Coaching

Type product
Logo van Universiteit Utrecht

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Voor managers, leidinggevenden en staffunctionarissen die behoefte hebben aan inspiratie, nieuwe inzichten, reflectie op eigen functioneren en intensieve individuele begeleiding biedt USBO individuele coachingstrajecten aan.

Persoonlijke groei

De complexe alledaagse werkelijkheid vraagt van organisaties continue aanpassing van sturing om in te spelen op maatschappelijke veranderingen. Leidinggevenden en medewerkers spelen hierin een belangrijke rol. Persoonlijke groei en ontwikkeling in werk en werkrelaties zijn daarom van groot belang en vragen om voortdurende aandacht en scholing.

In alle trajecten bieden wij intensieve begeleiding bij uw vragen vanuit de werkervaring.

Voor wie?

Be…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Coaching, Train de trainer, Co-actief coachen, Business / Executive Coaching en Loopbaancoaching.

Voor managers, leidinggevenden en staffunctionarissen die behoefte hebben aan inspiratie, nieuwe inzichten, reflectie op eigen functioneren en intensieve individuele begeleiding biedt USBO individuele coachingstrajecten aan.

Persoonlijke groei

De complexe alledaagse werkelijkheid vraagt van organisaties continue aanpassing van sturing om in te spelen op maatschappelijke veranderingen. Leidinggevenden en medewerkers spelen hierin een belangrijke rol. Persoonlijke groei en ontwikkeling in werk en werkrelaties zijn daarom van groot belang en vragen om voortdurende aandacht en scholing.

In alle trajecten bieden wij intensieve begeleiding bij uw vragen vanuit de werkervaring.

Voor wie?

Bestuurders, directeuren en managers van organisaties in het publieke domein en non-profit dienstverlenende organisaties, die behoefte hebben aan:

 • Reflectie op en verbetering van persoonlijk functioneren in de context van de eigen organisatie
 • Een deskundige gesprekspartner buiten de organisatie met wie op korte termijn in een vertrouwelijke sfeer een actueel probleem of opgave uit de organisatiepraktijk besproken kan worden
 • Ordening van gedachten over de huidige werksituatie en loopbaanontwikkeling en mogelijke opties voor de toekomst
 • Een nieuwe balans tussen werk en andere bezigheden.

Opzet

Na aanmelding volgt een oriënterend gesprek met een van de coaches die de begeleidingsvraag verkent en onderzoekt of een begeleidingstraject zinnig kan zijn. Vervolgens worden gezamenlijk de specifieke doelstellingen van de begeleiding geformuleerd.

Er worden afspraken gemaakt over de duur en vormgeving van het traject en er wordt nagegaan of, en zo ja op welke wijze, de organisatie bij het begeleidingstraject betrokken moet worden.
De offerte die we uitbrengen fungeert tevens als leercontract tussen cliënt en coach.

Tijdsduur 

Het basis-begeleidingstraject bestaat uit een serie van vijf gesprekken van gemiddeld anderhalf uur. Afhankelijk van de begeleidingsvraag kan besloten worden tot een korter of langer traject.

Locatie

Bijeenkomsten zijn mogelijk op een gekozen locatie, maar ook bij het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht (Bijlhouwerstraat 6, Utrecht). U kunt ook gebruik maken van beide mogelijkheden.

Profiel van de coaches

De coaches werken vanuit verschillende specialismen. Wat zij gemeen hebben is dat ze:

 • Cursusleiders zijn van een EMP masterprogramma of een executive course en daardoor constant in contact staan met de complexe realiteiten zoals deze zich voordoen in de praktijk van leidinggevenden in het publieke domein en dienstverlenende organisaties
 • Door hun verbintenis met Bestuurs- en Organisatiewetenschap op de hoogte zijn van de nieuwste theoretische inzichten;
 • Helpen de verbinding te leggen tussen verschillende aspecten van het leidinggeven aan complexe processen
 • Leidinggevenden ondersteunen om de eigen werkervaring en dilemma's te verbinden met wat zich in en om de organisatie afspeelt

De verscheidenheid aan ervaring en deskundigheid van de coaches maakt het mogelijk een coach te kiezen die bij de persoon en de vraag past.

Coaches

 • drs. Hans Gerritsen, cursusleider EMP (MD traject voor middenmanagers van de Tussenvoorziening)
 • drs. Marinette Oomen, cursusleider EMP (MD traject voor het MT van de Tussenvoorziening)
 • drs. Martijn van der Spek, Adviseur en cursusleider EMP
 • drs. Iris van Veenendaal, cursusleider EMP (MD traject, FNV)

drs. Hans Gerritsen

studeerde Andragologie. Hij is cursusleider van de masteropleiding 'Management in Dienstverlenende Organisaties' en begeleidt in-company trainingen en intervisietrajecten. Daarnaast is hij docent en trainer managementvaardigheden en persoonlijke effectiviteit.

Als coach werkt hij met persoonlijke thema's op het snijvlak van de organisatie, de persoon en de managementrol. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om vragen rond het omgaan met lastige situaties (medewerkers of teams) of om het verder ontwikkelen van een betekenisvolle invulling van het eigen leiderschap. 

drs. Marinette Oomen

studeerde Bedrijfskunde in Frankrijk en Culturele Antropologie in Nederland. Zij werkte in diverse takken van ontwikkelingssamenwerking als onderzoeker, beleidsevaluator en internationaal organisatieadviseur. Zij is cursusleider van de masteropleiding 'Strategisch management in de non-profit sector' en docent organisatiecultuur. Als organisatieadviseur richt zij zich op cultuurvraagstukken in verandertrajecten.

drs. Martijn van der Spek

is opgeleid als sociaalwetenschapper. In zijn specialisatie stonden de thema's organisatiecultuur, management en interne communicatie centraal. In zijn huidige functie als trainer/adviseur nam hij ook zelf deel aan tal van aanvullende trainingen (geautoriseerd gebruiker van Life Styles Inventory (assessmentinstrument). Daarnaast volgde hij cursussen en masterclasses met betrekking tot advisering op het snijvlak van mens en organisatie. leergang psychoanalyse voor organisatieadviseurs. Vanuit zijn interesse voor het psychodynamisch/systemisch werken in en met organisaties, nam hij in zowel deelnemers- als stafrollen deel aan verschillende (toegepaste) internationale werkconferenties (Group Relations, Organisation in the Mind).

Hij werkt bij USBO als senior trainer, organisatieadviseur en cursusleider. Als trainer werkt hij in verschillende opleidingen van USBO, zowel in het initiële onderwijs als in postacademische opleidingen. Hij is medeontwikkelaar van het Programma Sociale en Professionele Vaardigheden in de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap ontwikkeld. Als organisatieadviseur is hij verbonden aan USBO Advies, de 'maatwerkafdeling' van USBO. In het postacademisch onderwijs is hij cursusleider van de postacademische opleiding Counselling, Coaching en Consulting en executive programma Effectief Adviseren.

Het training- en advieswerk van Martijn van der Spek is gericht op het faciliteren van professionele ontwikkeling van mens en organisatie. In zijn aanpak is er gecombineerde aandacht voor persoons- en cultuuraspecten ('zacht') en voor structuur- en strategieaspecten ('hard'). Zijn werk kan vorm krijgen in de volgende producten: procesbegeleiding/facilitating, kwalitatief organisatieonderzoek, conflictbemiddeling, begeleide intervisie, training en coaching, gaming en acting, en interim-management.

drs. Iris van Veenendaal

studeerde geschiedenis, bestuurskunde en theaterwetenschappen. Zij is cursusleider van en kerndocent in de masteropleiding 'Strategisch management voor de non-profit sector'. Als organisatieadviseur houdt zij zich onder meer bezig met strategievorming, competentieversterking en teamontwikkeling in organisaties.

Daarnaast coacht en traint zij individuen en groepen bij organisatieveranderingstrajecten. In haar coaching richt zij haar aandacht op thema´s rond macht en invloed nemen, leiderschap en communicatie. Daarbij staan verhoging van persoonlijke effectiviteit en het vinden van een balans tussen aandacht voor krachten uit de omgeving en eigen zingeving centraal.

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Coaching.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.