Management Acceleration Programma: Young Managers (Persoonlijk Leiderschap, Managementvaardigheden)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Vlerick
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 Vlerick heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVlerick Campus Brussels
27 apr. 2021 tot 22 nov. 2021

Beschrijving

Optimaliseer uw management- en leiderschapspotentieel

Bereid u voor de volgende stap in uw carrière!  Vergroot uw kennis over algemeen management, verscherp uw leiderschapsvaardigheden en leer uzelf kennen.

Waarom deze opleiding?

Waar kan het Management Acceleration Programma van Vlerick business School u bij helpen?

Het Management Accerlation Programme is meer dan een gewone opleiding, het doet u reflecteren en veranderen. Het is een uitnodiging om in een bruisende business omgeving te stappen, waar u steeds wordt aangemoedigd om te blijven leren. Het leerproces heeft als doel om uzelf te (her)ontdekken. Het haalt u uit uw comfort zone door u een vernieuwde blik te bieden om naar de bed…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Managementvaardigheden, Young Professionals, Persoonlijk Leiderschap, Leidinggeven en Business Ethics.

Optimaliseer uw management- en leiderschapspotentieel

Bereid u voor de volgende stap in uw carrière!  Vergroot uw kennis over algemeen management, verscherp uw leiderschapsvaardigheden en leer uzelf kennen.

Waarom deze opleiding?

Waar kan het Management Acceleration Programma van Vlerick business School u bij helpen?

Het Management Accerlation Programme is meer dan een gewone opleiding, het doet u reflecteren en veranderen. Het is een uitnodiging om in een bruisende business omgeving te stappen, waar u steeds wordt aangemoedigd om te blijven leren. Het leerproces heeft als doel om uzelf te (her)ontdekken. Het haalt u uit uw comfort zone door u een vernieuwde blik te bieden om naar de bedrijfswereld te kijken. Op die manier groeit u, zowel professioneel als persoonlijk.

Key benefits

 • Word een zelfzekere en competente manager
 • Verscherp uw algemene vaardigheden als manager
 • Ontwikkel een ondernemende ingesteldheid
 • Leer efficiënt communiceren en onderhandelen
 • Krijg feedback en coaching op uw leiderschapsgedrag
 • Gebruik de ervaring van de deelnemers om uw eigen leertraject te ondersteunen
 • Treedt binnen in een netwerk dat u blijft aanmoedigen, ook na het programma

Voor wie?

Het 'Management Acceleration Programme: Young Managers' is op maat gesneden van: 

 • Managers met tenminste 4 tot 10 jaar professionele ervaring en 1 tot 3 jaar managementervaring
 • Mensen die de ambitie delen om te groeien en een volgende stap te nemen in hun carrière
 • Werknemers die het verschil willen maken voor hun organisatie

Om de toelatingsprocedure vrijblijvend op te starten, klikt u rechts op 'Schrijf in'. Waarom een toelatingsprocedure?

 • We gaan na of uw profiel aansluit bij het deelnemersprofiel van de opleiding. Het doel daarvan is u te garanderen dat u écht bijleert en veel ervaringen uitwisselt. Daarnaast stelt het ons ook in staat een heel diverse groep samen te stellen.
 • We willen zeker zijn dat het programma inspeelt op uw professionele uitdagingen en ontwikkelingsbehoeften, zowel voor uzelf als voor uw organisatie.

Inhoud

Het 'Management Acceleration Programme: Young Managers' is opgebouwd rond 3 pijlers: business kennis, management skills en persoonlijke ontwikkeling. Tijdens het programma zult u aan een project werken samen met een klein team van mededeelnemers.

Business kennis: verdiep uw managementkennis en begrijp beter de dynamieken tussen de verschillende managementdisciplines.

 • Ondernemerschap & creativiteit: deze sessie helpt u om uw ideeën vorm te geven en te pitchen aan hoger management. U leert alert te zijn voor bestaande business opportuniteiten, maar ze ook zelf te creëren en te valideren. U gaat aan de slag met het Business Model Canvas om een business model in kaart te brengen en te analyseren. U werkt samen met een klein team aan de pitch.
 • Strategie: deze sessie geeft u zeer praktische en effectieve frameworks en modellen die gebruikt worden voor strategische besluitvoering. De focus ligt op strategieformulering, maar u krijgt ook een introductie tot strategie implementatie.
 • Financieel management: in deze sessie maakt u kennis met de simulatietool FAST©. Deze tool is ontwikkeld om niet-financiële managers de verschillende aspecten van accounting en finance bij te brengen.  FAST© visualiseert de impact van operationele beslissingen op de financiële situatie van een bedrijf.
 • Marketing management: u leert hoe u waarde kan creëren voor uw klant. Nieuwe inzichten worden meteen vertaald naar actie door in teams te brainstormen en u te oefenen als consultant in geïntegreerde cases.

Managementvaardigheden: ontwikkel de juiste skills om (cross-functionele) projecten te leiden en succesvolle presentaties te geven.

 • Projectmanagement: tijdens deze sessie leert u hoe u projecten voorbereidt, uitvoert en opvolgt rekening houdend met een gegeven tijdsbestek en budget.
 • Onderhandelen: versterk uw positie aan de onderhandelingstafel en leer om deals te sluiten waarbij voor alle betrokken partijen waarde gecreëerd wordt. Tijdens deze sessie zal een kans op succes tijdens een onderhandeling zienderogen groeien.
 • Leiderschap: maak het onderscheid tussen een manager- en leiderschapsrol. Welke leider bent u momenteel en hoe kunt u daarin groeien? Kent iedereen de missie en visie van het bedrijf en handelen ze hier ook naar?
 • Spreken met impact: een vereiste om een boodschap succesvol over te brengen is om informatie op een duidelijke en effectieve manier te presenteren. In deze sessie leert u hoe uw verhaal aanslaat en blijft hangen bij uw publiek.  Houding, stem en lichaamstaal spelen een cruciale factor bij het geven van presentaties. Via coaching, tips & tricks leert u een krachtige pitch neerzetten.

Persoonlijke ontwikkeling: door zelfbewuster te zijn, begrijpt u beter de impact van uw persoonlijkheid en communicatie- en interactiestijl op uw team en uw performance.

Via persoonlijkheidstesten ontdekt u wat u drijft, krijgt u inzichten in uw gedrag en waarden. Via verschillende rollenspelen ondervindt u aan den lijve wat de sterktes en valkuilen zijn van uw communicatie- en interactiestijl en leert u hoe je die kan aanpassen om meer impact te hebben op het gedrag van anderen.
Via de 360° feedback tool komt u te weten hoe anderen uw leiderschapsvaardigheden zien in vergelijking met hoe u die zelf ziet. U zal hierop gecoacht worden in kleine groepjes door Vlerick expert coaches.

Topics:

 • Self-awareness en zelfmanagement
 • Teamdynamieken
 • 360° feedback groepscoaching
 • One-on-one coaching

Groepsproject: om de verworven kennis meteen uit te proberen in de praktijk zult u samen met een klein team van mededeelnemers een New Venture project uitwerken tijdens de opleiding. Door het project leert u niet alleen de praktische kant van de theorie, maar leert u ook samenwerken met een team. U leert hoe u kan inspelen op de verschillende vaardigheden van elk teamlid en bepaalt op die manier welke rol en verantwoordelijkheid iedereen opneemt tijdens het project. Uw team bedankt een innovatief idee, voert een marktonderzoek uit, stelt een financieel plan op, enzovoort. Tijdens het programma wordt u op regelmatige basis gecoacht door onze docenten. Zij zullen u leiden en uitdagen om van uw project een succes te maken. Op het einde van het programma presenteert iedere groep zijn New Venture aan potentiële investeerders.

Doestellingen New Venture Proposal:

 • Het opstellen en ontwikkelen van een new venture proposal: van het creëren tot het valideren, implementeren en pitchen van een idee
 • Teammanagement: 
  • Jouw eigen rol definiëren in een nieuw team
  • Omgaan met verschillende persoonlijkheden 
  • Het maximaal inzetten van ieders kennis en competenties
  • Conflicten eigen aan het ondernemerschapsproces vermijden/oplossen

MAAK HET VERSCHIL

Met onze unieke aanpak slagen we erin de brug te slaan naar uw dagelijkse praktijk. U krijgt de juiste vaardigheden onder de knie en u verwerft de inzichten om het verschil te maken! We zijn ervan overtuigd dat een businessschool meer moet zijn dan een verzameling van leslokalen. Onze inspirerende campussen zijn een ontmoetingsplaats voor academici, ondernemers, managers en studenten. De ideale smeltkroes van invloeden die u vormen tot een productieve leider die een succesvolle toekomst tegemoet gaat. U ervaart van het eerste moment het unieke leertraject dat Vlerick Business School te bieden heeft.

Onze digitale aanpak zal dat leertraject nog versterken. Het gebruik van tablets tijdens de lessen en het digitale platform Showpad stelt al het lesmateriaal altijd en overal ter beschikking. Foto’s nemen van de flipchart tijdens een brainstormoefening, een rollenspel filmen, snel deelnemen aan een enquête, een Wiki-pagina creëren, … en meteen met uw collega-deelnemers delen: alles is mogelijk!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.