Training Beïnvloeden van Gedrag ® - Leidinggeven aan Verandering

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats

Training Beïnvloeden van Gedrag ® - Leidinggeven aan Verandering

VitalTalent B.V.
Logo van VitalTalent B.V.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

computer Online: Live Online
17 feb. 2022 tot 18 feb. 2022
Toon rooster
event 17 februari 2022, 13:30-16:30, Live Online
event 17 februari 2022, 09:00-12:00, Live Online
event 18 februari 2022, 09:00-12:00, Live Online
event 18 februari 2022, 13:30-16:30, Live Online
placeUtrecht
17 feb. 2022 tot 18 feb. 2022
Toon rooster
event 17 februari 2022, 09:00-17:00, Utrecht
event 18 februari 2022, 09:00-17:00, Utrecht
computer Online: Live Online
30 mei. 2022 tot 31 mei. 2022
Toon rooster
event 30 mei 2022, 09:00-12:00, Live Online
event 30 mei 2022, 13:30-16:30, Live Online
event 31 mei 2022, 09:00-12:00, Live Online
event 31 mei 2022, 13:30-16:30, Live Online
placeUtrecht
30 mei. 2022 tot 31 mei. 2022
Toon rooster
event 30 mei 2022, 09:00-17:00, Utrecht
event 31 mei 2022, 09:00-17:00, Utrecht

Beschrijving

De trainingen van VitalTalent helpen organisaties om met effectief gedrag beter te presteren en te innoveren.

De wetenschap om verandering te leiden met de 6 bronnen van invloed

Deze unieke training Beïnvloeden van Gedrag leert u betere resultaten te behalen door het gedrag van mensen positief te beïnvloeden en te veranderen, zonder gebruik van formele macht. Hierdoor bent u in staat om veranderingen en verbeteringen aan te brengen op persoonlijk niveau, binnen teams of zelfs in de totale organisatie. Om veranderingen tot stand te brengen, zetten we vaak maar één of twee methoden – ‘bronnen’ – van invloed in. Soms grijpt men naar een extra beloning, of een (dwingende) peptalk, of stellen we sancties in het vooruitzicht als men zich niet aan de nieuwe regels houdt…. Vaak leidt dit tot mislukte proje…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Beïnvloeden, Effectief beïnvloeden, Leidinggeven, Communicatieplan en PR (Public Relations) & Voorlichting.

De trainingen van VitalTalent helpen organisaties om met effectief gedrag beter te presteren en te innoveren.

De wetenschap om verandering te leiden met de 6 bronnen van invloed

Deze unieke training Beïnvloeden van Gedrag leert u betere resultaten te behalen door het gedrag van mensen positief te beïnvloeden en te veranderen, zonder gebruik van formele macht. Hierdoor bent u in staat om veranderingen en verbeteringen aan te brengen op persoonlijk niveau, binnen teams of zelfs in de totale organisatie. Om veranderingen tot stand te brengen, zetten we vaak maar één of twee methoden – ‘bronnen’ – van invloed in. Soms grijpt men naar een extra beloning, of een (dwingende) peptalk, of stellen we sancties in het vooruitzicht als men zich niet aan de nieuwe regels houdt…. Vaak leidt dit tot mislukte projecten of verbeterinitiatieven en uiteindelijk tot frustratie. De oorzaak zit in onze beperkte mate van invloed. Twee bronnen blijken niet genoeg om succesvolle gedragsverandering te bewerkstelligen. Uit ons onderzoek blijkt dat wanneer u ten minste 4, maar het liefst alle 6 bronnen van invloed inzet, de kans op succesvolle en blijvende verandering tot 10x toeneemt. Tijdens de training leert u uw resultaten te verbeteren door eerst het ineffectieve gedrag te onderzoeken en het gewenste gedrag te beschrijven. Wij leren u op zoek te gaan naar de sleutel in dit proces: de ‘cruciale momenten’ in gedrag. Vervolgens gaat u aan de slag met het ontwerpen van een veranderingsstrategie, op basis van de 6 bronnen die u de invloed geven die u nodig hebt om de gewenste gedragsverandering te realiseren.

Voor wie?

De training is bijzonder effectief voor iedereen die verbeteringen en veranderingen wil doorvoeren in de organisatie. Naast leidinggevenden die hun team willen beïnvloeden komen ook veel professionals naar de training die betrokken zijn bij het realiseren van projecten. Het maakt niet uit of het nu gaat om het beïnvloeden van één medewerker, een team of de gehele organisatie. U leert om op een positieve, gerichte manier invloed uit te oefenen op het gedrag van mensen. Tenslotte is het gedrag van mensen de bepalende factor voor slagen of falen.

Het leerdoel van Beïnvloeden van Gedrag

Tijdens de training Beïnvloeden van Gedrag leert u een viertal vaardigheden die u kunt toepassen binnen uw organisatie om het gewenste resultaat te bereiken:

  • u leert het cruciale gedrag te identificeren dat bepalend is;
  • u leert een diagnose te stellen van de echte redenen die ten grondslag liggen aan ineffectief gedrag;
  • u leert anderen te motiveren en stimuleren, zonder dat daar een machtsbasis voor nodig is;
  • u leert strategieën te ontwikkelen om structurele gedragsverandering te realiseren, met betere resultaten als gevolg.

De opbouw van de training

Beïnvloeden van Gedrag is ontstaan uit 30 jaar eigen onderzoek wat heeft geleid tot een praktisch en toepasbaar model, bestaande uit een sterk diagnostisch model gekoppeld aan 6 bronnen van invloed, waarmee u een strategie voor verandering kunt uitwerken. De training bestaat uit twee dagen van 09:00 tot 17:00 uur. De eerste dag staat vooral in het teken van de diagnose en al enkele bronnen. Op de tweede dag worden de 6 bronnen van invloed dieper behandeld en ontstaat het complete beeld voor invloed en verandering van gedrag. U werkt tijdens de training ook meteen aan uw eigen uitdaging, zodat u na de training al een basis heeft voor structurele verandering.

Leermethode

We maken gebruik van een unieke leermethode gebaseerd op de laatste onderzoeken over effectief leren. Uniek is het gebruik van veel professionele video’s, waarin diverse mensen te zien zijn die enorme invloed hebben uitgeoefend door gebruik te maken van de vaardigheden van het model. De inzichten en vaardigheden worden stap voor stap opgebouwd en geoefend met uw tafelgroep. Daarnaast zal er ook ruimte zijn om de vertaalslag naar uw eigen veranderuitdaging te maken. Er wordt geen gebruik gemaakt van de traditionele methode met het opnemen van rollenspelen met de camera. Onze moderne lesmethode is gestructureerd, interactief en vooral zeer effectief.

Ongelimiteerd herhalen

Iedere deelnemer binnen ons open programma heeft het recht om de training zo vaak te herhalen als nodig is. Men betaalt dan alleen nog de accommodatiekosten. De visie hierachter is dat wij de deelnemer niet alleen een training aanbieden, maar vooral het kunnen toepassen van de krachtige vaardigheden. Als dat nog niet helemaal lukt na één training is men welkom om de training te herhalen.

Van gedragsverandering tot concrete resultaatverbetering

Met de training Beïnvloeden van Gedrag is het mogelijk om concrete resultaten te realiseren, zoals omzetverbetering, (faal)kostenreductie, veiligheid op de werkvloer, compliance, klanttevredenheid en nog veel meer. Vaak zoekt men het in processen en systemen, maar wordt het echte verschil gemaakt met effectief gedrag. In veel veranderstrategieën is de menselijke factor maar zeer beperkt. Met de 6 bronnen van invloed ontwerpt u een effectieve beïnvloedingsstrategie, waarmee betere resultaten onvermijdelijk zijn. Wanneer u op zoek bent naar een training verandermanagement, dan is dit de perfecte training voor u. Lees er hier meer over.

Invloed op de cultuur

Deze training kan ook incompany worden gegeven, of zelfs met eigen gecertificeerde trainers die door VitalSmarts worden opgeleid. Beïnvloeden van Gedrag is meer dan alleen een individuele training. Het is een gedachtegoed waarmee u de gehele cultuur kunt beïnvloeden. Veel organisaties kiezen ervoor om alle leiders deze inzichten te geven en Beïnvloeden van Gedrag een vast onderdeel van het management development traject te maken.

Train de trainer

VitalSmarts biedt een uniek concept waarbij wij interne trainers opleiden en certificeren binnen uw organisatie. Zodra men is gecertificeerd kan men de waarvolle vaardigheden van Beïnvloeden van Gedrag overdragen aan collega’s. In de praktijk zien wij dat een organisatiebrede aanpak met intern gecertificeerde trainers leidt tot echte verandering van cultuur en resultaat. Naast HR professionals komen ook (informele) leiders in aanmerking om trainer te worden. Ons trainersconcept is namelijk tot in de puntjes uitgewerkt, met een uitgebreide trainershandleiding en een software platform met slides, video’s en oefeningen. Wanneer u de tweedaagse trainersopleiding wilt volgen dient u eerst de reguliere training Beïnvloeden van Gedrag te volgen bij een master trainer van VitalSmarts.

Internationaal erkend

De training Beïnvloeden van Gedrag is een internationaal trainingsconcept dat over de hele wereld wordt gegeven. De training is in meerdere talen beschikbaar. In ieder land wordt daarbij rekening gehouden met de cultuur. Daarom is het internationale trainersnetwerk in 32 landen van groot belang. Het originele boek is een officiële bestseller.

Kennismaken? Kom naar de Live Training Preview!

Het concept Beïnvloeden van Gedrag is veel omvattend en heeft meestal veel impact. Misschien weegt u af of deze training breder ingezet kan worden binnen uw organisatie. Om deze reden bieden wij Live Training Previews aan. In deze inspirerende sessie wordt u duidelijk welke impact het kan hebben op uw organisatie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met VitalTalent B.V., om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.