Herintrederscursus voor doktersassistente gezocht

Vraag gesteld door Yvon:

Onderwerp: herintrederscursus voor doktersassistente. Ik zou graag de medische handelingen willen oefenen. Ook wat betreft het werken met de computer in een huisartsenpraktijk.

Motivatie: Wil graag nu de kinderen groter zijn weer als doktersassistente aan de slag. Ik ben 47 jaar.

Gedragsverandering: Het is voor mij 20 jaar geleden dat ik als d.a. gewerkt heb.Heb 5 jaar ervaring bij huisartsen en gezondheidscentra en ziekenhuizen.Voel me nu niet zo zeker meer qua kennis en bij de praktische handelingen,en het werken met de computer.(wat toen nog niet aan de orde was) Ik heb een 3-jarige mbo studie gedaan \'80-\'83 in Utrecht

Criteria: Ik heb in Groningen het Noorderpoortcollege gevonden die een cursus Doktersassistentenvaardgheden voor apothekersassistenten geeft. Dit zou ook als opfriscursus voor doktersassitenten geschikt zijn.

Verdere opmerkingen: Zou deze opfriscursus voldoende voor mij zijn? Zijn er nog andere herintrederscursussen? Of zijn er andere manieren om weer in dit vak te rollen?

Antwoord door Marja Gast:

Dag Yvon,

De eerste tip die ik u wil meegeven is de Vraag&Antwoord vragen te raadplegen die eerder werden gesteld met betrekking tot een opleiding tot doktersassistente:

U geeft aan dat u overweegt om de cursus Doktersassistentvaardigheden voor apothekersassistenten wellicht te volgen. In dat geval kunt u het best raad vragen bij  de studie- en advieslijn  van het Noorderpoort College in Groningen.  U zou een EVC kunnen maken (eerder verworven competenties) waarmee u mogelijk toegelaten kunt worden tot een opleidingstraject op maat. U vroeg of er nog andere herintreder cursussen zijn, ja die zijn er, maar dan voor verpleegkundigen. Dit antwoord is vooral bedoeld om u een stap op weg te helpen bij het bepalen van uw keuze. We horen graag of dat gelukt is!

Hartelijke groeten,

Marja Gast

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Communicatieve vaardigheden voor de doktersassistent

Logo van TopEvent Training Coaching en Scholing in de Zorg
|META_INFO|

OMSCHRIJVING: Communicatieve vaardigheden voor doktersassistenten in 5 bijeenkomsten. BIJEENKOMST 1: COMMUNICATIE ALGEMEEN Voorbeeld:Je ben…

check_box_outline_blank

Pathologie - Kennis over ziekteleer opfrissen voor verzorgende, verpleegkundige, doktersassistent etc.

Logo van Icademy
|META_INFO|

Ziekte, we krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken. Er wordt veel over gepraat en geschreven. Maar wat weet jij er nou eigenlijk ech…

Esther SchardaunBezoeker van Springest

"Beste Yvon,

Wij zijn naarstig op zoek naar dokterassistentes. Wij bieden ook de mogelijkheid om de werkervaring binnen onze praktijk weer op te vijzelen.

Met vriendelijke groet,

Met vriendelijke groet,

Esther Schardaun -de Jong
Doktersassitente
070-3300012

Snelliuslaan 10
Postbus 1632, 1200 BP Hilversum
KvKnr. 32104230
ArtsenZorg.nl

Arts en Zorg voorheen Independer Gezondheidszorg" - 23-09-2010 06:51

Logo van Schouten & Nelissenverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van Schouten & NelissenSchouten & Nelissen

"Dag Yvon ,

Het NIPA in Eindhoven biedt al sinds 1948 avondopleidingen aan. Je kunt in 1 jaar je diploma halen. Kijk eens op www.nipaeindhoven.nl
Succes.
met vriendelijke groet ,
Rosemarie van der Sande
0418-688510" - 26-05-2010 14:55

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Het Belgische Centrum voor Afstandsonderwijs heeft een cursus/opleiding "doktersassistent(e)".

Deze cursus werd geschreven door een ervaren persoon die je ook gedurende 1 jaar zal begeleiden met praktijkgerichte opdrachten en tal van oefeningen. Daardoor is de cursus volledig aangepast aan het door jou behaalde niveau in de cursus en kan je al snel je kennis over het vak zien groeien.
Op het einde van de cursus kan je examen gaan afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Daar kan je ook de cursus inkijken en meer informatie krijgen.

Op deze website staat de cursus met de inhoud erbij en de kostprijs: http://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/cursus/medisch-secretaresse/?gclid=CKSP06-g0rYCFYXItAodpQsAow

Uiteraard kunnen Nederlandse studenten hier ook een cursus volgen. De school past zich aan haar leerlingen aan. Daardoor is een thuisstudie zeer goed te doen." - 02-05-2013 12:14

Logo van Zusters@workverified_userAanbieder op Springest
Anne PronkZusters@work

"Beste Yvon,

Wellicht dat je inmiddels allang werkt als doktersassistente. Maar misschien hebben andere assistenten die het herkennen, wel iets aan onze cursus.

Wij hebben afgelopen tijd namelijk ook gemerkt dat er veel meer doktersassistenten tegen hetzelfde aanlopen. En daarom organiseren wij met een gecertificeerde opleider een Opfriscursus voor de Herintredende Doktersassistent(e). Het is in totaal 4 dagdelen, waarbij de belangrijkste veranderingen binnen het vak worden behandeld. Neem een kijkje op onze site: www.zusterswork.nl.

Succes!

Hartelijke groeten,

Anne Pronk" - 30-04-2020 19:11

Anne Pronk raadt aan:

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 87.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 108.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!