Ik ben op zoek naar een Agile of Scrum training

Gesteld door
Anoniem
Wat wil je concreet leren?

Agile/Scrum kennis en vaardigheden of een Agile training met als doel kunnen toepassen van agile/scrum project management (in non-IT omgeving). 

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Ik ben werkzaam in de bancaire sector als project manager, nu gecertificeerd Prince2 (Foundation & Practioner) project manager, maar de organisatie gaat steeds meer naar agile werken toe. De meeste scrum trainingen zijn echter 90% IT/software gericht en niet op business change o.i.d. Ik zoek een goede non-software/IT agile/scrum training op HBO niveau.

Hoe moet de cursus of opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en tijdsduur.

Ik twijfel nog tussen een Scrum Basis training of de Scrum Product Owner training.

Antwoord door Bram Speelman, Springest.

Beste Ilse, we krijgen steeds vaker vragen over Scrum trainingen voor niet-IT-ers. Daarom hebben we een speciale Scrum Keuzehulp geplaatst op Springest. Tegenwoordig is er veel vraag naar Scrum Master- en Scrum Product Owner trainingen. Je leest in de Scrum Keuzehulp precies de verschillen tussen de Scrum trainingen. 

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

SCRUM Essentials Workshop

Logo van Genuine Nederland
|META_INFO|

"SCRUM Training: discover SCRUM techniques and best practices that can easily be reused and integrated within a broad range of mission crit…

check_box_outline_blank

Scrum Essentials

Logo van Info Support
|META_INFO|

Iedereen die betrokken is bij een Scrum-project leert in deze training wat Scrum is en hoe Scrum toegepast kan worden. Je leert de basispri…

Logo van Projectmanagement-training.nlverified_userAanbieder op Springest

"Beste,

Agile en Scrum heeft zijn oorsprong in de IT, waarbij programmeurs gefrustreerd raakten door het klemmende en statische karakter van 'traditionele' projectmanagement aanpakken. Later bleek dat agile ook goed toepast kan worden buiten het kader van IT, zoals productontwikkeling of onderzoek. Bij organisatieverandering is Agile nog een lastige (onbekende) maar ook daar wordt mee ge-experimenteerd. Of beter gezegd een agile benadering is vaak de uitkomst van een organisatieverandering, waarbij men een flexibelere organisatie wil die sneller kan inspelen op veranderingen.

In onze 1-daagse training zitten nog veel IT voorbeelden, want daar is Agile afkomstig van. Maar onze Agile/Scrum cursus is niet gericht op uitsluitend IT-ers. 1 dag is genoeg om de agile/scrum benadering te leren en kunnen toepassen." - 03-07-2015 16:28

Wouter Baars raadt aan:

Logo van Agile Scrum Groupverified_userAanbieder op Springest

"Hi,

wij bieden Professional Scrum Master trainingen aan, die zich richten op de non IT. Onze trainingen worden erg gewaardeerd om de hoeveelheid praktijkvoorbeelden van Scrum in non IT omgevingen. Voor meer vragen kan je altijd even contact met ons opnemen, Groet Bas Kooijman" - 21-03-2017 15:21

info@agilescrumgroup.nl Kooijman raadt aan:

Logo van Scrum Companyverified_userAanbieder op Springest
Bram SpeelmanScrum Company

"Hi. We zien steeds vaker dat niet-IT Agile/ Scrum willen toepassen. De voorgestelde training is 100% voor non-it. Je hebt al een stevige project management basis. Je bent al Prince2 gecertificeerd. Wist je dat we ook PRINCE2 Agile Opleidingen aanbieden?" - 03-10-2017 15:20

Bram Speelman raadt aan:

Logo van Scrum Companyverified_userAanbieder op Springest

"Hoi,

Dank voor je vraag. Onze 2-daagse Agile Business Scrum (non-IT) training richt zich 100% op toepassing buiten de IT. Wellicht waard om de training te bekijken, evenals de reviews op Springest.

Overigens zijn we bij Scrum Company volledig gericht op Scrum en agile buiten de IT. Meer over onze non-IT aanpak vind je in het boek Scrum in Actie, dat deelnemers aan onze trainingen ook ontvangen.

Daarnaast hebben we zelf als scrum masters en agile coaches ruime ervaring in de bancaire sector en daarbuiten, telkens in business toepassingen.

Hartelijke groet,

Gidion Peters" - 24-11-2016 20:45

Gidion Peters raadt aan:

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 80.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 140.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!