Coaching en counseling

Vraag gesteld door Klaske Schiphorst:

Onderwerp van de opleiding, training of cursus: Coaching en counseling

Motivatie om een opleiding, training of cursus te zoeken: Ik wil in de toekomst mij meer ontwikkelen richting professioneel counseling van individuen. Ben nu organisatieadviseur, waarin coaching ook een rol heeft. Hiervoor was ik gezinscoach. Het opleiding HKBO-J gedaan, daarnaast 1 jaar post HBO pedagogoiek en opleiding Intensieve ambulante gezinsbegeleiding. Heb dus een aantal basisvaardigheden maar zou een eigen bedrijfje naast mijn werk als organisatieadviseur willen opzetten gericht op het begeleiden van mensen met problemen, bv. burn out, omgaan met stress, jezelf terugvinden , richting in jhe leven vinden ed.

Gewenste veranderen in functioneren, gedrag of kennis: Meer gericht op individu. Wil het verder naast bestaande werk opzetten, dus ik wil naast het leren over de inhoud van couseling ook leren hoe ik een eigen bureautje opzet.

Extra zoekcriteria: Bijvoorkeur noorden van hetland, duur maximaal 1,5 jaar, niveau post HBO, met praktijklessen. Studiebelasting max 15 uur per week. uitgangspunten Mensgericht, oplossingsgericht, empathie, praktisch, creativiteit,

Overige vragen of opmerkingen: Er zijn veel opleidingen, ook schriftelijke, maar ik wil een opleiding met praktijklessen. Ook een diploma wat ook gewicht heeft.

Antwoord door opleidingsadviseur Pauline Franke

Beste Klaske,

Hierbij mijn reactie op uw vraag. Het advies is gebaseerd op de kernwoorden: coaching & counseling, HBO niveau, Erkend, noorden van het land.

1.Wat zijn mogelijke oplossingen: Bureau Geuzinge & Groeneveld, geven coach-de coach trainingen op een heel professioneel niveau ROC Groningen / Alfa College; Leeuwarden, geven trainingen op het gebied van Ondernemerschap op HBO niveau

Dit advies is vooral bedoeld om uw zoektocht een stap in de goede richting te brengen. Veel succes daarbij en laat ons even weten of u tevreden bent met dit advies.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Leergang Coach Opleidingstraject (ook virtueel)

Logo van Schouten & Nelissen
|META_INFO|

Resultaat Je kent jouw kracht als coach Je treedt op met lef, creativiteit en speelsheid Je ontwikkelt een persoonlijke visie en stijl Je b…

check_box_outline_blank

Master in Coaching

Logo van Johan Cruyff Institute
|META_INFO|

De Master in Coaching volgt de visie van Johan Cruijff, waarin (sport)coaching meer is dan het toepassen van technische en tactische kennis…

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Ik heb, als studente, goede ervaringen met de opleidingen en cursussen van de Belgische schoonheidsschool.

Ik heb er ook een coachingcursus gevolgd, namelijk "relatietherapeut" en dat was een zeer intensieve, maar ook boeiende cursus. Er werd gewerkt met voorbeelden uit de praktijk en een eenvoudige, doch vlot te volgen theorie.
Naast deze cursus heb ik ook kindervoeding en gezondheidsconsulent gedaan en ik ben nu bezig aan natuurlijke geneeswijzen.

De cursussen worden geschreven door mensen met een jarenlange ervaring. Zij helpen met feedback en tal van oefeningen en opdrachten.

Indien u een thuisstudie, met integratie van eventuele lessen, overweegt raad ik u aan om te gaan kijken op: http://www.schoonheidsschool.be/XCVA/aanbod_coaching_consulting.htm

Cursussen waarnaar u volgens mij op zoek bent zijn onder andere "life coach", "personal trainer" en "imagoconsulent". Uiteraard is de cursus relatietherapeut ook interessant, maar dat moet u natuurlijk wel liggen.

Nederlandse studenten zijn ook welkom in de campussen te Antwerpen, Gent of Hasselt.
De diplomas en certificaten die na afloop van de cursus worden behaald zijn door de overheid erkend en van hoge kwaliteit dankzij de professionele docenten." - 03-04-2013 12:55

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 87.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 108.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!