Tekenen, schema lezen en symbolen NEN 5152

Niveau
Tijdsduur
Logo van Vakwijs Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_borderstar_border 6,3 Vakwijs Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 6,3 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Vakwijs Opleidingen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Amsterdam, Apeldoorn, Groningen, Maastricht, Middelburg, Rotterdam

Beschrijving

Doel van de Vakwijs cursus

Hoe installeer je een lichtschakeling in een slaapkamer? Op welke manier kan je het besturingskastje bedraden? Hoe moeten de leidingen worden gemonteerd boven het systeemplafond? Al deze vragen worden beantwoord door het installatieschema, stroomkringschema of bedradingsschema erbij te pakken. Maar hoe lees je een stroomkringschema en wat betekenen alle symbolen die erin staan? Stap voor stap zal tijdens deze tweedaagse cursus geleerd worden hoe je een stroomkringschema moet lezen en hoe je vanuit dit schema een bedradingsschema kan tekenen. Maar het leren tekenen en lezen van een schema wordt tijdens deze cursus praktisch vertaald in een oefening, ofwel het bedra…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Tekenen, NEN, Schilderen, Schmink / Grime en Antiek / Oude kunst.

Doel van de Vakwijs cursus

Hoe installeer je een lichtschakeling in een slaapkamer? Op welke manier kan je het besturingskastje bedraden? Hoe moeten de leidingen worden gemonteerd boven het systeemplafond? Al deze vragen worden beantwoord door het installatieschema, stroomkringschema of bedradingsschema erbij te pakken. Maar hoe lees je een stroomkringschema en wat betekenen alle symbolen die erin staan? Stap voor stap zal tijdens deze tweedaagse cursus geleerd worden hoe je een stroomkringschema moet lezen en hoe je vanuit dit schema een bedradingsschema kan tekenen. Maar het leren tekenen en lezen van een schema wordt tijdens deze cursus praktisch vertaald in een oefening, ofwel het bedraden in de vorm van een praktijkopdracht.

Bestemd voor

Deze praktijktraining is bestemd voor medewerkers van elektrotechnische installatiebedrijven die een opfriscursus kunnen gebruiken, of hun kennis willen verbreden op het gebied van schematekenen en symbolenkennis. Na succesvol afronden van de cursus, is de cursist in staat om een stroomkringschema te doorgronden en deze gestructureerd om te zetten in een bedradingsschema.

Cursusomschrijving

De cursus van twee werkdagen behandelt de volgende onderwerpen:

  • stroomkringschema doorgronden
  • stroomkringschema omzetten naar bedradingsschema
  • bedradingsschema omzetten naar stroomkringschema
  • symbolenkennis NEN 5152
  • uitwerken stroomkringschema naar bedradingsoefening
  • installatieschema doorgronden

Vooropleiding

Kennis van elektrotechniek op minimaal VMBO niveau is een pre.

Duur en groepsgrootte

De praktijktraining tekenen, schemalezen en symbolen NEN 5152 duurt twee werkdagen. Deze cursus kan op individuele basis worden aangeboden.

Afsluiting

Na afronding van dit traject krijgt de cursist een certificaat waarin de behandelde lesstof wordt vermeld.

Vakwijs biedt als technisch praktijktrainingscentrum diverse trainingen en opleidingen aan particulieren, bedrijven en instellingen. Waar veel aanbieders werken vanuit een theoretisch oogpunt heeft Vakwijs een praktische benadering. Bedrijven en cursusten zien hierdoor direct rendement in de vorm van verhoogde productiviteit op de werkplek.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Tekenen en NEN.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Vakwijs Opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.