IPMA level A assessmentbegeleiding

Niveau
Tijdsduur
Logo van Van Aetsveld Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Van Aetsveld Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Van Aetsveld Academy biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Amersfoort, Utrecht

Beschrijving

Individuele begeleiding gericht op certificering

Doelgroep

Projectmanagers die in de afgelopen 8 jaar meer dan 5 jaar ervaring hebben opgedaan in het managen van verschillende complexe programma’s, waarvan minimaal 3 jaar als leidinggevende in een managementfunctie van complexe programma’s.

Doel

Met het IPMA A certificaat laat u zien dat u een ervaren programmamanager bent en verschillende complexe programma’s hebt geleid. U bent een autoriteit op het gebied van project- en programmamanagement door (bijvoorbeeld):

 • een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de strategie, voorstellen te doen aan het senior management, of besluiten te nemen over start, prioriteit, continuering, onde…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: IPMA-B, IPMA PMO, P3O, Projectmanagement en Programmamanagement.

Individuele begeleiding gericht op certificering

Doelgroep

Projectmanagers die in de afgelopen 8 jaar meer dan 5 jaar ervaring hebben opgedaan in het managen van verschillende complexe programma’s, waarvan minimaal 3 jaar als leidinggevende in een managementfunctie van complexe programma’s.

Doel

Met het IPMA A certificaat laat u zien dat u een ervaren programmamanager bent en verschillende complexe programma’s hebt geleid. U bent een autoriteit op het gebied van project- en programmamanagement door (bijvoorbeeld):

 • een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de strategie, voorstellen te doen aan het senior management, of besluiten te nemen over start, prioriteit, continuering, onderbreking of afsluiting van projecten binnen uw portfolio of programma;
 • verbeteringen aan te brengen in de ontwikkeling van de competenties van projectmanagementmanagers en –medewerkers;
 • (senior)projectmanagers en programmateamleden binnen uw programma aan te sturen;
 • doelen en baten die u in uw programma wilt realiseren te plannen en bewaken;
 • project- en/of programmamanagementmethoden, -technieken, -hulpmiddelen, -handboeken en –richtlijnen binnen uw programma te ontwikkelen en implementeren;
 • een bijdrage te leveren aan het vakgebied van project- en/of programmamanagement door artikelen te publiceren of voordrachten te houden.

Werkwijze

Uw IPMA-coach begeleidt u tijdens het hele traject. Het traject start met een pre-assessment van circa 1,5 uur. Als voorbereiding ontvangt u het referentiedocument. Dit bestaat uit een kort curriculum vitae, een projectenlijst, een zelfassessment en een complexiteitsformulier. Aan de hand van het referentiedocument bespreekt u de mogelijkheden tot certificering. Ook bespreken wij welke stappen u kunt nemen om dat te bereiken en welk traject u het best kunt volgen.

In het gesprek bepaalt u samen met uw IPMA-coach met welk programma u wilt en kunt certificeren. Dit doen wij aan de hand van uw competenties. Als wij denken dat u geen kans van slagen hebt, adviseren wij u niet door te gaan. U betaalt dan alleen de kosten voor het pre-assessment. Tijdens het pre-assessment bespreken wij elk project en programma op uw projectenlijst.

We letten op zaken als beschrijving, uren, budgetten, verhoudingen tussen uren en budgetten, de uren die u en het team eraan besteed hebben, het aantal belanghebbenden en dergelijke. Daarnaast kijken we hoe u scoort op het zelfassessment en het complexiteitsformulier. Dit resultaat vergelijken wij met de eisen van de ICB en de scores van andere programmamanagers.

Tijdens het schrijven van het programmarapport wordt u intensief begeleid door uw IPMA-coach. Samen stelt u een planning en een plan van aanpak op. U ontvangt gedetailleerd schriftelijk commentaar op de hoofdstukken die u hebt geschreven. Als uw IPMA-coach halverwege twijfelt of certificering mogelijk is, dan volgt opnieuw een gesprek. U schrijft zich pas in bij het certificeringsinstituut als uw IPMA-coach ervan overtuigd is dat u kunt slagen.

Ongeveer een week voor het assessment bereidt u samen met uw IPMA-coach het assessment voor. We bespreken de assessoren, de resultaten van de 360 gradenfeedback en de documenten die u moet meenemen. U oefent het assessment tot u en uw IPMA-coach ervan overtuigd zijn dat u gaat slagen.

Kenmerken van deze opleiding

 • Persoonsgerichte ontwikkeling
 • Begeleiding door een IPMA A-gecertificeerde coach
 • Volledig traject tot aan IPMA A-certificering
 • 15 jaar ervaring in het succesvol begeleiden van IPMA-kandidaten

Praktische informatie

Groepsgrootte

Individueel

Data

U kunt elk moment aanvangen.

Persoonsgericht, ook bij open inschrijving.

Onze trainingen en opleidingen zijn op de persoon toegesneden. Achtergrond, drijfveren, dromen en leerdoelstellingen zijn leidend. Ontwikkelbehoeften veranderen naar gelang de vakkennis en ervaring toeneemt. Daar hebben wij oog voor en daar richten we onze ontwikkeltrajecten op in. Samen creëren we een ontwikkelpad op maat.

Aandacht voor professionele én persoonlijke ontwikkeling

Wie ambitieus is, wil zich werkelijk bekwamen. Wij zijn daarom gericht op ontwikkeling op de korte, middellange en langere termijn. Certificeringen spelen een rol in het zichtbaar maken van deze ontwikkeling. Maar belangrijker dan een certificaat is persoonlijke ontwikkeling – en daarmee de ontwikkeling van uw organisatie.

Projectmanagement inclusief verandermanagement

Projecten dragen bij aan veranderingen, en veranderingen worden vaak georganiseerd in projecten. Daarom moet een projectmanager alles begrijpen van hoe veranderingen in organisaties werken, en moet een verandermanager begrijpen welke rol projecten kunnen spelen. We zien beide als één vakgebied.

Leren door doen, doen door leren en blended learning

Het vak project- en verandermanagement leer je in de praktijk. Door de blended combinatie van interactieve training, online leren en praktijksimulaties bereiken we een maximale transfer naar de dagelijkse praktijk. Dit wordt nog versterkt via intervisie en coaching door onze professionals. Wij maken hierbij gebruik van een modern Learning Management Systeem.

Voor professionals, door professionals

Wij zijn in de eerste plaats professionals in project- en verandermanagement, en in de tweede plaats vakbekwaam opleider. Collega-professionals dus, die dagelijks met de voeten in de klei staan. Dit zorgt voor herkenning, erkenning en begrip bij de deelnemers, en voor goede casuïstiek. Om een professional te ontwikkelen, moet je er zelf eentje zijn.

Samenwerking met universiteiten en hogescholen

Wij dragen al jaren bij aan de ontwikkeling van het vak. Zo stonden we aan de wieg van de Master Projectmanagement aan de Hogeschool Utrecht en doceren wij aan universiteiten en hogescholen in binnen en buitenland. Samen met hoger onderwijs en branche-organisaties doen we onderzoek naar duurzaamheid, samenwerking en verandervermogen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.