Demand Driven Planner (DDP) 4 dagdelen Online Classroom LOGISTIEK

Niveau
Tijdsduur
Logo van Visie Partners
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,6 Visie Partners heeft een gemiddelde beoordeling van 8,6 (uit 16 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Demand Driven Planner (DDP) 

De training Demand Driven Planner (DDP) is gericht op de toepassing van Demand Driven MRP (DDMRP). Dit concept is ontwikkeld door het Demand Driven Institute (DDI). Dit is een baanbrekende methode voor voorraadreductie en rendementsverbetering. Het programma is ontworpen voor planning-, inkoop- en supply chain medewerkers, die verantwoordelijk zijn voor het implementeren en onderhouden van een Demand Driven MRP-werkwijze. 

Het Demand Driven MRP-concept zorgt voor een kortere doorlooptijd in productieprocessen en logistieke processen, zodat producten op een gecontroleerde manier kunnen worden geproduceerd. Dit heeft als voordeel dat er minder voorraad nodig is, …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Logistiek, Heftruckcertificaat, Lasten verplaatsen, Logistiek Medewerker en Business intelligence.

Demand Driven Planner (DDP) 

De training Demand Driven Planner (DDP) is gericht op de toepassing van Demand Driven MRP (DDMRP). Dit concept is ontwikkeld door het Demand Driven Institute (DDI). Dit is een baanbrekende methode voor voorraadreductie en rendementsverbetering. Het programma is ontworpen voor planning-, inkoop- en supply chain medewerkers, die verantwoordelijk zijn voor het implementeren en onderhouden van een Demand Driven MRP-werkwijze. 

Het Demand Driven MRP-concept zorgt voor een kortere doorlooptijd in productieprocessen en logistieke processen, zodat producten op een gecontroleerde manier kunnen worden geproduceerd. Dit heeft als voordeel dat er minder voorraad nodig is, dat de productieprocessen minder onder druk staan en dat de leverbetrouwbaarheid wordt verbeterd.

DDMRP is een methode voor voorraadplanning en voorraadsturing die op een innovatieve en systematische manier voortbouwt op de fundamenten van Lean, Six Sigma, Theory of Constraints, MRP en DRP.

Het gaat bij Demand Driven MRP om:

 1. Het creëren van flow in de processen
 2. Het verminderen van voorraden
 3. Kortere levertijden
 4. Een hogere leverbetrouwbaarheid

Het creëren van flow wordt bereikt door voorraad daar neer te leggen waar het nodig is voor het bevorderen van de flow. Iedere keer wanneer goederen een productieproces hebben doorlopen, kan er aan het eind van het proces geld worden verdiend met de producten. Dus hoe meer flow, hoe vaker de mogelijkheid bestaat om met het beschikbare werkkapitaal geld te verdienen. Flow wordt gemeten met de flow index van iedere grondstof, ieder component en ieder eindproduct.

Het verminderen van voorraden kan op verschillende manieren worden bereikt. Dit kan door:

 • Buffers aan te leggen van materialen die op het kritieke pad liggen.
 • Het plaatsten van strategische buffers van materialen die in meerdere producten worden gebruikt.
 • Het plaatsen van buffers om de bottlenecks in de productie te beschermen tegen een verstoorde aanvoer.

Door kortere doorlooptijden kan er beter worden ingespeeld op klantverwachtingen. Hierdoor kunnen kortere levertijden worden gerealiseerd.

Met Demand Driven MRP kan flexibeler worden ingespeeld op de klantvraag. Hierdoor kan er een hogere leverbetrouwbaarheid worden gerealiseerd. Door kortere doorlooptijden is de doelstelling van leverbetrouwbaarheid namelijk gemakkelijker te behalen.

Wat levert Demand Driven MRP op:

Voorraadreductie
Het realiseren van een lagere voorraad investering van 30% tot 45%.

Reductie in doorlooptijden
Reductie van doorlooptijden tot 80%. Dit is inclusief een verlaging van de hoeveelheid onderhanden werk.

Verbetering service levels
Leverbetrouwbaarheid die zich structureel tussen de 97% en 100% bevindt.

Lagere supply chain kosten
Besparing op kosten voor spoedleveringen en leveringen tussen voorraadpunten.

Goede toepasbaarheid
Een hogere effectiviteit van de acties van planners door gerichte aandacht op de gebufferde items en niet meer op alle MRP geplande items.

Voor wie interessant?

Personeel dat verantwoordelijk is voor het beleid en de uitvoering van productieplanning en voorraadbeheer.

De training is onder andere bedoeld voor:

 • Supply Chain Managers
 • Supply Chain Analisten
 • Supply Chain Engineers
 • Logistiek Managers
 • Voorraadbeheerders/Managers voorraadbeheer
 • Distributieplanners
 • Procesmanagers

Visie Partners is door Demand Driven Institute (DDI) erkend als opleidingspartner. Dit houdt in dat wij voldoen aan de eisen die DDI stelt ten aanzien van ervaring, kennis en kwaliteit. Derk Kuiper is docent van Visie Partners en de eerste gecertificeerde DDP instructeur in Nederland. Visie Partners verzorgt al sinds 1999 APICS opleidingen in binnen- en buitenland.

Nieuwsgierig naar Demand Driven MRP?

Geef u dan nu op voor onze training Demand Driven Planner (DDP). Onze docenten weten hoe ze de lessen interactief kunnen maken en hoe ze de theorie het beste aan de praktijk kunnen koppelen. Op deze manier leert u met praktische oefeningen hoe u de geleerde theorie meteen toe kunt passen in de praktijk; effectief en efficiënt. Na het behalen van het examen kan de student/kunt u de titel DDPP, Demand Driven Planner Professional achter zijn of haar/uw naam gebruiken.

Op onze website kunt u meer informatie vinden, zoals informatie over de cursusinhoud, het studiemateriaal, de studiebelasting en de studievorm. Bovendien kunt u zich op onze website aanmelden voor de training.

Een opleiding via Visie Partners geeft een BOOST aan uw carrière!

U ontvangt GRATIS toegang tot SCnetwork, het platform voor logistiek professionals van Visie Partners. Deze toegang is niet beperkt tot de duur van de training. Dus ook lang na het afronden van een opleiding bij Visie Partners kunt u nog putten uit de kennis en ervaring van uw collega’s in het netwerk.

(www.scnet.nl)

Heeft u nog vragen, neem dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op, of stuur een e-mail.

Mary van Buuren, office@visiepartners.nl

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Visie Partners verzorgt al sinds 1999 APICS opleidingen in binnen- en buitenland. Visie Partners is de Premier Channel Partner van APICS in Nederland. Een Premier Channel Partner onderscheidt zich van andere channel partners door de kwaliteit van hun opleidingen, de toewijding aan de APICS community en het aantal opgeleide professionals. Visie Partners is hiermee door APICS erkend als leidende opleidingspartner in Nederland.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Logistiek.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Visie Partners, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.