Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Jacco van Berg
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

Van den Berg Training & Advies
Logo van Van den Berg Training & Advies
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,2 Van den Berg Training & Advies heeft een gemiddelde beoordeling van 8,2 (uit 379 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,3
Gemiddeld cijfer voor Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)
Gebaseerd op 93 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
Ter Huurne
Directie
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Jacco is een zeer toegankelijke trainer, die direct aansluiting zocht op onze praktijk (groep van 3 MT). Hierdoor was de training vlot en laagdrempelig, veilig om moeilijke kwesties open voor te leggen en kreeg de stof snel handen en voeten. Zeker een aanrader." - 19-05-2021 08:29

"Jacco is een zeer toegankelijke trainer, die direct aansluiting zocht op onze praktijk (groep van 3 MT). Hierdoor was de training vlot en la… alles lezen - 19-05-2021 08:29

Startdata en plaatsen

placeOmgeving Rotterdam
15 sep. 2022
placeOmgeving Rotterdam
3 nov. 2022

Beschrijving

Beoordelen doe je dagelijks                        

Soms moet je snoeien om te kunnen groeien

Helderheid vooraf voorkomt gekissebis achteraf

Als jij als leidinggevende de drie bovenstaande uitgangspunten in acht neemt, kun jij de prestaties en weer- en wendbaarheid van medewerkers vergroten en medewerkers aanspreken die er met de pet naar gooien. Voorkom dat functionerings- en beoordelingsgesprekken rituele dansen worden als:  ‘we drinken een glas, doen een plas en alles bleef zoals het was’. In deze training wordt besproken hoe elementen van Het Nieuwe Beoordelen in de eigen gesprekscyclus toegepast kunnen worden.

Hoe bespreek je op een Duidelijke, Open en Eerlijke en motiverende wijze …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Stoppen met roken, Functionerings- & Beoordelingsgesprekken, Vitaliteit, NLP en Human Resource Management (HRM).

Beoordelen doe je dagelijks                        

Soms moet je snoeien om te kunnen groeien

Helderheid vooraf voorkomt gekissebis achteraf

Als jij als leidinggevende de drie bovenstaande uitgangspunten in acht neemt, kun jij de prestaties en weer- en wendbaarheid van medewerkers vergroten en medewerkers aanspreken die er met de pet naar gooien. Voorkom dat functionerings- en beoordelingsgesprekken rituele dansen worden als:  ‘we drinken een glas, doen een plas en alles bleef zoals het was’. In deze training wordt besproken hoe elementen van Het Nieuwe Beoordelen in de eigen gesprekscyclus toegepast kunnen worden.

Hoe bespreek je op een Duidelijke, Open en Eerlijke en motiverende wijze in functionerings- en beoordelingsgesprekken de prestaties en motivatie van je medewerkers? Focus op talenten en stimuleer de persoonlijke- en professionele ontwikkeling van medewerkers.

Resultaten
Na de training:

  • weet je hoe functionerings-, en beoordelingsgesprek het beste voorbereid kunnen worden
  • ben je op de  hoogte van de ontwikkelingen in Beoordelend Nederland (Het Nieuwe Beoordelen)
  • ben jij in staat medewerkers het hele jaar door Duidelijk, Open en Eerlijk (DOE) feedback geven
  • kun jij door te Luisteren, Samen te vatten en Door te vragen (LSD-principe) bij medewerkers de ON-redenen (onervaren, onverschillig, onwetend, et cetera) van onvoldoende presteren achterhalen
  • weet je de gesprekken op een gestructureerd wijze te voeren
  • kun jij bij medewerkers hun kernkwaliteiten verder ontwikkelen (Ofman)
  • kun jij met de STARR-methodiek medewerkers leermomenten aanreiken
  • ben jij je bewust van de fouten die voor, tijdens en na de gesprekken gemaakt kunnen worden
  • kun je SMART-doelstellingen formuleren

 

Aanpak

Voorafgaande aan de training mailen de deelnemers hun leerwensen aan de trainer en stellen een beoordelingsformulier op voor één van hun medewerkers. Doordat de deelnemers voorafgaande aan de training relevante literatuur lezen, is het praktijkgehalte van de training vanaf de eerste minuut hoog.

De deelnemers ontvangen Het GROTE gesprekkenboek. 

Programma

  • kennismaking en inventarisatie van de leerwensen
  • wat is het nut en de noodzaak van functionerings-, en beoordelingsgesprekken?
  • wat zijn ontwikkelingen in Beoordelend Nederland? (Het Nieuwe Beoordelen)
  • hoe geef ik mijn medewerkers het hele jaar door (‘beoordelen doe je dagelijks’) Duidelijk, Open en Eerlijk feedback?
  • hoe krijg ik medewerker op hun praatstoel? (LSD-principe: Luisteren, Samenvatten en Doorvragen)
  • hoe stel ik een beoordeling op? (opdracht beoordelingsfouten)
  • hoe voer ik op een gestructureerde wijze een functionerings-, POP en beoordelingsgesprek?
  • hoe ontdek ik kernkwaliteiten bij mijn medewerkers en reik ik hen uitdagingen aan?
    oefenen, oefenen en nog eens oefenen (praktijkcases van de deelnemers)
  • evaluatie

Doelgroep

Leidinggevenden die met hun medewerkers beoordelings- en functioneringsgesprekken voeren.

Aantal deelnemers
Een groepsgrootte van maximaal acht maakt het mogelijk circa een uur stil te staan bij de specifieke leervraag van iedere deelnemer.

Investering

De investering voor deze training bedraagt euro 600,- exclusief BTW, inclusief verblijfskosten en Het GROTE gesprekkenboek.

Tijden, data en locatie

De training start om 9.30 uur en duurt tot 16.45 uur.  

Voor de data van de trainingen verwijzen wij u naar de website van Van den Berg Training & Advies. www.vandenbergtraining.nl

8,3
Gemiddeld cijfer voor Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)
Gebaseerd op 93 ervaringen
starstarstarstarstar_border
Ter Huurne
Directie
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Jacco is een zeer toegankelijke trainer, die direct aansluiting zocht op onze praktijk (groep van 3 MT). Hierdoor was de training vlot en laagdrempelig, veilig om moeilijke kwesties open voor te leggen en kreeg de stof snel handen en voeten. Zeker een aanrader." - 19-05-2021 08:29

"Jacco is een zeer toegankelijke trainer, die direct aansluiting zocht op onze praktijk (groep van 3 MT). Hierdoor was de training vlot en la… alles lezen - 19-05-2021 08:29

starstarstarstarstar_border
Claudia Koelewijn
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Duidelijke voorbeelden hebben we gekregen. Er was voldoende tijd en ruimte om praktijkcases in te brengen en te oefenen. Het was erg waardevol en leerzaam. Het grote gesprekkenboek is echt een aanwinst. " - 25-11-2019 08:16

"Duidelijke voorbeelden hebben we gekregen. Er was voldoende tijd en ruimte om praktijkcases in te brengen en te oefenen. Het was erg waardev… alles lezen - 25-11-2019 08:16

starstarstarstarstar_half
Danny Snelders
Locatie Manager
9
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Training was praktisch ingericht. De groep was klein dus er was volop de gelegenheid actief deel te nemen aan de training. De locatie is goed bereikbaar. Trainer spreekt uit ervaring en kan dus met concrete voorbeelden komen.
" - 27-11-2018 13:58

"Training was praktisch ingericht. De groep was klein dus er was volop de gelegenheid actief deel te nemen aan de training. De locatie is go… alles lezen - 27-11-2018 13:58

starstarstarstarstar_half
Richard van Everdink
Discipline lead
9
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Goede trainer, die de les stof op een leuke en goede manier overbracht op de groep.
De les stof zelf was heel goed en er zaten zeker items in die heel bruikbaar zijn voor het uitvoeren van mijn functie" - 08-12-2017 14:37

"Goede trainer, die de les stof op een leuke en goede manier overbracht op de groep. De les stof zelf was heel goed en er zaten zeker items… alles lezen - 08-12-2017 14:37

Jeroen de Vos
starstarstarstarstar_border
Jeroen de Vos
HR Business Partner
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Inspirerende training gehad waarbij iedereen aan tafel zat ipv achterover leunde. Theoretisch sterk, inhoudelijk interessant en qua vorm erg actief (iedereen doet mee!). Sterkste punt is de rol die Jacco instinctief aanneemt: zo is hij de trainer, zo is hij de gesprekspartner en op een andere moment weer de coach. Je wordt dus continue geprikkeld om mee te blijven doen!" - 06-12-2017 14:11

"Inspirerende training gehad waarbij iedereen aan tafel zat ipv achterover leunde. Theoretisch sterk, inhoudelijk interessant en qua vorm erg… alles lezen - 06-12-2017 14:11

Robert Pruijssers
starstarstarstarstar
Robert Pruijssers
Foreman Warehouse at Huisman Equipment bv
10
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Ik heb de cursus "Een goed gesprek " met veel plezier gevolgd. Het was zeer intresant en Jacco wist het allemaal prima te brenegen wat de beleving nog leuker maakte. Het had van mij dan ook nog wel wat langer Mogen duren dan de tijd die er nu voor stond. Echter is de informative die Jacco nog heft nagestuurd ook heel waardevol voor mij en ik zal die ook zeker gaan bestuderen. Deze cursus krijgt van mij een dike voldoende en ik hoop eigenlijk op een vervolg" - 05-12-2017 07:03

"Ik heb de cursus "Een goed gesprek " met veel plezier gevolgd. Het was zeer intresant en Jacco wist het allemaal prima te brenegen wat de be… alles lezen - 05-12-2017 07:03

starstarstarstarstar_border
Wendy van den Breul
Medewerker Evenementen
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Onlangs van Jacco een leerzame en interactieve workshop gehad waarbij hij mij diverse handige tools heeft aangereikt om nog meer plezier in mijn werk te hebben en te creëren. Hartelijk dank Jacco! " - 28-11-2017 07:20

"Onlangs van Jacco een leerzame en interactieve workshop gehad waarbij hij mij diverse handige tools heeft aangereikt om nog meer plezier in … alles lezen - 28-11-2017 07:20

starstarstarstarstar_border
Van Westerveld
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"De training was erg concreet met veel praktijkvoorbeelden vanuit de werkomgeving, heb ik als erg prettig ervaren. Ook de documentatie was goed te gebruiken en inzichtelijk. De trainer is er vriendelijk en past veel concrete voorbeelden toe.
" - 31-10-2017 12:22

"De training was erg concreet met veel praktijkvoorbeelden vanuit de werkomgeving, heb ik als erg prettig ervaren. Ook de documentatie was go… alles lezen - 31-10-2017 12:22

Peter van den Berg
starstarstarstarstar_border
Peter van den Berg
Lead routing engineer at Huisman Equipment B.V.
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"De cursus is grotendeels gefocust op real life cases en dat maakt het toepasbaar, ook leer je hier hoe anderen met hun cases omgaan, erg goed! Verder hoor je niet heel veel nieuwe dingen, maar het is altijd goed om dit weer eens op te frissen." - 18-07-2017 12:45

"De cursus is grotendeels gefocust op real life cases en dat maakt het toepasbaar, ook leer je hier hoe anderen met hun cases omgaan, erg goe… alles lezen - 18-07-2017 12:45

starstarstarstarstar_border
Mike Blankenzee
Teamleider Klantenservice
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Ik heb een goede ervaring met de training die ik heb gekregen van Jacco. Jacco is een zeer open en fijne trainer die een omgeving creëert waarin je je snel vertrouwd voelt om je ervaringen maar ook je pijn punten te delen. Dit is voor mij erg belangrijk om mijzelf te ontwikkelen." - 27-06-2017 06:24

"Ik heb een goede ervaring met de training die ik heb gekregen van Jacco. Jacco is een zeer open en fijne trainer die een omgeving creëert wa… alles lezen - 27-06-2017 06:24

starstarstarstarstar_border
Marianne van den Heuvel
Manager bedrijfsbureau
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Inhoud: prima training, alle soorten gesprekken kwamen aan de orde tot en met het nieuwe beoordelen toe.
Ik vond heel knap van Jacco dat hij gedurende de training feedback kon geven op bestaande situaties die binnen de deelnemende organistatie speelde mbt diverse onderwerpen. Hierdoor bleef iedereen alert en kreeg goede persoonlijke direct inzetbare adviezen. Ook de nazorg is voortreffelijk, meerdere naslagwerken zijn doorgemaild. Locatie: Voor mij persoonlijk is Utrecht handiger, maar aangezien de training daar pas in november plaats vond en de functioneringsgesprekken vanaf volgende maand in onze organisatie plaats vinden was het wel heel prettig dat ik nu aan kon sluiten. Enige min punt: Het was wel een hele kleine ruimte.
Ook de toegezegde stukken tijdens de training hadden we daags daarna in de mail en zelfs nog meer dan afgesproken. Ik vond het ook een meerwaarde hebben dat de deelnemers zowel uit de profit als de non profit organisaties kwamen. Ik kan deze training zeker aanbevelen voor beginnend leidinggevenden of voor mensen die zich wat meer willen verdiepen in de materie.
" - 26-06-2017 11:36

"Inhoud: prima training, alle soorten gesprekken kwamen aan de orde tot en met het nieuwe beoordelen toe. Ik vond heel knap van Jacco dat h… alles lezen - 26-06-2017 11:36

starstarstarstar_halfstar_border
Vincent van Varik
Manager Sales Projects
7
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Ik vond de training erg interessant, zeker de diverse casussen die werden ingebracht. Goed om te horen hoe iedere manager bepaalde zaken behandeld, dit was erg leerzaam. Ik vond een halve dag tekort en er had wat meer theorie aanbod mogen komen. Voorbeelden van andere bedrijven en hoe hun beoordelingsformulier er uit ziet inhoudelijk en qua opbouw. " - 26-06-2017 07:00

"Ik vond de training erg interessant, zeker de diverse casussen die werden ingebracht. Goed om te horen hoe iedere manager bepaalde zaken beh… alles lezen - 26-06-2017 07:00

starstarstarstarstar_border
Dennis Leeman
Operations Manager
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Een kleine groep met veel ruimte voor interactie en terugkoppeling een en ander onder het begeleidend oog van Jacco. Een waardevolle bijdrage bij het opzetten van dit soort gesprekken in ons bedrijf geweest. " - 20-02-2017 07:20

"Een kleine groep met veel ruimte voor interactie en terugkoppeling een en ander onder het begeleidend oog van Jacco. Een waardevolle bijdrag… alles lezen - 20-02-2017 07:20

Annemarie Trommel
starstarstarstarstar_border
Annemarie Trommel
HRM Adviseur
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Een leerzame en inspirerende training. De training is direct toepasbaar in de praktijk. Jacco brengt zijn enthousiasme over aan de groep, zodanig dat je op het puntje van je stoel zit." - 23-12-2016 12:32

"Een leerzame en inspirerende training. De training is direct toepasbaar in de praktijk. Jacco brengt zijn enthousiasme over aan de groep, zo… alles lezen - 23-12-2016 12:32

starstarstarstar_halfstar_border
Peggy van den Hoff
Office Manager
7
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Goed voor mij was de uitleg mbt verschil tussen alle gesprekken en de relevante (ver)houdingen daarin. De Tip: Ik had nog wel graag wat meer verschillende cases gedaan. Top: Locatie was prima, lunch was lekker, geen te grote groep, heldere aanpak, kortom: goede toevoeging voor mij." - 02-12-2016 10:30

"Goed voor mij was de uitleg mbt verschil tussen alle gesprekken en de relevante (ver)houdingen daarin. De Tip: Ik had nog wel graag wat meer… alles lezen - 02-12-2016 10:30

starstarstarstarstar
Alexandra Meilink
Hoofd Zwemzaken
10
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Een hele goede en praktische training met veel ruimte om cases in te brengen. Jacco is scherp, zet je zelf aan het nadenken en reikt waardevolle tips en tools aan. Ook prettig dat je na de training nog bij hem met vragen terecht kan. Een aanrader!" - 14-01-2016 19:02

"Een hele goede en praktische training met veel ruimte om cases in te brengen. Jacco is scherp, zet je zelf aan het nadenken en reikt waardev… alles lezen - 14-01-2016 19:02

starstarstarstarstar_border
Jannie Kwakernaat
hoofd HR
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Interactieve training/workshop gehad. Dat was nuttig;veel ervaringen uitgewisseld met collega's. Jacco is een inspirerend trainer die met enthousiasme de training over weet te brengen.
Volgende keer overwegen om de acteur in te zetten. " - 12-01-2016 21:39

"Interactieve training/workshop gehad. Dat was nuttig;veel ervaringen uitgewisseld met collega's. Jacco is een inspirerend trainer die met en… alles lezen - 12-01-2016 21:39

Oosterom simon
starstarstarstarstar
Oosterom simon
Bedrijfsleider bij Media Markt
10
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Persoonlijk in het verleden reeds veel trainingen m.b.t. beoordeling, functionerings- en POP mogen volgen. Door zijn persoonlijke passie en ervaring van de trainer Jacco, echt nieuwe invalshoeken mogen ontdekken.
Voor een ieder absoluut een aanrader!" - 05-01-2016 11:17

"Persoonlijk in het verleden reeds veel trainingen m.b.t. beoordeling, functionerings- en POP mogen volgen. Door zijn persoonlijke passie en … alles lezen - 05-01-2016 11:17

Justin Verbeek
starstarstarstarstar_border
Justin Verbeek
Hoofdredacteur OR Rendement at Rendement Uitgeverij
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"Jacco is een trainer die snel doorheeft hoe een groep functioneert en kan met precisie de vinger op de zere plek leggen. Durf je wel kwetsbaar op te stellen, want Jacco kan ook doorprikken en dat ervaart iedereen op een andere manier. Zijn voorbereiding was uitstekend en dat leverde veel praktische tips op. Voor toekomstige trainingen zou ik Jacco opnieuw overwegen." - 16-12-2015 13:32

"Jacco is een trainer die snel doorheeft hoe een groep functioneert en kan met precisie de vinger op de zere plek leggen. Durf je wel kwetsba… alles lezen - 16-12-2015 13:32

starstarstarstarstar_border
Rob Velthoen
Unithoofd
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken (met e-learningmodule, ook incompany)

"De wijze waarop Jacco als trainer de deelnemers (gemeentelijke managers) meenam in de escalatieladder was gewoonweg geweldig. Er zat vaart in, zijn rollenspel vloeide naadloos over in overdracht van informatie, maar bovenal luisterde hij enorm goed naar wat er gezegd werd en nam dat mee in de tips en trucks, die zeker in de praktijk bruikbaar zijn." - 09-12-2015 07:36

"De wijze waarop Jacco als trainer de deelnemers (gemeentelijke managers) meenam in de escalatieladder was gewoonweg geweldig. Er zat vaart i… alles lezen - 09-12-2015 07:36

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Van den Berg Training & Advies, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.