De 9 routines van een nieuwe generatie managers

Tijdsduur
Trainer
Michiel Postma

De 9 routines van een nieuwe generatie managers

Verio Opleidingen
Logo van Verio Opleidingen

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Verio Opleidingen biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam, Eindhoven, Utrecht

Beschrijving

Verdiep jouw persoonlijk leiderschap met een opleiding van 2 maanden

 • Je verbetert jouw natuurlijke overtuigingskracht

 • Je vergroot jouw invloed binnen het management team

 • Jouw afdeling werkt op basis van eigen verantwoordelijkheid

Waarom hebben managers impact?

Ben jij een goede manager? Onderzoeken laten zien dat dit het resultaat is van jouw routines. Ben je fit? Zelfde verhaal. Ben je gelukkig? Ook dat is het resultaat van de dingen die je structureel aandacht geeft.

De dingen die jij terugkerend doet maakt wie jij bent als persoon én als manager. Of dat nou goede of minder goede dingen zijn, bewust of onbewust. Wil je jouw impact vergroten binnen je organisatie? Da…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Young Professionals, Excel, Winstdeling, Bedrijfseconomie en Financieel Adviseur.

Verdiep jouw persoonlijk leiderschap met een opleiding van 2 maanden

 • Je verbetert jouw natuurlijke overtuigingskracht

 • Je vergroot jouw invloed binnen het management team

 • Jouw afdeling werkt op basis van eigen verantwoordelijkheid

Waarom hebben managers impact?

Ben jij een goede manager? Onderzoeken laten zien dat dit het resultaat is van jouw routines. Ben je fit? Zelfde verhaal. Ben je gelukkig? Ook dat is het resultaat van de dingen die je structureel aandacht geeft.

De dingen die jij terugkerend doet maakt wie jij bent als persoon én als manager. Of dat nou goede of minder goede dingen zijn, bewust of onbewust. Wil je jouw impact vergroten binnen je organisatie? Dan pas je simpelweg jouw routines aan.

De 9 routines van managers met impact

En het mooie is dat er onderzoek is gedaan naar routines. Veel onderzoek zelfs. En van de resultaten word je blij. Zo ervaren de meest gewaardeerde managers minder stress, meer waardering en krijgen ze sneller promotie. Tijdens deze opleiding leren we je hun 9 routines.

Enjoy! En heb je vragen? Bel dan even met onze opleidingsadviseurs via 030 - 265 826 82.

Over deze managementopleiding

Je geeft alweer een paar jaar leiding. Nu is het tijd voor verdieping. Je wilt doorgroeien binnen jouw functie, als leidinggevende én als mens.

Tijdens deze managementopleiding van twee maanden bezoek je trainingsdagen, krijg je coaching en heb je intervisie met jouw groep. Alles staat in het teken van het aanleren van bewezen routines die jouw dagelijkse werk als leidinggevende naar een hoger plan brengen.

Jouw resultaten

Je maakt stappen binnen drie pijlers: jij als persoon, het managementteam en jouw afdeling. Binnen deze onderdelen experimenteer je met routines zodat je al tijdens jouw opleiding resultaat gaat zien in jouw dagelijkse praktijk.

 • Je leert jouw natuurlijke leiderschapsstijl kennen en wint aan overtuigingskracht.
 • Je vergroot je invloed binnen het management-team en jouw ideeën wordt op waarde geschat.
 • Jouw team is betrokken en medewerkers nemen hun verantwoordelijkheid.

Interessant is dat het resultaat van deze opleiding verder gaat dan alleen jouw functie. Cursisten die deze opleiding volgen ervaren ook de impact op hun privéleven. Dit zorgt ervoor dat ruim 74% van de deelnemers bewuster keuzes maakt en meer regie ervaren over hun leven en werk. En dat creëert rust, focus en zelfs meer geluk.

Locaties & startdata

Deze opleiding wordt in de eerste helft van 2020 aangeboden op de drie locaties Eindhoven, Utrecht en Amsterdam. De trainingsdagen vinden plaats op inspirerende plekken die goed bereikbaar zijn vanaf de grote stations. De intervisie en een-op-een coachingsgesprekken met jouw trainer vinden plaats via video call op jouw mobiel of computer.

Voor een nieuwe generatie leidinggevenden

Deze opleiding wordt gevolgd door leidinggevenden, managers en teamleiders. Cursisten die de meeste toegevoegde waarde ervaren hebben minimaal 2 jaar ervaring met leidinggeven. Van zakelijke dienstverlening tot overheid en IT, de achtergronden van cursisten zijn divers.

Een kleine groep

Je volgt deze opleiding met een kleine groep van maximaal 12 cursisten. Elke groep wordt bewust samengesteld op basis van individuele profielen.

Tijdens een intake met jouw trainer kijk je naar jouw leerdoel en achtergrond. Zo zorgen we ervoor dat je in een groep komt waar je een klik hebt met andere cursisten, je uitgedaagd wordt vanuit diverse achtergronden én de veiligheid ervaart om van elkaar te leren.

Aan de slag met jouw competenties

 • Natuurlijk overwicht
 • Zelfontwikkeling
 • Taak- en mensgericht leiderschap
 • Aanspreken en conflicthantering
 • Organisatiesensitiviteit
 • Strategisch en tactisch schakelen
 • Probleemanalyse
 • Delegeren

Opbouw en doorlooptijd

De doorlooptijd van deze opleiding is twee maanden. Je hebt ongeveer om de week een activiteit zoals een trainingsdag, een coachingsgesprek of intervisie. Zelf besteed je maximaal 2 uur per week aan sector specifieke casussen en een eigen ontwikkelplan.

Bekijk de opbouw van deze opleiding inclusief de actuele opleidingsdagen en modules op de website.

Certificaat

Na afronding van deze opleiding ontvang je op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van Verio in combinatie met een persoonlijke aanbeveling van een van jouw trainers.

Krijg training, coaching én de app

Gedurende twee maanden ontwikkel je jezelf met een combinatie van trainingsdagen, een-op-een coaching en de mobiele app.

Jouw opleiding start met een intake. Hierbij kijken we naar jouw motivatie en persoonlijke leerdoel. Ter voorbereiding doe je twee competentie- en persoonlijkheidstesten. Je ontvangt alle studie-materialen en je krijgt een eerste opdracht zodat je direct aan de slag kunt.

Trainingsdag 1 - Jij als leider

Tijdens deze eerste dag sta jij als persoon centraal. De training staan in het teken van het verdiepen van jouw natuurlijke overtuigingskracht. Thema's zijn leiderschap, zelfcoaching, persoonlijke doelen en succesvolle routines.

 • Je weet hoe routines van invloed zijn op jouw succes en hoe je hier op basis van zelfcoaching invloed op kunt uitoefenen.
 • Je benoemt richting en samenhang in jouw leven: zowel werk als privé.
 • Je kunt experimenteren met vormen van natuurlijk en situationeel leiderschap.

Na afloop weet hoe je het concept van routines kunt inzetten op basis van zelfcoaching. Hierbij heb je concrete experimenten geformuleerd.

Trainingsdag 2 - Managementteam

De tweede trainingsdag gaat in op jouw managementteam. We gaan in op hoe je jouw toegevoegde waarde verbetert en daarmee jouw invloed binnen het team vergroot. Thema's zijn politiek, macht, belangen en beïnvloeden.

 • Je kent jouw positie binnen het krachtenveld van jouw managementteam en organisatie.
 • Je weet wat je op middellange termijn wilt bereiken binnen jouw managementteam.
 • Je ziet mogelijkheden om mensen in beweging te krijgen en weet welke routines nodig zijn.

Jolien (cursist 2019): "Als ik een idee had legde ik dat vaak direct neer bij het managementteam. Nu weet ik dat een gefaseerde aanpak beter werkt."

Met deze training weet je welke routines zorgen voor succes binnen jouw managementteam. Je hebt experimenten geformuleerd waarmee je aan de slag kunt in jouw praktijk.

Trainingsdag 3 - Jouw afdeling

Tijdens deze derde trainingsdag staat jouw team of afdeling centraal. Het doel is om de performance te verbeteren op basis van eigen verantwoordelijkheid. Thema's zijn groepsontwikkeling, engagement, confronteren en waarderen, zelfsturing en controle, resultaat- en mensgericht.

 • Je herkent signalen en weet waar jouw team staat binnen de vier fasen van groepsontwikkeling.
 • Je hebt een gefaseerde aanpak om toe te werken naar optimale zelfsturing en verantwoordelijkheid.
 • Je weet wat je op korte termijn kunt doen voor meer connectie, betrokkenheid en zelfsturing.

Aaron (cursist 2019): "Mijn team zat in een negatieve spiraal. Mensen namen te weinig verantwoordelijkheid, er was steeds meer discussie en planningen liepen uit. Tijdens deze dag zag ik hoe ik onbewust de groepsontwikkeling verstoorde."

Na afloop start je met het inzetten van routines in jouw dagelijkse praktijk. Zo werk je toe naar meer eigen verantwoordelijkheid binnen jouw team.

Trainingsdag 4 - Het ontwikkelplan

De vierde trainingsdag staat in het teken van jouw ontwikkelplan. Je deelt en krijgt feedback en we staan stil bij hoe jouw inzichten breder ingezet kunnen worden binnen jouw organisatie.

 • Je deelt jouw ontwikkelplan en bent in staat een verdieping te maken op basis van feedback.
 • Je ziet mogelijkheden om jouw organisatie te ontwikkelen met inzet van succesvolle routines.
 • Je weet hoe je zelfcoaching toepast om een duurzame verandering te realiseren.

Na deze trainingsdag heb je een eigen kijk op het inzetten van routines voor organisatie-ontwikkeling. Hierbij kunt jezelf én anderen inspireren tot effectieve gedragsontwikkeling.

Coaching & intervisie

Tijdens een-op-een coaching staan de experimenten die je doet in jouw dagelijkse werk centraal. Je kijkt naar jouw aanpak, verbetert de praktische toepasbaarheid en ervaart meer persoonlijke diepgang. Met deze gesprekken creëer je een optimaal leereffect.

Hiernaast heb je twee sessies met jouw intervisiegroep. Samen reflecteer je, deel je ervaringen en verbeter je jouw ontwikkelplan.

Mobiele app

Je krijgt toegang tot de mobiele app die is ontwikkeld om jou te ondersteunen in het in ontwikkelen van nieuwe routines.

 • Kies bewezen routines of voeg jouw eigen routines toe. Reminders en check-ins helpen je de routines te ontwikkelen in praktijk.
 • Bekijk opleidingsmaterialen en krijg updates van jouw trainer als het gaat om casussen, expert video's en artikelen.
 • Krijg toegang tot de learning community en deel ervaringen en voortgang met jouw groep.

Ook na jouw opleiding houd je toegang tot de community en ondersteunt de app je bij jouw zelfcoaching.

Volg de opleiding zelfstandig óf met persoonlijke begeleiding

We bieden deze opleiding aan in drie varianten. Zo kies je zelf hoe intensief je deze drie maanden wilt doorlopen en wat je wilt bereiken.

Voorafgaand aan de opleiding kies je het pakket dat het beste bij jou past. Rechts vind je de drie opties om jouw opleiding te volgen. In vergelijking met andere aanbieders bieden wij de meeste persoonlijke ondersteuning om jouw leerdoel te bereiken.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Michiel Postma
Michiel Postma
Opleidingsadviseur Verio

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Verio Opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.