Advanced Management Programme (Leidinggeven Verandermanagement)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Vlerick
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 Vlerick heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVlerick campus Brussels
29 nov. 2021 tot 16 sep. 2022

Beschrijving

Een betere strategische leider

Bent u op een moment in uw carrière waar u strategisch richting geeft aan uw bedrijf en mensen inspireert u te volgen (ook door soms moeilijke veranderingen)? Het Advanced Management Programma helpt u om uw organisatie voor te bereiden op de toekomst. U wordt een leider met een duidelijke strategische visie en de durf en mogelijkheid om uitdagingen tegemoet te treden. Dit programma van Vlerick business School daagt u uit om uw leiderschapsrol en strategisch denken te herdefiniëren.

Waarom deze opleiding?

Het Advanced Management Programma biedt u de perfecte gelegenheid om uw strategische inzichten en leiderschapsvaardigheden aan te scherpen en een nieuwe boo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Verandermanagement, Leidinggeven, Organisatieontwikkeling, Lean en Lean Six Sigma.

Een betere strategische leider

Bent u op een moment in uw carrière waar u strategisch richting geeft aan uw bedrijf en mensen inspireert u te volgen (ook door soms moeilijke veranderingen)? Het Advanced Management Programma helpt u om uw organisatie voor te bereiden op de toekomst. U wordt een leider met een duidelijke strategische visie en de durf en mogelijkheid om uitdagingen tegemoet te treden. Dit programma van Vlerick business School daagt u uit om uw leiderschapsrol en strategisch denken te herdefiniëren.

Waarom deze opleiding?

Het Advanced Management Programma biedt u de perfecte gelegenheid om uw strategische inzichten en leiderschapsvaardigheden aan te scherpen en een nieuwe boost te geven. De zes modules van dit programma zijn zo ontworpen dat ze van u een nog betere strategische leider maken. In de modules worden u tools en raamwerken aangeboden om uw organisatie te leiden. Het zal u helpen om ook in de toekomst stevig in uw leiderschapspositie te staan en strategische uitdagingen het hoofd te bieden. Hierdoor verzekert u uw bedrijf van een sterke positie vandaag en morgen.

Het Advanced Management Programma is opgebouwd rond 2 leerobjectieven:

 1. Een betere strategische leider worden en
 2. Het strategisch denken versterken.

Versterken van uw leiderschapsrol 

 • Versterk uw inzicht in uw eigen leiderschapsrol als hefboom voor verandering in uw team en organisatie
 • Iedere deelnemer doorloopt een 360° feedback proces wat u inzicht geeft in uw eigen leiderschapsstijl en verbetermogelijkheden

Ontwikkel uw strategisch denken

 • U versterkt het strategisch denken en handelen door een strategisch raamwerk te ontwikkelen waar u de rest van uw loopbaan van kunt profiteren
 • U vergroot uw expertise in elk aspect van uw job – versterken van financieel inzicht, sturen van groei en innovatie, uitvoeren en resultaten neerzetten, …
 • Iedere deelnemer werkt doorheen de opleiding aan een strategische uitdaging. Dit project omvat een analyse van de strategie van uw bedrijf, een actieplan voor verbetering en de implementatie van een aantal van de acties

U integreert alle opgedane kennis om een tastbaar, waarde-creërend perspectief te bereiken. Bovendien bouwt u levenslange relaties en ontwikkelt u een breed en waardevol netwerk met bedrijfsleiders uit diverse sectoren en met verschillende achtergronden.

Voor wie?

Deelnemers van het 'Advanced Management Programme' hebben minstens 15 jaar professionele ervaring en hebben voldoende strategische ervaring (minimum 4 jaar) op het corporate of het divisie niveau, zodat ze een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de groepsdiscussies. Een voorwaarde om toegelaten te worden tot de opleiding is dat u reeds vandaag strategische eindverantwoordelijkheid heeft en het mandaat bezit om strategische beslissingen door te voeren.

Deelnemers zijn:

 • Senior managers met zin om hun leiderschapsrol uit te breiden en te herdefiniëren 
 • Senior managers die de nieuwste strategische inzichten en mogelijkheden voor hun organisaties willen ontdekken en toepassen 
 • Senior managers die een solide basis hebben in management en strategie

Om de toelatingsprocedure vrijblijvend op te starten, neemt u gerust even contact met ons op.

Waarom een toelatingsprocedure?

 • We adviseren u welke general managementopleiding het beste aansluit bij uw huidige rol en verantwoordelijkheden.
 • We willen zeker zijn dat het programma inspeelt op uw professionele uitdagingen en ontwikkelingsbehoeften, zowel voor uzelf als voor uw organisatie.

Inhoud

Het 'Advanced Management Programme' bestaat uit 5 kernmodules van elk drie dagen en een afsluitende integratiemodule van 2 dagen. Doorheen de 5 kernmodules verwerft u solide kennis in strategie en strategisch leiderschap. Daarnaast wordt interactie en het uitwisselen van ideeën en ervaringen met deelnemers gestimuleerd, waardoor u een kwaliteitsvol netwerk opbouwt. Na de 5 modules zult u de verworven kennis toepassen in een strategisch project. Tijdens de laatste module worden de inzichten uit dit unieke pad gebundeld in een klankbordsessie waar u uw project voorstelt aan de andere deelnemers.

Het Advanced Management Programma heeft twee belanrijke doelstellingen:

 1. U strategische vaardigheden ontwikkelen
 2. Uw leiderschapsrol versterken in uw bedrijf

Tijdens het strategische luik maken deelnemers kennis met de belangrijkste concepten en modellen in strategisch denken. We overlopen de verschillende bruikbare strategische raamwerken en passen deze op verschillende niveaus in de organisatie toe. De uitdaging voor de deelnemers ligt erin om hun eigen conclusies en inzichten te aligneren met de focus en strategische prioriteiten van hun organisatie. U integreert de belangrijkste inzichten uit het strategische luik in uw dagdagelijkse context via het uitvoeren van een strategisch business project. Een grondige analyse van de huidige strategie, een actieplan voor verbetering en de implementatie van een aantal raamwerken vormen onderdeel van dit project.

In het leiderschapstraject verscherpen we uw leiderschapsrol door u verschillende tools aan te bieden. We versterken ook uw zelfinzicht zodat u optimaal gebruik maakt van uw eigen potentieel. De rode draad die doorheen deze modules loopt, wordt samengebundeld in een 360° feedback proces dat u ondersteunt bij het reflecteren over uw eigen ontwikkelingsnoden. Dit wordt aangevuld met peer coaching vanuit de groep. U zult uw inzichten samenvatten in een persoonlijk ontwikkelingsplan dat u zal helpen de opgedane inzichten in de praktijk te implementeren.

De laatste module, het integratieluik, biedt u de mogelijkheid om alle inzichten rond strategie en leiderschap nog even de revue te laten passeren. Tijdens deze module maken we ook tijd voor de strategische projecten die u aan uw peers en docenten presenteert. Met hun feedback en eigen inzichten tilt u uw project naar een hoger niveau.

Een uitgebreide omschrijving van de verschillende modules vindt u terug in onze brochure.

Onze aanpak

Vlerick maakt de brug tussen theorie en praktijk. Theoretische concepten en inzichten worden tastbaar door het gebruik van praktijkvoorbeelden, casestudies en oefeningen. Deelnemers leren van onze professoren, maar interactie en discussie spelen een sleutelrol in het leerproces.

Uniek aan dit programma is de reflectie op uw leiderschapsrol via het doorlopen van een 360° feedback proces en de strategische uitdaging in de vorm van een strategische business case. Deze strategische uitdaging, uitgewerkt doorheen de verschillende delen van het programma, gaat dieper in op een specifieke strategische uitdaging waar uw bedrijf vandaag de dag voorstaat.

Een belangrijk onderdeel van het Advanced Management Programma is het netwerkgedeelte. Doorheen de verschillende sessies, en ook na het programma, stimuleren we deelnemers om kennis en inzichten uit te wisselen en zo hun netwerk uit te bouwen. De residentiele opbouw van het programma geeft deelnemers mogelijkheden om tijdens het avondprogramma informeel de banden met andere deelnemers aan te halen.

Maak het verschil

Met onze unieke aanpak slagen we erin de brug te slaan naar uw dagelijkse praktijk. U krijgt de juiste vaardigheden onder de knie en u verwerft de inzichten om het verschil te maken! We zijn ervan overtuigd dat een businessschool meer moet zijn dan een verzameling van leslokalen. Onze inspirerende campussen zijn een ontmoetingsplaats voor academici, ondernemers, managers en studenten. De ideale smeltkroes van invloeden die u vormen tot een productieve leider die een succesvolle toekomst tegemoet gaat. U ervaart van het eerste moment het unieke leertraject dat Vlerick Business School te bieden heeft.

Onze digitale aanpak zal dat leertraject nog versterken. Het gebruik van tablets tijdens de lessen en het digitale platform Showpad stelt al het lesmateriaal altijd en overal ter beschikking. Foto’s nemen van de flipchart tijdens een brainstormoefening, een rollenspel filmen, snel deelnemen aan een enquête, een Wiki-pagina creëren, … en meteen met uw collega-deelnemers delen: alles is mogelijk!  

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.