Masseren tot je tachtig bent

Masseren tot je tachtig bent - Corrie Oudshoorn

Het verhaal van Corrie Oudshoorn

“Ik ben 58. Als ik op straat sta, neemt niemand me meer aan. In mijn werk heb ik een reorganisatie meegemaakt; je ziet dat de gemiddelde leeftijd van collega’s daalt. De meesten die nieuw zijn, zijn tussen de 20 en 30 jaar oud. Er is een leerbudget dat je mag besteden aan opleiding binnen de bank of daarbuiten. Daardoor kreeg ik de kans om masseur te worden. Als ik door een volgende reorganisatie niet meer te plaatsen ben, maak ik van mijn massagepraktijk mijn fulltime baan. Anderzijds, als ik hier kan blijven tot mijn pensioen, blijf ik ernaast masseren. Dat zou ideaal zijn.”

Masseren zolang je kan

Corrie Oudshoorn is medewerkster bij de klantenservice van een grote Nederlandse bank. Deze oma van zes kleinkinderen is onvermoeibaar en staat nuchter in het leven. Van jongs af aan is ze actief bezig met doorleren. Zelfredzaamheid is belangrijk voor haar, maar wat haar echt drijft is de wil om andere mensen te helpen met haar opgedane vaardigheden. “Als ik lichamelijk nog kan, wil ik blijven masseren tot ik tachtig ben. Met mijn praktijk aan huis hoop ik dat dat te verwezenlijken.”

Tip: Vergelijk hier de beste Massage opleidingen.

Leren masseren is een investering

“Ik ben niet de enige die kansen als deze aangeboden krijgt via een werkgever. Er zijn zat andere organisaties die hetzelfde doen. Toch hoor ik vaak dat anderen geen gebruik maken van het leerbudget dat beschikbaar is. Soms omdat ze niet weten wat ze moeten. Mijn advies? Kijk wat dicht bij je hart ligt. Heb je geen hobbies? Is er niet iets dat je zelf zou willen doen? Als je accountant was kan je die vaardigheden ook inzetten ten goede van anderen, bijvoorbeeld als Schuldhulpverlener. Daar zijn ook zat trainingen in. Of begin een nieuw avontuur met een collega. Uiteindelijk is het een investering. Het komt erbij, naast je gewone dingen. Maar als je iets wil bereiken, moet je altijd investeren. Voor niets gaat de zon op. In het eerste jaar van de massagecursus moest ik veel diensten ruilen om lessen te volgen. Nu heb ik klanten en een praktijk. Mijn trainingen plan ik in op vrije dagen en voor de rest compenseer ik het met verlof en ga ik naar school. Het voelt niet als een opoffering – ja, omdat het dicht bij mijn hart ligt.”

Haptisch masseren: Eerst zien, dan geloven

“Bovendien opent een cursus masseren nieuwe deuren voor me in mijn eigen ontwikkeling. Ik ben nu bezig met ‘Haptisch masseren’. Met haptisch masseren leer je om jouw gevoel te herkennen en in te zetten om een ander beter te masseren. Je wordt bewuster van het effect dat je aanrakingen op de cliënt hebben. Het gaat om meer dan de behandeling van spieren. Eerst was ik hierover sceptisch, en vond het vaag. Toch merk ik veel effect wanneer ik de technieken die ik leer toepas. Het werkt. Daardoor kom ik erachter dat ik te rationeel bezig was, waardoor ik mijn gevoel niet genoeg toepaste. Sowieso iets dat wij als Nederlanders doen, we zijn nu eenmaal een nuchter, rationeel volk.”

Met massages anderen helpen

“Naast doorleren met cursussen en trainingen leer je natuurlijk veel van het leven om je heen. Eén van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd is anderen vertrouwen met het oplossen van hun eigen problemen. Zie je mensen verdrinken in hun problemen, help ze dan even naar boven. Laat ze op adem komen. Daarna laat je ze weer gaan. Als ze koppie ondergaan, vertrouw erop dat het goed komt. Uiteindelijk moeten ze het zelf oplossen. Je kan het toepassen op het opvoeden van kinderen, maar het is breder dan dit. Ik werk een paar keer per jaar mee aan een verwendag voor kansarme gezinnen, waarbij ik samen met een collega de massages verzorg. Mensen worden daar zo blij van, en wij daardoor ook. Als iedereen voor elkaar zorgt zijn we allemaal verzorgd.”


keyboard_arrow_upTerug naar boven

Populaire verhalen

Bij Springest draait het om onze gebruikers. Zij delen hun verhalen over hoe een training of opleiding hun leven heeft veranderd.


Corrie Oudshoorn

Corrie Oudshoorn (58) is medewerkster bij de klantenservice van een grote Nederlandse bank. In dit verhaal vertelt ze hoe een cursus masseren haar tot zelfredzame ondernemer heeft gevormd.

90.502 ervaringen

Voor elke ingevulde ervaring doneert Springest €1 aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken:

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 73.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 90.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!