Hijsbegeleider (Rigger) TCVT W4-08 - met E-learning

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Verticaal Transport Centrum

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeEDE
5 jul. 2021
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 5 juli 2021, 07:30-16:30, EDE, Hijsbegeleider (Rigger) TCVT W4-08 - met E-learning
event 6 juli 2021, 07:30-16:30, EDE, Hijsbegeleider (Rigger) TCVT W4-08 - met E-learning
event 7 juli 2021, 07:30-16:30, EDE, Hijsbegeleider (Rigger) TCVT W4-08 - met E-learning

Beschrijving

Doel Deze opleiding is bedoeld voor personen die de kraanmachinist assisteren bij het plaatsen van de kraan, het verplaatsen van de last en daarbij personen op de bouwplaats adviseren bij het bepalen van de inzet van de juiste kraancapaciteit en te leren om dit op een veilige en zo efficiënt mogelijke manier te laten verlopen. Inleiding Riggers (hijsbegeleiders) zijn verantwoordelijk voor het belangrijkste deel van het verticaal transport: het aanslaan en begeleiden van de last. De machinist in de kraan is overgeleverd aan de kwaliteiten van de rigger. Het in bezit hebben van een TCVT-certificaat voor het uitvoeren van dit vak is dan ook verstandig en opgenomen in de Arbowet. De opleiding hi…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Bouwplaats medewerker, Kraanmachinist (TCVT), Technisch projectmanagement, Technische Bedrijfskunde en Bouw.

Doel Deze opleiding is bedoeld voor personen die de kraanmachinist assisteren bij het plaatsen van de kraan, het verplaatsen van de last en daarbij personen op de bouwplaats adviseren bij het bepalen van de inzet van de juiste kraancapaciteit en te leren om dit op een veilige en zo efficiënt mogelijke manier te laten verlopen. Inleiding Riggers (hijsbegeleiders) zijn verantwoordelijk voor het belangrijkste deel van het verticaal transport: het aanslaan en begeleiden van de last. De machinist in de kraan is overgeleverd aan de kwaliteiten van de rigger. Het in bezit hebben van een TCVT-certificaat voor het uitvoeren van dit vak is dan ook verstandig en opgenomen in de Arbowet. De opleiding hijsbegeleider (TCVT W4-08) richt zich op het veilig en verantwoord begeleiden van lasten in het verticaal transport. Tijdens deze opleiding wordt aandacht besteed aan de communicatie middels hand- en armsignalen met de machinist, het aanslaan van de last en het inspecteren van hijsgereedschappen. Van onze zeer ervaren instructeurs ontvangen de toekomstig hijsbegeleiders tevens handige praktijktips. Duur 3 dagen incl. examen Opties

E-learining Lunch SOOB-subsidie

Inhoud De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Het theoriegedeelte wordt via E-learning getoetst. Onder andere worden de volgende onderwerpen behandeld:

Communicatie met de machinist Hand- en armseinen Werken met hijstabellen Inspectie hijsgereedschappen Veiligheid en Arbo Assisteren van de machinist bij het plaatsen en opbouwen van de kraan Praktijktips

Vakbekwaamheidscertificaat Na afloop van de opleiding komt de deelnemer in het bezit van het certificaat TCVT W4-08 Hijsbegeleider (Rigger) welke tevens geldig is in de petrochemische industrie. Uitvoering We werken bij voorkeur in groepen van 4 personen. E-learning werkt eenvoudig. Het is altijd ondersteunend aan (en niet vervangend voor) de reguliere praktijk- en theorielessen. De deelnemers krijgen ruim voor aanvang van de opleiding de inloggegevens voor de online module.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.