 1: HRD-Strategie & Talentontwikkeling (college 1 t/m 5)
Tijdens deze module leert u de relaties tussen talentontwikkeling en bedrijfsgroei beter te begrijpen en worden onderwerpen als HRD, talentmanagement en talentrendement nader besproken. U leert tevens hoe u een talentstrategie kunt opzetten en hoe u deze kunt inbedden in de organisatie. Tot slot leert u wat de relaties zijn tussen groepsdynamica, teamontwikkeling en talentrendement. U krijgt tevens de laatste kennis en inzichten uit onderzoek inzake talent- ontwikkeling en impact van talent op bedrijfsprestaties.
Module 2: Talentmanagement en Implementatie Talentbeleid (college 6 t/m 10)
Tijdens deze module leert u hoe u uw HR(D)-/ talentstrategie intern kunt doorvoeren. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over organisatiecultuur, identiteit en waarden, interne weerstand, draagvlakcreatie en change management. U krijgt nieuwe methoden aangereikt waarmee u uw strategie gedegen ten uitvoer kunt brengen. U leert hoe u doelstellingen opstelt en hoe u transities kunt managen, maar bovenal: hoe u grip en sturing kunt houden op het totale implementatieproces. U wordt tot slot bijgespijkerd over alle ins en outs van het monitoringproces.
Module 3: HR Analytics & Data-modellen (college 11 t/m 15)
Tijdens deze module leert u hoe u de basis van Talent Analytics beter te begrijpen en worden onderwerpen als HR intelligence, sturen op metrics en big data nader besproken. U wordt bijgepraat over relevante ontwikkelingen op dit vlak en leert welke rol HR Analytics speelt bij investeringsvragen in HR en business impact. U leert hoe u HR Analytics kunt toepassen en kunt inbedden in de organisatie. Ook leert u het belang te onderkennen van het werken met ratio’s, kengetallen en aanverwante data. Daarnaast wordt ingezoomd op het analysestuk. Er wordt o.a. ingegaan op het gebruik van datamodellen, steekproeven en populaties.
Module 4: Datavisualisatie & Presentatie (college 16 t/m 20)
Tijdens deze module staat het rapportagestuk centraal. U leert enerzijds hoe u uit datasets significante conclusies kunt trekken en anderzijds hoe u deze het beste in uw rapportage kunt opnemen met het oog op het te bereiken effect. Verder komen begrippen als redeneren en logica uitgebreid aan bod. Daarnaast leert u hoe u uw analyses het beste kunt visualiseren teneinde maximaal commitment te krijgen van directie. Begrippen als perceptiemanagement, effectiviteit en visual analytics staan hierbij centraal.

De Post Academische Opleiding ‘Talentontwikkeling & Talent Analytics’ is zo opgezet om uw strategisch denkniveau in relatief kort tijdsbestek naar een hoger niveau te brengen opdat u betere beslissingen kunt nemen. U redeneert gedurende de opleiding terug vanuit een bedrijfskundig perspectief. Tijdens uw opleiding wordt u begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de opleiding beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen. De kerndocent beoordeel…

Talentvolle medewerkers vormen vaak de basis voor succesvolle bedrijven en organisaties. Het aanwezige potentieel wordt bij dit soort bedrijven optimaal tot ontwikkeling gebracht. Hierbij is doorgaans een belangrijke rol weggelegd voor HRM. Om uw organisatie ook op deze koers te krijgen, dient er een gerichte HRD-strategie gevoerd te worden. Om dit te realiseren, dienen er goede managementbeslissingen gemaakt te kunnen worden. Steeds vaker wordt hiervoor dan ook gebruik gemaakt van HR- of ta…Onderwerpen
– Hoe zijn HRD, business development en talentontwikkeling met elkaar verbonden?
– Hoe kunt u met uw bedrijfscultuur en waarden, talentontwikkeling stimuleren?
– Relaties tussen groepsdynamica, teamontwikkeling en talentrendement.
– Hoe kan ik een HR(D)-strategie formuleren gericht op talentmanagement?
– Hoe kan ik HR- en talent analytics organiseren binnen mijn onderneming?
– Hoe kunt u ken- en stuurgetallen in de praktijk gebruiken en toepassen?
– Hoe kan ik mijn (talent) analyses zo goed mogelijk visualiseren en presenteren?

Resultaat
Na afloop van de Post Academische opleiding ‘Talentontwikkeling & Talent Analytics’ heeft u meer inzicht in de bedrijfskundige benadering van HRD. U bent in staat om een gedegen HR(D) strategie te formuleren en te implementeren in de organisatie. U heeft inzicht in de werking van cultuur/ waarden op talentontwikkeling en u weet hoe groepsdynamica, teamontwikkeling en talentrendement zich tot elkaar verhouden. U heeft tevens meer inzicht in het fact-based bekijken van investeringen in HR. U bent in staat om zelf analyses te maken die de impact van HR op de bedrijfsdoelen in kaart brengen. U kunt actieve sturing geven aan het datagedreven HR-beleid en bent een stevige gesprekspartner van de directie. U weet hoe u uw rapportages het beste kunt visualiseren en hoe u deze overtuigend kunt presenteren.

De Post Academische Opleiding ‘Talentontwikkeling & Talent Analytics’ is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van Talentontwikkeling, HR Analytics en data management. De opleiding is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een HRM- of bedrijfskundige achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze …

UBS / Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze  studenten op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen we op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, strategie, hrm en management & leadership. We ondersteunen studenten gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie en geven middels educatie en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.