Piercen om zelfredzaam te zijn

Masseren tot je tachtig bent - Corrie Oudshoorn

Het verhaal van Zoë van Wijgerden

“Zelfredzaamheid is een terugkerend thema in mijn leven. Voor mij is dit misschien wel één van de belangrijkste aspecten in mijn leven, zeker omdat ik veel heb meegemaakt. Nu heb ik mijn eigen huis, een goede baan en geen schulden. Ik heb de ambitie voor mezelf te beginnen. En ik ben blij met mijn leven buiten dat alles om.” Zoë is een callcenter-medewerkerster bij een grote telecom-provider en gelukkig met haar baan. Ze weet dat het belangrijk is om inzetbaar te blijven – ze zal niet haar hele leven één baan hebben. Voorbereidend op de toekomst wil ze haar eigen baas zijn – als piercer & tatoeëerder.

Piercen: van je passie je werk maken

“In mijn werk sta ik mensen te woord via de telefoon, chat en social media. Ondanks dat ik pas 28 ben, werk ik hier al tien jaar. Het begon als tussenjaar, maar verder leren kwam er toen niet van. In de tien jaar dat ik werk heb ik veel verandering meegemaakt. Waar vroeger iemand zijn telefoon kwijt was en de schouders ervoor ophaalde, bellen mensen nu in paniek naar de klantenservice als ze hun telefoon kwijt zijn. Die veranderingen brengen uitdagingen met zich mee – hoe je daarmee omgaat moet je leren. Nu stelt mijn werkgever mij in staat om mijn eigen passie te volgen. Dat doorleren is een grote kans. Iedereen kan dat gebruiken om van je passie je beroep te maken; als gitaarspelen je passie is, kan je toch ook gitaarleraar worden?”

Piercen om zelfredzaam te zijn

“Ik ben net geslaagd voor mijn cursus piercen en heb een nieuwe cursus aangevraagd voor het weglaseren van tatoeages. De volgende stap is het tatoeëren zelf. Alle cursussen die ik daarvoor heb gevolgd, worden door mijn organisatie bekostigd. Ja, ik kan mijn piercingsvaardigheden niet inzetten ten goede van mijn werkgever. Maar dat is juist het mooie. Door iets totaal anders te leren, weet ik dat ik zelfredzaam ben. Ik weet dondersgoed dat dit door mijn organisatie mogelijk is gemaakt. Ik zou willen dat iedere werkgever er zo over dacht – dan waren er een hoop meer gelukkige, maar ook loyale medewerkers.”

Tip: Bekijk hier een opleiding tot piercer.

“Zelfredzaamheid is een terugkerend thema in mijn leven. Voor mij is dit misschien wel één van de belangrijkste aspecten in mijn leven. Ik heb mijn eigen huis, een goede baan en geen schulden. Ik heb de ambitie voor mezelf te beginnen. En ik ben blij met mijn leven buiten dat alles om. Mijn volgende wens is een kind krijgen. Ik weet dat dit me allemaal zal lukken, ook omdat ik goed met mijn financiën omga. Dit is iets dat ik mezelf heb moeten leren, vooral omdat ik alleen maar voorbeelden had van hoe het niet moet. Iets waar ik dankbaar voor ben – een goed voorbeeld is leuk maar de consequenties van slechte voorbeelden zorgen ervoor dat je het nooit vergeet. Voornamelijk omdat je weet waar je in terecht komt als je het niet op orde hebt.”

Piercings & tatoeages: verhalen vertellen met inkt en metaal

“Wat ik mezelf had willen leren? Trouw niet met hem (mijn ex). Hij werd steeds beter in het verbergen van zijn verslavingen. Liefde maakt blind. Het was moeilijk omdat ik van hem hield, maar ik werd beter in het herkennen van zijn problemen. Ondanks alles heb ik nog steeds een hart vol liefde. Je ziet het terug in de tatoeages op mijn arm – iets dat mij iedere dag weer herinnert hoe sterk ik ben. Daarom wil ik mijn eigen tattoo & piercing shop – ik weet hoeveel inkt en metaal voor iemand kan betekenen.”

“Het is een ingrijpende verandering op je uiterlijk. Iets dat je overal meedraagt. Natuurlijk kan je daar ook fouten in maken, daarom vind ik het belangrijk tatoeages te leren weglaseren. Of het nu gaat om het zetten of het verwijderen, uiteindelijk help je anderen met hun eigen verhaal. Soms past dat verhaal niet meer bij je, of heb je dat verhaal juist nodig om verder te gaan. Alsof je een hoofdstuk afsluit. Meestal is het een keerpunt in iemands leven. Zo werkte het ook voor mij. Ik wil anderen helpen naar hun keerpunt.”


keyboard_arrow_upTerug naar boven

Populaire verhalen

Bij Springest draait het om onze gebruikers. Zij delen hun verhalen over hoe een training of opleiding hun leven heeft veranderd.


Zoë van Wijgerden

Zoë (28) is een callcenter-medewerkerster bij een grote telecom-provider en gelukkig met haar baan. Ze weet dat het belangrijk is om inzetbaar te blijven – ze zal niet haar hele leven één baan hebben. Voorbereidend op de toekomst wil ze haar eigen baas zijn; als piercer & tatoeëerder.

138.713 ervaringen

Voor elke ingevulde ervaring doneert Springest €1 aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken:

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt voor je persoonlijke ontwikkeling. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze adviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 81.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of neem contact op met onze klantenservice.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 138.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!