Waardebepaling Bedrijf (Cursus)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Waardebepaling Bedrijf (Cursus)

Utrecht Business School
Logo van Utrecht Business School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,9 Utrecht Business School heeft een gemiddelde beoordeling van 7,9 (uit 64 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAmersfoort
7 dec. 2021 tot 8 dec. 2021
placeAmsterdam
7 dec. 2021 tot 8 dec. 2021
placeUtrecht
7 dec. 2021 tot 8 dec. 2021

Beschrijving

De cursus 'Waardebepaling Bedrijf' duurt 2 dagen en omvat 4 colleges. De kosten bedragen 2195 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers en heeft keuze uit 16 leslocaties.

De bepaling van de waarde van uw bedrijf is ontzettend belangrijk als u aandelen van uw bedrijf wilt verkopen. De hamvraag is altijd: krijg ik genoeg geld voor de aandelen van mijn bedrijf? Maar ook als koper wilt u zeker weten dat u niet te veel betaald. Tijdens de cursus waardebepaling bedrijf verkrijgt u door middel van casussen brede kennis op het gebied van business valuation. Deze cursus is zeer geschikt voor ondernemers, financiers of adviseurs die willen weten hoe ze overtuigend de juiste waarde van een bedrij…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Business Valuation, Taxateur, Ondernemen, Bedrijfsovername en Fusies & overnames.

De cursus 'Waardebepaling Bedrijf' duurt 2 dagen en omvat 4 colleges. De kosten bedragen 2195 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers en heeft keuze uit 16 leslocaties.

De bepaling van de waarde van uw bedrijf is ontzettend belangrijk als u aandelen van uw bedrijf wilt verkopen. De hamvraag is altijd: krijg ik genoeg geld voor de aandelen van mijn bedrijf? Maar ook als koper wilt u zeker weten dat u niet te veel betaald. Tijdens de cursus waardebepaling bedrijf verkrijgt u door middel van casussen brede kennis op het gebied van business valuation. Deze cursus is zeer geschikt voor ondernemers, financiers of adviseurs die willen weten hoe ze overtuigend de juiste waarde van een bedrijf kunnen berekenen.
Onderwerpen

* Welke fiscale aspecten komen kijken bij waardering?
* Wat is de waarde van een (goed lopend)bedrijf?
* Twee interactieve workshops zijn onderdeel van het programma:
* Prijsbepaling en financiering
* Wat is het verschil tussen de verschillende waarderingsmethoden?
* Hoe beperkt u de risico’s van waarderen tijdens een due diligence traject?
* Welke normen en waarden gelden er op waardebepaling gebied in uw branche?
* Hoe stelt u goede toekomstscenario’s op?
* Wat is de rol van post-acquisitiekosten bij waardering?
Resultaat
Na afloop van de cursus bent u in staat om de juiste waarde van een bedrijf te berekenen en ander…

[9] “Sterke colleges, verrijkend, inhoudelijk en diepgaand. Ik heb erg veel geleerd tijdens deze training. “

[9,5] “Geweldige opleiding op hoog niveau, stof wordt op aansprekende manier gebracht. De docent krijgt van mij een dikke tien voor zijn colleges. Locatie was ook zeer de moeite waard. Bedankt.”

[8] “De trainers gaven een goede interactieve training. De presentaties waren slechts een onderbouwing bij een verhaal. Ik heb de training dan ook als zeer leerzaam ervaren.”

De colleges vinden om de twee weken plaats. Er vinden per dag twee colleges plaats. Aanmelden kan op de locaties: Amsterdam en Utrecht.Collegedata: opleiding met startdatum in April 2021

* College 1+ 2: Dinsdag 13 april 2021 (11.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Woensdag 14 april 2021 (09.00 uur -18.00 uur excl. diner)
Collegedata: opleiding met startdatum in Oktober 2021

* College 1+ 2: Dinsdag 5 oktober 2021 (11.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Woensdag 6 oktober 2021 (09.00 uur -18.00 uur excl. diner)
Collegedata: opleiding met startdatum in December 2021

* College 1+ 2: Dinsdag 7 december 2021 (11.00 uur -21.00 uur incl. diner)
* College 3 + 4: Woensdag 8 december 2021 (09.00 uur -18.00 uur excl. diner)

Deze cursus duurt 2 dagen en omvat 4 colleges. U volgt de cursus met 10-15 deelnemers op een van onze opleidingslocaties. Uw investering bedraagt EUR 2.195,- (vrij van BTW, all-in).Dag 1: Waardebepaling en waarderingsmethoden (college 1 en 2)
Tijdens deze dag starten we met de basis. U leert welke waarderingsmethoden er zijn en in welke situaties waardebepaling wordt toegepast. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over de verschillende waarderingsmethoden en welke vuistregels er gelden in verschillende branches. Verder wordt er dieper ingegaan op het stappenplan bij een waardering, het opstellen van toekomstscenario’s en de criteria waaraan een waardering op basis van geldstromen moet voldoen. U sluit de eerste dag af met een diner gevolgd door de interactieve workshop: Waardebepaling van ondernemingen.
Dag 2: De praktijk (college 3 en 4)
Tijdens deze dag leert u alles over de fiscale aspecten van waarderen. Hoe maakt u de onderneming fiscaal verkooprijp? En wat is de fiscale synergie? U verwerft tal van nieuwe pragmatische inzichten en tips over het beperken van de risico’s van waarderen in een due diligence traject. Er wordt specifiek stilgestaan bij ‘Value Based Management’ en wat betekent het voor uw bedrijf. U sluit de dag af met een bevlogen workshop waarin een praktijkvoorbeeld van prijsbepaling en financieringsstructuur centraal staat.

De cursus ‘Waardebepaling Bedrijf’ is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over business valuation. Tijdens uw cursus wordt u begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de cursus beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen.

Na afloop van de cursus bent u in staat om de juiste waarde van een bedrijf te berekenen en anderen ervan te overtuigen dat dit de enigste juiste prijs is.U begrijpt hoe u uw onderneming naar een hogere waardering stuurt en wat fiscaal de voordeligste route is. U bent in staat om fouten te herkennen in waarderingen. Daarnaast werkt u aan belangrijke vaardigheden die van pas komen bij het sluiten van betere deals. U bent in staat om valkuilen in jaarrekeningen, vuistregels en due diligence-onderzoeken te vermijden. U ontdekt wat de invloed van de coronacrisis is op de waardebepaling van bedrijven. Tot slot bent u op de hoogte van waarderingsmethoden, financieringsconstructies en ‘value based management’.

De cursus ‘Waardebepaling Bedrijf’ is bedoeld voor professionals die binnenkort te maken krijgen met waarderingen. De achtergrond van de deelnemers is zeer divers: (financieel) directeuren, controllers, adviseurs, accountants, managers operations, CEO’s, bankiers en andere (financial) professionals die verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn voor overname trajecten. Doorgaans hebben onze deelnemers minimaal vier jaar (financiële) relevante werkervaring en een HBO-werk- en denkniveau. In…

UBS / Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze  studenten op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen we op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, strategie, hrm en management & leadership. We ondersteunen studenten gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie en geven middels educatie en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.