Hoe kan ik het maximale uit mijn webshop via adwords en marketing?

Gesteld door L Rombout-van Hek
Wat wil je concreet leren?

Goedemorgen, Ik ben bezig met het opzetten van een webshop. Het bouwen ervan ga ik laten doen. Wat ik zou willen leren, hoe je deze het beste het maximale bereik kunt geven, middels adwords en marketing? Ook wil ik leren hoe je Google Analytics gebruikt om je website en conversies te verbeteren.

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Ik ben enige tijd bezig geweest om een damesmodezaak over te nemen. Aangezien dit niet doorgaat, heb ik wel veel ideëen en kennis opgedaan om een webshop in fashion (kleding, schoenen, accessoires) op te zetten.

Hoe moet de cursus of opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en tijdsduur.

Ik zou het liefst eens een kijkje achter de schermen van een webshop willen hebben en dan met name ook hoe ik het beste de webshop kan profileren, evt. ook met behulp van andere social media. Het liefst in de regio Zoetermeer. Voorkeur gaat uit naar een 1 op 1 cursus en a.d.h.v. dit bepaal ik of de kosten het waard zijn. Ik heb dus geen budget.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Google Analytics Basis met GAIQ examen

Logo van Traffic Builders
|META_INFO|

Doel van de workshop Google Analytics Basis In deze training raakt u vertrouwd met de interface en functionaliteiten van Google Analytics. …

check_box_outline_blank

Google Analytics basis

Logo van Competence Factory
Niet Goed Geld Terug
|META_INFO|

Wat gebeurt er eigenlijk op je site? Waar komen je bezoekers vandaan, welke pagina's bezoeken ze, hoe lang blijven ze hangen en waar haken …

Logo van How & Knowerverified_userAanbieder op Springest
Alexandra SpaaiHow & Knower

"Beste,
Om alles uit AdWords te halen raden wij de Google Adwords Professional leergang aan. Tijdens deze leergang wordt het gehele advertentienetwerk van Google onder de loep genomen, waaronder ook display-advertising. Je zou dit eventueel kunnen aanvullen met de Social media Advertising training (2-daags) waarin alle advertentiemogelijkheden die social media biedt toegelicht worden. Na deze training heb je ook de kennis om advertentiecampagnes via de socials in te zetten. Voor beide trainingen is een startgarantie in maart dus je kan eventueel een snelle start maken!" - 28-02-2018 09:50

Logo van SRMverified_userAanbieder op Springest
SRM OpleidingenSRM

""Hoi Josette,

Tijdens de opleiding Online fundamentals leer je in 10 bijeenkomsten hoe je jouw concurrenten een stap voor blijft op het gebied van o.a. SEO, Google Adwords, online advertising, e-mail marketing, Google Analytics en conversie optimalisatie. We beantwoorden samen de volgende 3 hoofdvraagstukken:

1. Waaraan moet mijn website minimaal voldoen?
2. Hoe verleid ik de juiste bezoekers tot een bezoek aan mijn website?
3. Hoe inspireer ik bezoekers om de gewenste actie te ondernemen op mijn website?

Heb je behoefte om even te sparren over de mogelijkheden op basis van jouw specifieke situatie en achtergrond? Neem dan gerust contact op met een van de opleidingsadviseurs van SRM."" - 28-02-2018 09:54

Logo van IPro Training NLverified_userAanbieder op Springest

"Beste L. Rombout van Hek,

De Training Online Marketing (TOM) heb ik diverse malen 1 op 1 verzorgd in Rotterdam Centrum (Zoetermeer kan ook in overleg). Een kijkje in de keuken bij een webshop moet te regelen zijn (kleine slag om de arm).

Het uitgangspunt is het businessmodel en de doelgroep van uw bedrijf. Dit zou al direct impact kunnen hebben op uw (fashion) assortiment :-) die aangeboden gaat worden in de webshop. In uw geval wellicht gebouwd ijn magento of wordpress. Wat zijn de voor- en nadelen van beide opties zou ik willen weten.

Vervolgens leren we hoe je SEO en Social Media (owned media) slim kan inzetten. Betaald adverteren via Google Adwords en ook via Social Media kan altijd nog. Indien nodig haakt een expert aan. De koppeling met google analytics wordt ook gemaakt.

Sowieso veel succes met deze uitdaging,

Gr Marcel Buijs
IPro Training NL" - 28-02-2018 17:20

Marcel G. Buijs MSc raadt aan:

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 92.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 113.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!