Beoordelings- en functioneringsgesprekken

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Jacco van den Berg
Startdatum en plaats
Logo van Van den Berg Training & Advies
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,2 Van den Berg Training & Advies heeft een gemiddelde beoordeling van 8,2 (uit 366 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,3
Gemiddeld cijfer voor Beoordelings- en functioneringsgesprekken
Gebaseerd op 91 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
Danny Snelders
Locatie Manager
9
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Training was praktisch ingericht. De groep was klein dus er was volop de gelegenheid actief deel te nemen aan de training. De locatie is goed bereikbaar. Trainer spreekt uit ervaring en kan dus met concrete voorbeelden komen.
" - 27-11-2018 13:58

"Training was praktisch ingericht. De groep was klein dus er was volop de gelegenheid actief deel te nemen aan de training. De locatie is go… alles lezen - 27-11-2018 13:58

Startdata en plaatsen

Centraal in het land
15 okt. 2019
Centraal in het land
14 nov. 2019

Beschrijving

Beoordelen doe je dagelijks
Soms moet je snoeien om te kunnen groeien
Helderheid vooraf voorkomt gekissebis achteraf

Als jij als leidinggevende de drie bovenstaande uitgangspunten in acht neemt, kun jij de prestaties en weer- en wendbaarheid van medewerkers vergroten en medewerkers aanspreken die er met de pet naar gooien. Voorkom dat functionerings- en beoordelingsgesprekken rituele dansen worden als: ‘we drinken een glas, doen een plas en alles bleef zoals het was’. In deze training wordt besproken hoe elementen van Het Nieuwe Beoordelen in de eigen gesprekscyclus toegepast kunnen worden.
Hoe bespreek je op een Duidelijke, Open en Eerlijke en motiverende wijze in functionerings- en beoordeli…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Beoordelen doe je dagelijks
Soms moet je snoeien om te kunnen groeien
Helderheid vooraf voorkomt gekissebis achteraf

Als jij als leidinggevende de drie bovenstaande uitgangspunten in acht neemt, kun jij de prestaties en weer- en wendbaarheid van medewerkers vergroten en medewerkers aanspreken die er met de pet naar gooien. Voorkom dat functionerings- en beoordelingsgesprekken rituele dansen worden als: ‘we drinken een glas, doen een plas en alles bleef zoals het was’. In deze training wordt besproken hoe elementen van Het Nieuwe Beoordelen in de eigen gesprekscyclus toegepast kunnen worden.
Hoe bespreek je op een Duidelijke, Open en Eerlijke en motiverende wijze in functionerings- en beoordelingsgesprekken de prestaties en motivatie van je medewerkers? Focus op talenten en stimuleer de persoonlijke- en professionele ontwikkeling van medewerkers.

Resultaten
Na de training:

  • weet je hoe functionerings-, POP- en beoordelingsgesprek het beste voorbereid kunnen worden
  • ben jij in staat medewerkers het hele jaar door Duidelijk, Open en Eerlijk (DOE) feedback geven
  • kun jij door te Luisteren, Samen te vatten en Door te vragen (LSD-principe) bij
  • medewerkers de ON-redenen (onervaren, onverschillig, onwetend, et cetera) van onvoldoende presteren achterhalen
  • weet je de gesprekken op een gestructureerd wijze te voeren
  • kun jij bij medewerkers hun kernkwaliteiten verder ontwikkelen (Ofman)
  • kun jij met de STARR-methodiek medewerkers leermomenten aanreiken
  • ben jij je bewust van de fouten die voor, tijdens en na de gesprekken gemaakt kunnen worden
  • kun je SMART-doelstellingen formuleren

 

Aanpak

Voorafgaande aan de training mailen de deelnemers hun leerwensen aan de trainer en stellen een beoordelingsformulier op voor één van hun medewerkers. Doordat de deelnemers voorafgaande aan de training relevante literatuur lezen, is het praktijkgehalte van de training vanaf de eerste minuut hoog.

Programma

  • kennismaking en inventarisatie van de leerwensen
  • wat is het nut en de noodzaak van functionerings-, POP- en beoordelingsgesprekken?
  • wat zijn ontwikkelingen in Beoordelend Nederland? (Het Nieuwe Beoordelen)
  • hoe geef ik mijn medewerkers het hele jaar door (‘beoordelen doe je dagelijks’) Duidelijk, Open en Eerlijk feedback?
  • hoe krijg ik medewerker op hun praatstoel? (LSD-principe: Luisteren, Samenvatten en Doorvragen)
  • hoe stel ik een beoordeling op? (opdracht beoordelingsfouten)
  • hoe voer ik op een gestructureerde wijze een functionerings-, POP en beoordelingsgesprek?
  • hoe ontdek ik kernkwaliteiten bij mijn medewerkers en reik ik hen uitdagingen aan?
    oefenen, oefenen en nog eens oefenen (praktijkcases van de deelnemers)
  • evaluatie

Doelgroep

Leidinggevenden die met hun medewerkers beoordelings- en functioneringsgesprekken voeren.

Aantal deelnemers
Een groepsgrootte van maximaal acht maakt het mogelijk circa een uur stil te staan bij de specifieke leervraag van iedere deelnemer.

Tijden, data en locatie

De training start om 12.45 uur met een gezamenlijke lunch. De daadwerkelijke training begint om 13.30 uur en eindigt om 20.00 uur. 

Voor de data van de trainingen verwijzen wij u naar de website van Van den Berg Training & Advies. www.vandenbergtraining.nl

8,3
Gemiddeld cijfer voor Beoordelings- en functioneringsgesprekken
Gebaseerd op 91 ervaringen
starstarstarstarstar_half
Danny Snelders
Locatie Manager
9
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Training was praktisch ingericht. De groep was klein dus er was volop de gelegenheid actief deel te nemen aan de training. De locatie is goed bereikbaar. Trainer spreekt uit ervaring en kan dus met concrete voorbeelden komen.
" - 27-11-2018 13:58

"Training was praktisch ingericht. De groep was klein dus er was volop de gelegenheid actief deel te nemen aan de training. De locatie is go… alles lezen - 27-11-2018 13:58

starstarstarstarstar_half
Richard van Everdink
Discipline lead
9
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Goede trainer, die de les stof op een leuke en goede manier overbracht op de groep.
De les stof zelf was heel goed en er zaten zeker items in die heel bruikbaar zijn voor het uitvoeren van mijn functie" - 08-12-2017 14:37

"Goede trainer, die de les stof op een leuke en goede manier overbracht op de groep. De les stof zelf was heel goed en er zaten zeker items… alles lezen - 08-12-2017 14:37

Jeroen de Vos
starstarstarstarstar_border
Jeroen de Vos
HR Business Partner
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Inspirerende training gehad waarbij iedereen aan tafel zat ipv achterover leunde. Theoretisch sterk, inhoudelijk interessant en qua vorm erg actief (iedereen doet mee!). Sterkste punt is de rol die Jacco instinctief aanneemt: zo is hij de trainer, zo is hij de gesprekspartner en op een andere moment weer de coach. Je wordt dus continue geprikkeld om mee te blijven doen!" - 06-12-2017 14:11

"Inspirerende training gehad waarbij iedereen aan tafel zat ipv achterover leunde. Theoretisch sterk, inhoudelijk interessant en qua vorm erg… alles lezen - 06-12-2017 14:11

Robert Pruijssers
starstarstarstarstar
Robert Pruijssers
Foreman Warehouse at Huisman Equipment bv
10
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Ik heb de cursus "Een goed gesprek " met veel plezier gevolgd. Het was zeer intresant en Jacco wist het allemaal prima te brenegen wat de beleving nog leuker maakte. Het had van mij dan ook nog wel wat langer Mogen duren dan de tijd die er nu voor stond. Echter is de informative die Jacco nog heft nagestuurd ook heel waardevol voor mij en ik zal die ook zeker gaan bestuderen. Deze cursus krijgt van mij een dike voldoende en ik hoop eigenlijk op een vervolg" - 05-12-2017 07:03

"Ik heb de cursus "Een goed gesprek " met veel plezier gevolgd. Het was zeer intresant en Jacco wist het allemaal prima te brenegen wat de be… alles lezen - 05-12-2017 07:03

starstarstarstarstar_border
Wendy van den Breul
Medewerker Evenementen
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Onlangs van Jacco een leerzame en interactieve workshop gehad waarbij hij mij diverse handige tools heeft aangereikt om nog meer plezier in mijn werk te hebben en te creëren. Hartelijk dank Jacco! " - 28-11-2017 07:20

"Onlangs van Jacco een leerzame en interactieve workshop gehad waarbij hij mij diverse handige tools heeft aangereikt om nog meer plezier in … alles lezen - 28-11-2017 07:20

starstarstarstarstar_border
Van Westerveld
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"De training was erg concreet met veel praktijkvoorbeelden vanuit de werkomgeving, heb ik als erg prettig ervaren. Ook de documentatie was goed te gebruiken en inzichtelijk. De trainer is er vriendelijk en past veel concrete voorbeelden toe.
" - 31-10-2017 12:22

"De training was erg concreet met veel praktijkvoorbeelden vanuit de werkomgeving, heb ik als erg prettig ervaren. Ook de documentatie was go… alles lezen - 31-10-2017 12:22

Peter van den Berg
starstarstarstarstar_border
Peter van den Berg
Lead routing engineer at Huisman Equipment B.V.
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"De cursus is grotendeels gefocust op real life cases en dat maakt het toepasbaar, ook leer je hier hoe anderen met hun cases omgaan, erg goed! Verder hoor je niet heel veel nieuwe dingen, maar het is altijd goed om dit weer eens op te frissen." - 18-07-2017 12:45

"De cursus is grotendeels gefocust op real life cases en dat maakt het toepasbaar, ook leer je hier hoe anderen met hun cases omgaan, erg goe… alles lezen - 18-07-2017 12:45

starstarstarstarstar_border
Mike Blankenzee
Teamleider Klantenservice
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Ik heb een goede ervaring met de training die ik heb gekregen van Jacco. Jacco is een zeer open en fijne trainer die een omgeving creëert waarin je je snel vertrouwd voelt om je ervaringen maar ook je pijn punten te delen. Dit is voor mij erg belangrijk om mijzelf te ontwikkelen." - 27-06-2017 06:24

"Ik heb een goede ervaring met de training die ik heb gekregen van Jacco. Jacco is een zeer open en fijne trainer die een omgeving creëert wa… alles lezen - 27-06-2017 06:24

starstarstarstarstar_border
Marianne van den Heuvel
Manager bedrijfsbureau
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Inhoud: prima training, alle soorten gesprekken kwamen aan de orde tot en met het nieuwe beoordelen toe.
Ik vond heel knap van Jacco dat hij gedurende de training feedback kon geven op bestaande situaties die binnen de deelnemende organistatie speelde mbt diverse onderwerpen. Hierdoor bleef iedereen alert en kreeg goede persoonlijke direct inzetbare adviezen. Ook de nazorg is voortreffelijk, meerdere naslagwerken zijn doorgemaild. Locatie: Voor mij persoonlijk is Utrecht handiger, maar aangezien de training daar pas in november plaats vond en de functioneringsgesprekken vanaf volgende maand in onze organisatie plaats vinden was het wel heel prettig dat ik nu aan kon sluiten. Enige min punt: Het was wel een hele kleine ruimte.
Ook de toegezegde stukken tijdens de training hadden we daags daarna in de mail en zelfs nog meer dan afgesproken. Ik vond het ook een meerwaarde hebben dat de deelnemers zowel uit de profit als de non profit organisaties kwamen. Ik kan deze training zeker aanbevelen voor beginnend leidinggevenden of voor mensen die zich wat meer willen verdiepen in de materie.
" - 26-06-2017 11:36

"Inhoud: prima training, alle soorten gesprekken kwamen aan de orde tot en met het nieuwe beoordelen toe. Ik vond heel knap van Jacco dat h… alles lezen - 26-06-2017 11:36

starstarstarstar_halfstar_border
Vincent van Varik
Manager Sales Projects
7
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Ik vond de training erg interessant, zeker de diverse casussen die werden ingebracht. Goed om te horen hoe iedere manager bepaalde zaken behandeld, dit was erg leerzaam. Ik vond een halve dag tekort en er had wat meer theorie aanbod mogen komen. Voorbeelden van andere bedrijven en hoe hun beoordelingsformulier er uit ziet inhoudelijk en qua opbouw. " - 26-06-2017 07:00

"Ik vond de training erg interessant, zeker de diverse casussen die werden ingebracht. Goed om te horen hoe iedere manager bepaalde zaken beh… alles lezen - 26-06-2017 07:00

starstarstarstarstar_border
Dennis Leeman
Operations Manager
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Een kleine groep met veel ruimte voor interactie en terugkoppeling een en ander onder het begeleidend oog van Jacco. Een waardevolle bijdrage bij het opzetten van dit soort gesprekken in ons bedrijf geweest. " - 20-02-2017 07:20

"Een kleine groep met veel ruimte voor interactie en terugkoppeling een en ander onder het begeleidend oog van Jacco. Een waardevolle bijdrag… alles lezen - 20-02-2017 07:20

Annemarie Trommel
starstarstarstarstar_border
Annemarie Trommel
HRM Adviseur
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Een leerzame en inspirerende training. De training is direct toepasbaar in de praktijk. Jacco brengt zijn enthousiasme over aan de groep, zodanig dat je op het puntje van je stoel zit." - 23-12-2016 12:32

"Een leerzame en inspirerende training. De training is direct toepasbaar in de praktijk. Jacco brengt zijn enthousiasme over aan de groep, zo… alles lezen - 23-12-2016 12:32

starstarstarstar_halfstar_border
Peggy van den Hoff
Office Manager
7
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Goed voor mij was de uitleg mbt verschil tussen alle gesprekken en de relevante (ver)houdingen daarin. De Tip: Ik had nog wel graag wat meer verschillende cases gedaan. Top: Locatie was prima, lunch was lekker, geen te grote groep, heldere aanpak, kortom: goede toevoeging voor mij." - 02-12-2016 10:30

"Goed voor mij was de uitleg mbt verschil tussen alle gesprekken en de relevante (ver)houdingen daarin. De Tip: Ik had nog wel graag wat meer… alles lezen - 02-12-2016 10:30

starstarstarstarstar
Alexandra Meilink
Hoofd Zwemzaken
10
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Een hele goede en praktische training met veel ruimte om cases in te brengen. Jacco is scherp, zet je zelf aan het nadenken en reikt waardevolle tips en tools aan. Ook prettig dat je na de training nog bij hem met vragen terecht kan. Een aanrader!" - 14-01-2016 19:02

"Een hele goede en praktische training met veel ruimte om cases in te brengen. Jacco is scherp, zet je zelf aan het nadenken en reikt waardev… alles lezen - 14-01-2016 19:02

starstarstarstarstar_border
Jannie Kwakernaat
hoofd HR
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Interactieve training/workshop gehad. Dat was nuttig;veel ervaringen uitgewisseld met collega's. Jacco is een inspirerend trainer die met enthousiasme de training over weet te brengen.
Volgende keer overwegen om de acteur in te zetten. " - 12-01-2016 21:39

"Interactieve training/workshop gehad. Dat was nuttig;veel ervaringen uitgewisseld met collega's. Jacco is een inspirerend trainer die met en… alles lezen - 12-01-2016 21:39

Oosterom simon
starstarstarstarstar
Oosterom simon
Bedrijfsleider bij Media Markt
10
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Persoonlijk in het verleden reeds veel trainingen m.b.t. beoordeling, functionerings- en POP mogen volgen. Door zijn persoonlijke passie en ervaring van de trainer Jacco, echt nieuwe invalshoeken mogen ontdekken.
Voor een ieder absoluut een aanrader!" - 05-01-2016 11:17

"Persoonlijk in het verleden reeds veel trainingen m.b.t. beoordeling, functionerings- en POP mogen volgen. Door zijn persoonlijke passie en … alles lezen - 05-01-2016 11:17

Justin Verbeek
starstarstarstarstar_border
Justin Verbeek
Hoofdredacteur OR Rendement at Rendement Uitgeverij
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Jacco is een trainer die snel doorheeft hoe een groep functioneert en kan met precisie de vinger op de zere plek leggen. Durf je wel kwetsbaar op te stellen, want Jacco kan ook doorprikken en dat ervaart iedereen op een andere manier. Zijn voorbereiding was uitstekend en dat leverde veel praktische tips op. Voor toekomstige trainingen zou ik Jacco opnieuw overwegen." - 16-12-2015 13:32

"Jacco is een trainer die snel doorheeft hoe een groep functioneert en kan met precisie de vinger op de zere plek leggen. Durf je wel kwetsba… alles lezen - 16-12-2015 13:32

starstarstarstarstar_border
Rob Velthoen
Unithoofd
8
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"De wijze waarop Jacco als trainer de deelnemers (gemeentelijke managers) meenam in de escalatieladder was gewoonweg geweldig. Er zat vaart in, zijn rollenspel vloeide naadloos over in overdracht van informatie, maar bovenal luisterde hij enorm goed naar wat er gezegd werd en nam dat mee in de tips en trucks, die zeker in de praktijk bruikbaar zijn." - 09-12-2015 07:36

"De wijze waarop Jacco als trainer de deelnemers (gemeentelijke managers) meenam in de escalatieladder was gewoonweg geweldig. Er zat vaart i… alles lezen - 09-12-2015 07:36

starstarstarstarstar
Sanne van de Bos
Leidinggevende
10
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Een praktische training door een trainer die zijn vak verstaat. Jacco laat de cursisten op een prettige wijze nadenken over hun eigen vragen en cases. Na afloop waardevolle artikelen en een e-learningmodule over de gesprekken ontvangen. Volgend jaar gaat hij bij ons de incompany training Essenties van leidinggeven verzorgen.
" - 08-12-2015 16:53

"Een praktische training door een trainer die zijn vak verstaat. Jacco laat de cursisten op een prettige wijze nadenken over hun eigen vragen… alles lezen - 08-12-2015 16:53

Janet ter Braak
starstarstarstar_halfstar_border
Janet ter Braak
Projectmanager at Saferspaces
7
Beoordelings- en functioneringsgesprekken

"Jacco schept als trainer een fijn klimaat om open in te converseren. De training die ik bij hem mocht volgen was open, in goed vertrouwen, een goede kennisoverdracht, informatief en entertainend.
Ik heb op zich niet heel veel nieuws geleerd, daar is deze training denk ik te kort voor, maar door met elkaar te sparren over verschillende onderwerpen en actuele situaties kijk je ook weer wat anders naar je eigen situatie.
" - 08-12-2015 14:15

"Jacco schept als trainer een fijn klimaat om open in te converseren. De training die ik bij hem mocht volgen was open, in goed vertrouwen, e… alles lezen - 08-12-2015 14:15

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Van den Berg Training & Advies, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.