Hoe word ik professioneel coach voor mensen die hulp en positiviteit kunnen gebruiken?

Vraag gesteld door: Heleen Mathey

Onderwerp: Leren mensen die gedemotiveerd zijn door omstandigheden..in een financiele of geestelijke dip zitten of te lang werkeloos zijn en geen puf meer hebben zich hiervoor in te zetten,weer positieve dingen te ondernemen en hierbij hulp nodig hebben.

Motivatie: Ik kan en wil niet zonder goede ondersteuning in de vorm van een curses oid mensen gaan helpen met bovenstaande problemen,omdat ik wil leren hoe ik structuur kan en behoor toe te passen in deze situaties.

Gedragsverandering: Ik wil mijn positiviteit over kunnen brengen op anderen en hen zo te motiveren.

Criteria: Mediator..Coach mediator oid

Verdere opmerkingen: Curses mag niet 5 dagen per week duren,liefst verspreide lesuren,duur van de opleiing max 6 maanden

Antwoord door Carla Timmers:

Beste Heleen,

Uit uw vraag begrijp ik dat u graag mensen wilt helpen die vanwege verschillende omstandigheden niet in staat zijn hun problemen op te lossen. U hoopt dat o.a. te doen door hen met uw positieve levensinstelling te beïnvloeden. Daarvoor wilt u wel een opleiding volgen omdat u het professioneel wilt aanpakken.

Volgens mij past een coachings of counselingsopleiding bij uw vraag. Onderstaand de mogelijkheden:

Het doel van counseling is het helpen van mensen bij het oplossen of hanteren van problemen, het vinden van antwoorden op vragen en het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Counseling is resultaatgericht en pragmatisch van aard. Een mogelijke opleiding kan zijn een counseling specialisatie van Civas.

Een andere mogelijkheid is een coachingsopleiding dat gericht is op het verdiepen van het bewustzijn van de coachee voor wat betreft de effecten van het eigen gedrag. Daarvoor kunt u een opleiding doen voor Mental Health Coach van Academie voor Psychologica. Ook kunt u een basiscursus coaching volgen van NCOI.

Deze trainingen geven u ook inzicht in de rol die u zelf in het begeleidingsproces kunt innemen.

Ik hoop dat u hiermee verder kunt.

Met vriendelijke groet,

Carla Timmers

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Leergang Coach Opleidingstraject (ook virtueel)

Logo van Schouten & Nelissen
|META_INFO|

Resultaat Je kent jouw kracht als coach Je treedt op met lef, creativiteit en speelsheid Je ontwikkelt een persoonlijke visie en stijl Je b…

check_box_outline_blank

Master in Coaching

Logo van Johan Cruyff Institute
|META_INFO|

De Master in Coaching volgt de visie van Johan Cruijff, waarin (sport)coaching meer is dan het toepassen van technische en tactische kennis…

Logo van Academie voor Psychologicaverified_userAanbieder op Springest

"Dag Heleen,

Coachen of begeleiden van mensen kun je alleen doen vanuit je eigen persoonlijkheid (identiteit en authenticiteit). Dus je moet je eerst bewust worden van je (on)bewuste processen/ patronen en je belemmeringen en daar waar nodig werken aan deze belemmeringen. Stel dat jezelf niet zo positief bent ingesteld zou je dan andere mensen echt kunnen helpen om positiever te worden?
Naar mijn mening lukt je dat niet.

Vandaar dat de Academie voor psychologica de mental health coach opleiding in combinatie geeft met de opleiding NLP practitioner. De NLP opleiding maakt je bewust van je onbewuste patronen en belemmeringen en leert je allerlei handvatten om jezelf en andere mensen te helpen.
NLP is positieve techniek omdat NLP een probleem omzet naar een leeromgeving. Dus wat heeft een client nog te leren. NLP kijkt dus vooral naar de toekomst en legt niet de nadruk op het verleden.

De menstal health coach opleidingen leert je de vaardigheden van het coachingsvak zoals het voeren van een coachingsgesprek, je houding en ethiek van een coach en interferent gedrag.

Interferent gedrag is: iemand zegt iets en dat geeft bij jou een herkenning, vervolgens luister je niet meer maar volg je je eigen gedachtenspoor om uiteindelijk met je conclusie te komen. De conclusie zegt dan meer over jou dan over je client.

Een laatste opmerking. Als je voor een coach opleiding kiest zorg dan dat je kennis maakt met de trainers en het instituut. Voel of het veilig genoeg is voor jou om in contact met de trainer en het instituut je persoonlijke ontwikkeling vorm te geven." - 12-10-2009 15:36

Logo van Prana Training & Coachingverified_userAanbieder op Springest

"Dag Heleen,
Binnen Prana Training & Coaching is een speciale opleiding voor Selfcoaching Practitionar. De voordelen zijn dat er zowel voor jou TTTmateriaal is en Toolkits voor deelnemers. Kan zowel individueel als voor groepen van tien deelnemers worden uitgevoerd. Meer info? Zie onze site. Met energieke groeten, Ben" - 14-12-2009 11:58

Logo van Schouten & Nelissenverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van Schouten & NelissenSchouten & Nelissen

"Geachte mevrouw Mathey,

Schouten en Nelissen verzorgt de opleiding Co-active coaching waarin je leert de mens te coachen op zijn potentieel aanwezige kracht in plaats van te focussen op zijn probleem.
De opleiding wordt gegeven in 5 lange weekenden. Tussentijds oefent U met uw klanten .Deze opleiding biedt internationaal geregistreerde certificatie.
Uiteraard bieden we ook nederlandstalige opleidingen tot coach.
U kunt alle informatie vinden op www.sn.nl. U kunt zo ook de opleidingsgids aanvragen . Verder bieden we de mogelijkheid tot een gratis adviesgesprek.

Met vriendelijke groet ,

Rosemarie van der Sande
Opleidingsadviseur Schouten en Nelissen
0418-688510" - 05-03-2010 08:39

Logo van NLP-Groningen.comverified_userAanbieder op Springest

"Hallo Heleen,

Een opleiding waarin alle aspecten naar voren komen die jij graag wilt leren is een NLP opleiding specifiek gericht op coaching en begeleiding. Een NLP opleiding laat je anders naar jezelf en anderen kijken en heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Met behulp van NLP kom je beter in je kracht te staan en leer je goed om te gaan met je emoties en moeilijke situaties en je leert beter communiceren met jezelf én anderen. Bij een NLP opleiding gericht op begeleiding en coaching leer je dit vervolgens ook bij anderen toepassen. In een NLP-opleiding krijg je heel veel oefeningen en interventies die je direct in de praktijk kunt gaan toepassen. Het is heel belangrijk dat het klikt tussen de trainer(s) en jouzelf. Want als het klikt en je hebt er een goed gevoel bij, dan is de training voor jou geschikt. Want de meeste instituten zijn goed. Elk instituut legt wel weer zijn eigen accenten. Het is daarom goed om een gratis kennismakingsworkshop of open avond te bezoeken, dan maak je kennis met de trainer(s), je ziet en hoort of de manier van trainen bij je past en je kunt de sfeer even proeven. Ik organiseer ook regelmatig gratis kennismakingsworkshops in Groningen. Ik richt mijn trainingen m.n. op het begeleiden van jezelf én anderen. Op mijn website staan ook diverse gratis downloads en gratis nieuwsbrieven die je kunt bekijken met leuke onderwerpen en NLP-tips. Als je meer wilt weten kun je mij ook bellen op 06-53565087.
Succes met het vinden van een leuke opleiding.

Met hartelijke groet,
Sabine Hess" - 14-05-2010 12:07

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Een zeer geschikte opleiding lijkt mij "life coach".

Dat is een luchtige cursus die ingaat op de kwaliteiten van mensen. Wat zijn die persoon z'n positieve en negatieve punten en hoe kunnen die strategisch worden ingezet om het maximum uit een situatie te halen? Dat is de vraag die in deze cursus wordt beantwoord.

De opleiding wordt onder andere aangeboden door de Belgische schoonheidsschool.
Op hun website http://www.schoonheidsschool.be/cursus-lifecoach.htm kan u de inhoud en de kostprijs zien en kan u ook meer informatie krijgen over de docenten en de werking van de school.

De school biedt trouwens nog een aantal cursusen in die richting aan zoals bijvoorbeeld "mindfullness", maar ik denk dat "life coach" meer in de richting gaat van hetgeen u zoekt.

Voor meer informatie over de cursus kan u zich beter wenden tot de website.
De school heeft campussen in Antwerpen, Gent en Hasselt. Daar kunnen cursussen worden ingekeken.

Uiteraard zijn Nederlandse studenten ook welkom." - 29-04-2013 19:10

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 90.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 115.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!