Mensenhandel, seksueel en huiselijk geweld

Tijdsduur

Mensenhandel, seksueel en huiselijk geweld

UvA Academy
Logo van UvA Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,7 UvA Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 7,7 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

UvA Academy biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam

Beschrijving

Over de signalering, coördinatie en opvang van kwetsbare burgers die te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag, mensenhandel, gedwongen werk en huiselijk geweld voor gemeenten.

Volgens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) dragen gemeenten nu de zorg voor een aanbod aan maatschappelijke ondersteuning en de kwaliteit en continuïteit van de daaraan verbonden voorzieningen. Maar is het beleid rondom signalering en opvang van jouw gemeente hier op berekend en geborgd? En is de zorgcoördinatie toereikend?In dit programma gaan we aan de hand van wetenschappelijke inzichten en praktische voorbeelden onderzoeken hoe regio’s hier zo goed mogelijk op in kunnen spelen. Binnen deze groepen is…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Huiselijk geweld, Omgaan met Agressie & Emotie, Kindermishandeling, Geweldloze communicatie en Jeugdwet.

Over de signalering, coördinatie en opvang van kwetsbare burgers die te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag, mensenhandel, gedwongen werk en huiselijk geweld voor gemeenten.

Volgens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) dragen gemeenten nu de zorg voor een aanbod aan maatschappelijke ondersteuning en de kwaliteit en continuïteit van de daaraan verbonden voorzieningen. Maar is het beleid rondom signalering en opvang van jouw gemeente hier op berekend en geborgd? En is de zorgcoördinatie toereikend?In dit programma gaan we aan de hand van wetenschappelijke inzichten en praktische voorbeelden onderzoeken hoe regio’s hier zo goed mogelijk op in kunnen spelen. Binnen deze groepen is er sprake van enige overlap. Zo speelt jeugdzorg en handhaving een grotere rol dan bij sommige andere problematiek. Om zo goed mogelijk afspraken te maken binnen het sociaal domein rondom coördinatie, het aanbod in opvang dat er moet zijn, preventie en interventies, zul je alle onderdelen met elkaar moeten verbinden om zo synergie te vinden. Door gebruik te maken van het governance model* dat als een rode draad door dit programma loopt, is het mogelijk om deze afspraken op verschillende niveaus te maken. Binnen dit executive progamma focussen we ons op kennis, inspiratie en netwerk.

De executive programma's van UvA Academy combineren de laatste wetenschappelijke inzichten met de praktijk. Door het interactieve karakter van de bijeenkomsten kun je goed met elkaar in gesprek en neem je zogezegd een kijkje in de keuken van een ander, met name als het gaat over dit onderwerp is samenwerking en best practices een speerpunt.

- Het governance model toepassen om gestructureerd afspraken te maken, doelen te formuleren en instrumenten in te zetten
- Beter bekend zijn met de problematiek rondom deze groepen burgers
- In staat zijn om de ontwikkelingen binnen deze onderwerpen te duiden en aan te wenden voor het maken van beleid
- Kunnen sturen als beleidsmaker om de uitvoering van het beleid in de regio te organiseren
- Een netwerk van collega's binnen andere regio's en heb je een klankbord om je beleid te toetsen

Beleidsmakers, bestuurders, beleidsonderzoekers, ambtenaren met een coördinerende functie en leidinggevenden binnen het sociaal domein die te maken hebben met het onderwerp van kwetsbare burgers in onafhankelijkheidssituaties.

De stof wordt zoveel mogelijk tijdens de bijeenkomsten gedeeld.

UvA Academy biedt ‘continuous professional development’. We maken de meest recente inzichten uit wetenschap en praktijk toegankelijk en bereikbaar voor professionals die diepgang en inspiratie zoeken. Om je te helpen navigeren in een constant veranderende wereld met grote uitdagingen. UvA Academy is onderdeel van de Faculteit Maatschappij & Gedrag van de Universiteit van Amsterdam

  • Onze programma's geven je de inspiratie, kennis, tools en het netwerk om het laatste wetenschappelijke inzicht in je dagelijkse praktijk toe te passen.
  • Met toegankelijke en inspirerende programmamanagers, docenten en sprekers uit wetenschap en praktijk.
  • Goed in te passen naast een veeleisende baan.
  • Voor professionals met (minimaal) een hbo- of wo-bachelordiploma en een aantal jaren werkervaring.

Programma's op het gebied van:

  • (digitale) marketing & communicatie
  • toekomst, privacy, veranderen & organiseren
  • stad en stedelijkheid

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.