Seksualiteit en de Patiënt

Tijdsduur

Seksualiteit en de Patiënt

UvA Academy
Logo van UvA Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,7 UvA Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 7,7 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

UvA Academy biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam

Beschrijving

Waarom vinden we praten over seks zo lastig? In dit programma introduceren we de nieuwste onderzoeken en ontwikkelingen op het gebied van seksuologie en seksuele hulpverlening.

We helpen je om deze te vertalen naar jouw praktijk in de omgang met patiënten. Gedurende het programma bekijken we de thema’s vanuit het gezichtspunt van zowel de patiënt als hulpverlener. We bespreken hoe misverstanden, vooroordelen en persoonlijke waarden en normen een invloed hebben op de communicatie tussen patiënt en hulpverlener.We gaan in op o.a. de volgende vragen en onderwerpen* Waarom is het belangrijk om over seks te praten in mijn werk als hulpverlener?* Wat zijn de belemmeringen bij mijn patiënt om het o…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Waarom vinden we praten over seks zo lastig? In dit programma introduceren we de nieuwste onderzoeken en ontwikkelingen op het gebied van seksuologie en seksuele hulpverlening.

We helpen je om deze te vertalen naar jouw praktijk in de omgang met patiënten. Gedurende het programma bekijken we de thema’s vanuit het gezichtspunt van zowel de patiënt als hulpverlener. We bespreken hoe misverstanden, vooroordelen en persoonlijke waarden en normen een invloed hebben op de communicatie tussen patiënt en hulpverlener.We gaan in op o.a. de volgende vragen en onderwerpen* Waarom is het belangrijk om over seks te praten in mijn werk als hulpverlener?* Wat zijn de belemmeringen bij mijn patiënt om het onderwerp seks ter sprake te brengen?* Wat zijn de belemmeringen bij mij om het onderwerp seks ter sprake te brengen? Hoe voer ik een gesprek over seks met mijn patiënt?* Wat zijn de laatste ontwikkelingen en ideeën over seksualiteit, bijvoorbeeld de invloed van de MeToo-beweging, social media, discussie over (trans)gender, feminisme?* Wat is voor alle partners fijne en plezierige seks? Is dit een luxe of een recht? Is het cruciaal voor de gezondheid van mijn patiënt? Zijn mannen en vrouwen, hetero’s, homo’s, transgenders verschillend als het om seks gaat?* De impact van ziek zijn op seksueel welzijn?* Hoe bespreek ik seksualiteit met patiënten uit andere culturen?

Deze Masterclass is geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging POH-GGZ met 19 pe punten.

Tijdens deze masterclass worden colleges en vaardigheidsopdrachten afgewisseld. Alle docenten zijn ervaren specialisten
binnen de seksuologische hulpverlening. We introduceren de
volgende drie modules:
Module 1 - Seks en Seksuologie (2 dagdelen)
Module 2 - Het bespreekbaar maken van seks tijdens het medisch consult (2 dagdelen)
Module 3 - Context

Dit programma is voor hulpverleners in 'de eerste lijn' die in korte tijd meer over seks willen leren en dit willen toepassen in het hulpverleningscontact, we denken bijvoorbeeld aan: Huisartsen, POH's, psychologen, sociaal-verpleegkundigen, verloskundigen en bekkenbodemfysiotherapeuten.

UvA Academy biedt ‘continuous professional development’. We maken de meest recente inzichten uit wetenschap en praktijk toegankelijk en bereikbaar voor professionals die diepgang en inspiratie zoeken. Om je te helpen navigeren in een constant veranderende wereld met grote uitdagingen. UvA Academy is onderdeel van de Faculteit Maatschappij & Gedrag van de Universiteit van Amsterdam

  • Onze programma's geven je de inspiratie, kennis, tools en het netwerk om het laatste wetenschappelijke inzicht in je dagelijkse praktijk toe te passen.
  • Met toegankelijke en inspirerende programmamanagers, docenten en sprekers uit wetenschap en praktijk.
  • Goed in te passen naast een veeleisende baan.
  • Voor professionals met (minimaal) een hbo- of wo-bachelordiploma en een aantal jaren werkervaring.

Programma's op het gebied van:

  • (digitale) marketing & communicatie
  • toekomst, privacy, veranderen & organiseren
  • stad en stedelijkheid

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.