Warmteproductie (klimaattechniek)(blended)

Tijdsduur

Warmteproductie (klimaattechniek)(blended)

Vakwijs Opleidingen
Logo van Vakwijs Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,2 Vakwijs Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,2 (uit 5 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Vakwijs Opleidingen biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Delft, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Gouda, Leiden, N.V.T. / Onbekend, Rotterdam, Tilburg, Westland, Zoetermeer

Beschrijving

Vakwijs KTW-B: Warmteproductie (klimaattechniek)(blended)

De cursist maakt kennis met de theoretische begrippen en -handelingen binnen het vak klimaattechniek, op het gebied van ‘Warmteproductie’. Het zwaartepunt van deze training is de praktijk. De cursist gaat aan de slag met praktijkopdrachten welke afgestemd zullen worden op het niveau van de cursist. De praktijkopdrachten zijn gebaseerd op voorbeelden en werkopdrachten uit de praktijk. Compleet met tekeningen, schema’s, documentatie en gereedschappen zoals de monteur dat in het werk tegenkomt. Na het volgen van de vakmodule ‘Warmteproductie’ is de cursist in staat om zelfstandig een storing aan te nemen, te analyseren en een onderbouwde…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vakwijs KTW-B: Warmteproductie (klimaattechniek)(blended)

De cursist maakt kennis met de theoretische begrippen en -handelingen binnen het vak klimaattechniek, op het gebied van ‘Warmteproductie’. Het zwaartepunt van deze training is de praktijk. De cursist gaat aan de slag met praktijkopdrachten welke afgestemd zullen worden op het niveau van de cursist. De praktijkopdrachten zijn gebaseerd op voorbeelden en werkopdrachten uit de praktijk. Compleet met tekeningen, schema’s, documentatie en gereedschappen zoals de monteur dat in het werk tegenkomt. Na het volgen van de vakmodule ‘Warmteproductie’ is de cursist in staat om zelfstandig een storing aan te nemen, te analyseren en een onderbouwde conclusie te trekken.

Voor wie

De vakmodule warmteproductie is bestemd voor medewerkers van installatietechnische bedrijven die een opfriscursus of verdieping op het gebied van warmteproductie kunnen gebruiken.

Vakmodule opzet

Methodiek Vakwijs:

Vakwijs heeft deze cursus opgezet middels een efficiënte vorm van Blended Learning. De cursist zal middels e-learning starten met de theorie, daarna volgen testen over deze theorie, het klassikaal behandelen van de lesstof en het uitvoeren van individuele praktijkopdrachten.

Inhoud Vakmodule

Deze cursus is opgebouwd uit verschillende invalshoeken. Hierbij komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod met daarbij de koppeling naar de praktijk middels specifieke werkopdrachten:

Klimaattechniek ‘Warmteproductie’

 • Verdieping gasketels
 • Cascadesystemen
 • Opstellings en stookruimte
 • Beveiligingen

Na het volgen van deze cursus is de cursist in staat om een storing aan te nemen, metingen te verrichten en de gegevens te interpreteren. De cursist weet waar de diverse meetinstrumenten toe dienen en hoe deze gebruikt moeten worden. De cursist weet de gegevens juist en onderbouwd weer te geven in een werkbon.

Aandachtspunten

 • Om deel te kunnen nemen aan de vakmodule ‘Warmteproductie’, dien je over enige ervaring/kennis in de installatietechniek te beschikken. Onze vakmodules ‘Basis installatietechniek’ en ‘Aansluiten verwarming en sanitair’ vormen een goede basis om in te stromen.

  Om deel te kunnen nemen aan de module ‘Aansluiten verwarming en sanitair’, dien je over enige ervaring/kennis in de installatietechniek te beschikken. Onze vakmodules ‘Aanleggen kunststof leidingen’ en ‘Aanleggen koper en stalen leidingen’ vormen een goede basis om in te stromen.

  Mocht je al kennis en ervaring hebben opgedaan met het werken met kunststof materialen dan is enkel het volgen van ‘Aanleggen koper en stalen leidingen’ noodzakelijk voor instroom in de vakmodule ‘Aansluiten verwarming en sanitair’.

  De modules ‘Aanleggen kunststof leidingen’, ‘Aanleggen koper en stalen leidingen’ en ‘Aansluiten verwarming en sanitair’ vormen samen de 10-daagse vakmodule ‘Basis Installatietechniek’.
 • Na het afronden van dit traject krijgt de cursist een certificaat waarin de behandelde lesstof wordt vermeld.
Vakmodule code: KTW-B

Vakwijs biedt als technisch praktijktrainingscentrum diverse trainingen en opleidingen aan particulieren, bedrijven en instellingen. Waar veel aanbieders werken vanuit een theoretisch oogpunt heeft Vakwijs een praktische benadering. Bedrijven en cursusten zien hierdoor direct rendement in de vorm van verhoogde productiviteit op de werkplek.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Vakwijs Opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.