Gezocht: korte opleiding stagebegeleiding

Gesteld door Elaine Gerritsen
Wat wil je concreet leren?

- aanloop naar 'n stage: welke zaken moet je verstandigerwijs vóór de aanvang van de stage - contact met opleiding van de jongere; wat kan en mag ik verwachten van mentor - balans tussen helpen (en misschien beter resultaat) en zelfstandigheid eisen (en 'hoofd laten stoten') - balans tussen "controle" en loslaten - hoe geef je de belangrijkste leerpunten blijvend mee -wat beklijft en in welke aansprekende vorm - welke digitale middelen en 'social media' moet ik zelf minimaal beheersen voor begeleiding jongeren - goed doorprikken als stagiaire de indruk wil wekken het allemaal te weten en al te kunnen, maar meer richting nodig heeft dan hij/zij laat blijken - verder sta ik open voor nog veel meer, maar deze aanvraag is eerst oriënterend -

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Doel: ik wil mij binnen de organisatie kunnen profileren als de aangewezen persoon met de juiste expertise en bagage om stagiaires die zich aanmelden onder mijn hoede te plaatsen. En ik wil uiteraard (dus) zó kunnen begeleiden dat de leerling/student de periode afsluit met de conclusie dat hij/zij écht iets geleerd heeft bij ons en een goed beeld heeft van het werk bij ons op haar/zijn interessegebied. Achtergrond: ik ben nu 18 jaar managementassistente bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ben bijna 61, en heb in het verleden 17 jaar in het (speciaal/basis)onderwijs gewerkt. Van nature goed in didactiek, communicatie, inleven en contact maken. Wil nu in het staartje van mijn gemeente'carriere graag stagebegeleiding als mijn specialiteit ontwikkelen.

Hoe moet de cursus of opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en tijdsduur.

Periode: liefst in mei of juni Duur: liefst in dagdelen (afhankelijk van jullie voorstel en budget) Locatie: bij ons; gemeentehuis in Doorn Budget: nog onbekend. Als jullie een voorstel doen, kunnen wij overwegen en evt 'n tegenvoorstel doen. Resultaat: impliciet, maar ook graag handleidingen en tips meekrijgen op papier en één of andere certificering of resultaatrapportage

Kan je Elaine Gerritsen helpen? Reageer dan hieronder.

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 78.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 103.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!