Opleiding tot Vitaloog

Niveau
Tijdsduur

Opleiding tot Vitaloog

VITACADEMIE
Logo van VITACADEMIE

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

OPLEIDING VITALOOG (POST-HBO GEACCREDITEERD)

Een Vitaloog® is een vitaliteitscoach en vitaliteitsadviseur in één. Een vitaloog zet o.a. de vitaliteitsschijf van vijf in om individuen, teams en organisaties te begeleiden naar meer vitaliteit, zodat ze (nog) meer resultaat uit hun talenten, loopbaan en privéleven kunnen halen.

Over de opleiding Vitaloog
De Post-HBO geacrediteerde register opleiding Vitaloog past helemaal bij jou als je je betrokken voelt bij de vitaliteit van organisaties en de duurzame inzetbaarheid van mensen binnen organisaties. Jij wilt voor duurzame gedragsveranderingen zorgen bij mensen, zodat zij zich gelukkiger, fitter en meer in balans voelen. Je fit en vitaal voelen…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Vitaliteitscoach, Ergocoach, Gezondheidsbeleid, Energetisch Therapeut en Life Coach.

OPLEIDING VITALOOG (POST-HBO GEACCREDITEERD)

Een Vitaloog® is een vitaliteitscoach en vitaliteitsadviseur in één. Een vitaloog zet o.a. de vitaliteitsschijf van vijf in om individuen, teams en organisaties te begeleiden naar meer vitaliteit, zodat ze (nog) meer resultaat uit hun talenten, loopbaan en privéleven kunnen halen.

Over de opleiding Vitaloog
De Post-HBO geacrediteerde register opleiding Vitaloog past helemaal bij jou als je je betrokken voelt bij de vitaliteit van organisaties en de duurzame inzetbaarheid van mensen binnen organisaties. Jij wilt voor duurzame gedragsveranderingen zorgen bij mensen, zodat zij zich gelukkiger, fitter en meer in balans voelen. Je fit en vitaal voelen is meer dan gezonde voeding eten en meer beweging. Vitaal leven heeft vooral ook te maken met zingeving en de sociale (werk)omgeving waarin je leeft en werkt.

Wat maakt de Vitalogische aanpak anders?
Er zijn inmiddels vele opleidingen tot vitaliteitsadviseur of vitaliteitscoach, maar deze opleiding tot Vitaloog is toch écht even wat anders.  De opleiding Vitaloog legt de brug tussen consulting, coaching en ondernemerschap en is stevig gefundeerd in de wetenschap ondersteund met organisatie- en vitaliteitsscans die o.a. zijn ontwikkeld in samenwerking met TNO en NPDI. Aanpassingen in de bedrijfscultuur en leefstijl van medewerkers zullen de kwaliteit van werk en leven effectief kunnen verhogen.

De opleiding tot Vitaloog wordt o.a. gevolgd door HR-managers, trainers & coaches, gezondheidsprofessionals zoals diëtisten,  personal trainers,  en gewichtsconsulenten, die geïnteresseerd zijn in een integrale aanpak betreffende vitaliteitsmanagement en de duurzame inzetbaarheid van mensen bij organisaties.

De vitaliteitsschijf van vijf
Onze leefstijl heeft een effect op ons lichaam, ons denken, ons voelen en onze omgeving en dus op het gedrag wat we laten zien. Dit besef leidt tot een aanpak vanuit de zogenaamde vitaliteitsschijf van vijf. De opleiding tot Vitaloog geeft je inzicht en de tools om daadwerkelijk mensen (beter) te helpen met een duurzame gedragsverandering. Het leidt tot een bewezen verbetering in de kwaliteit van het (werkende) leven. Lees meer over de vitaliteitsschijf

Doel opleiding Vitaloog

Een door Vitalogisch opgeleide Vitaloog helpt individuen, teams en organisaties te begeleiden naar meer vitaliteit, zodat ze meer resultaat uit hun talenten, loopbaan en privéleven kunnen halen. Je geeft inzicht in alle aan levensstijl gerelateerde klachten en wil organisaties / cliënten helpen daarin structurele veranderingen aan te brengen.

Wat leer ik in de opleiding Vitaloog?
De opleiding Vitaloog is de meest innovatieve opleiding op het gebied van vitaliteitsmanagement. Deze opleiding stimuleert je zelfleiderschap en helpt je met vaardigheden om organisaties en individuele cliënten met vitaliteitsvraagstukken te kunnen begeleiden. Je leert werken vanuit een integrale visie op de een goede balans van lichaam (fysiologisch), geest (psychologisch), omgeving (ecologisch) en zingeving (filosofisch).  Aan het einde van de opleiding Vitaloog mag je de naam Vitaloog® gebruiken en kun je:
•    De inzichten en technieken die je leert tijdens de opleiding zowel preventief als curatief inzetten op individueel-, team-, en organisatieniveau;
•    Advies en begeleiding geven bij diverse vormen van lichamelijke, psychische en psychosomatische klachten;
•    In het bedrijfsleven werken in het kader van vitaliteitsmanagement, trainingen en persoonlijke begeleiding geven om onder meer het ziekteverzuim terug te dringen en werkgeluk te vergroten;
•    Zelfstandig een coachings- & adviesbureau starten als Vitaloog.

Wat kan ik met Vitaloog?

Na deze opleiding kun je organisaties adviseren op strategisch, tactisch en operationeel gebied. Als vitaloog ontwikkel je praktisch uitvoerbare maatwerkprogramma’s, trainingen en coaching zodat organisaties vanuit deze strategische keuze tot operationeel actie over te gaan.
Daarnaast kan je mensen met chronische stress, burn-out en vermoeidheid succesvol begeleiden naar een betere balans en meer vitaliteit. Je leert te inspireren, te motiveren en bewust te maken, zodat men stapje voor stapje gaat kiezen voor een vitale leefstijl, voor rust en ontspanning, voor het toepassen van stressregulering.  Het programma is opgebouwd uit 5 modules met een doorlooptijd van 1 jaar, indien gewenst ook in 2 jaar te volgen. Na het behalen van het diploma kun je zelfstandig aan de slag als Vitaloog, zowel voor particulieren als voor bedrijven

Structuur opleiding Vitaloog
De opleiding bestaat uit vijf delen:
1.    Basismodule Vitalogisch coachen: Coach
2.    Module voeding, bewegen, ontspanning en coaching: Leefstijlcoach
3.    Module stressmanagement, energiemanagement, talentmanagement: Vitaliteitsmanager
4.    Module organisatiecultuur & verandering: Vitaliteitsadviseur
5.    Module ondernemend gedrag: Ondernemer

De opleiding bestaat uit 20 lesdagen:
•    Module 1 duurt 5 dagen,
•    Module 2 duurt 5 dagen,
•    Module 3 duurt 4 dagen,
•    Module 4 duurt 4 dagen,  ,
•    Module 5 duurt 2 dagen
Doorlooptijd: 1 jaar, ook te spreiden over 2 jaar.  Studiebelasting: ongeveer 300 uur.

Studiebelasting
Voor de totale opleiding kun je uitgaan van 300 uur, inclusief de lesdagen, het bestuderen van het lesmateriaal, het uitvoeren van coach- / adviestrajecten, het maken van verslagen en intervisie. Alle modules kunnen ook als afzonderlijke opleiding en in willekeurige volgorde worden gevolgd.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?
Voor HBO-professionals, zoals coaches, re-integratieconsulenten, therapeuten, leerkrachten, leidinggevenden en anderen die affiniteit hebben met vitaliteitsbegeleiding.

Certificaten en diploma
Je ontvangt het erkende post-HBO diploma Vitaloog nadat je met goed gevolg vier van de vijf deelcertificaten van de verschillende modules behaald hebt en daarna mag je de naam Vitaloog® met trots als titel dragen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.