Ik ben op zoek naar een opleiding die aansluit op mijn huidige functie en mijn communicatie- en managementvaardigheden verbetert.

Vraag gesteld door Rebecca:

Onderwerp: Ik wil een opleiding die mijn huidige functie ondersteund. Ik werk bij een klein bedrijf en regel en beslis bijna alles. Wij werken niet met functie benamingen. Het komt ongeveer op neer dat ik office manager, PA van de directeur, personeelszaken en senior financieel medewerker ben. Motivatie: Elke keer moet ik onderaan beginnen en mijzelf bewijzen. Dit lukt mij vaak vrij snel, maar daardoor loop ik vaak toch de banen mis die eigenlijk ideaal voor mij zijn. Ik heb voor de functie die ik nu bekleed helemaal geen opleiding. Om later toch steviger in de arbeidsmarkt te staan en om nu een betere manager te zijn wil ik mij verder ontwikkelen

Gedragsverandering: Ik wil beter managen en mijn communicatie verbeteren.

Criteria: Ik weet dat ik HBO niveau heb en zou daarom het liefst ook op dit niveau een diploma behalen. Zelf denk ik aan HBO management of HBO office mangement, maar weet niet wat beter aansluit bij mijn huidige functie. Zeker aangezien deze functie mij prima bevalt.

Antwoord door Annelies Braak:

Beste Rebecca,

Uit uw vraag lees ik dat u een opleiding zoekt waarin u uw communicatie- en managementvaardigheden wilt verbeteren om uw huidige functie beter uit te kunnen voeren. En u wilt graag dat de opleiding afgesloten wordt met een diploma op HBO niveau zodat u in de toekomst betere kansen op de arbeidsmarkt hebt. U heeft zelf al gekeken naar een opleiding HBO Officemanagement of Management maar wilt graag weten wat het beste aansluit.

Omdat u aangeeft dat uw huidige functie u prima bevalt zou ik ervoor kiezen om een opleiding te kiezen die uw huidige functie ondersteunt zoals de praktijkgerichte HBO opleiding Officemanagement van 1 of 2 jaar bij NCOI. Deze opleiding sluit u af met een HBO diploma. Wel heeft u voor deelname aan deze opleiding als vooropleiding een MBO of havo/vwo diploma nodig. Indien u hierover niet beschikt, is er een instroomprogramma te volgen.

Een goedkoper en korter alternatief is de opleiding Hoger Management Support (HBO niveau) van ICM, hierin komen zowel aspecten van Organisatie en Management als het werken aan communicatie- en managementvaardigheden aan bod.

Dit advies is bedoeld om u een stap op weg te helpen bij het bepalen van uw keuze, we horen graag of dat gelukt is.

Hartelijke groet,

Annelies Braak

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Personeelszaken - Basiskennis Loonadministratie BKL (Bedrijfsopleiding - Den Haag)

Logo van Kronenburgh Business College
|META_INFO|

Basiskennis Loonadministratie BKLBeroepSalarisadministratie? Een boeiend en afwisselend vak, waarin regelmatig wat wijzigt. Niet alleen in …

check_box_outline_blank

Personeelszaken - Praktijkdiploma Loonadministratie PDL (Bedrijfsopleiding - Den Haag)

Logo van Kronenburgh Business College
|META_INFO|

Praktijkdiploma Loonadministratie PDLBeroepLoonadministratie is een specialisme dat vraagt om vakmensen. Wilt u investeren in uw kennis en …

Logo van Rond Je Stemverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van Rond Je StemRond Je Stem

"Beste Rebecca,

Als het je gaat om je persoonlijke communicatie (stem, spraak, presentatie), zou je een (individuele) KEItraining kunnen overwegen.

Je werkt dan aan de manier waarop je overkomt, leert stem en spraak af te stemmen op je omgeving of gesprekspartner(s).

De is er op gericht je persoonlijke dynamiek en je fysieke activiteit in te schakelen om je boodschap te kleuren en te ondersteunen.

Met vriendelijke groet,

Alex Boon
Rond Je Stem" - 24-09-2010 09:34

Logo van De PreventieCoachverified_userAanbieder op Springest

"Ha Rebecca de opleiding keuze wordt waarschijnlijk ook bepaald door de duur en de kosten van de opleiding. Wil je een intensieve korte 3 daagse opleiding waarin je werkt aan de competenties:communicatievaardig, conflictvaardig,inzicht in dryfveren en leiderschapsvaardigheden? Volg dan de opleiding tot communicatiecoach in Harderwijk. Kleine groepjes, pers. aandacht en energiegevend gericht op jouw ontwikkelbehoefte. Veel plezier met welke opleiding je ook kiest, heerlijk om je te ontwikkelen. Fijne dag Ingeloes Bense" - 24-09-2010 11:59

Logo van Schoevers.verified_userAanbieder op Springest
Medewerker van Schoevers.Schoevers.

"Beste Rebecca,

Wij als Schoevers kunnen u de opleiding Associate Degree Officemanagement adviseren.

Met vriendelijke groet,
Schoevers Opleidingen

Els Kreijkes" - 27-09-2010 11:24

Logo van Verheijden Consultverified_userAanbieder op Springest

"Beste Rebecca,

De vraag is of je een functiegerichte opleiding wilt, of juist aan je persoonlijke groei wilt werken.
Je geeft aan dat je steeds weer onderaan moet beginnen en jezelf moet bewijzen. Daarom adviseer ik je om eerst aan jezelf te werken om deze structuur te doorbreken.
Kijk even naar de trainingen Persoonlijke Kracht en Persoonlijk Leiderschap.
In beide trainingen verbeter je jouw communicatie- en managementvaardigheden. Wat je extra krijgt is een groei in eigenwaarde, assertiviteit, persoonlijke effectiviteit. Je hoeft jezelf dan niet meer te bewijzen, maar je gaat werken vanuit je eigen persoonlijke kracht.

Met vriendelijke groet,
Jos Verheijden" - 27-09-2010 13:01

Jean Paul SchmitzBezoeker van Springest

"Beste Rebecca,

Wellicht is de opleiding RSM Diploma iets voor U. Het bied net begonnen managers de vaardigheden om zich staande te kunnen houden in een drukke organisatie. Zo leert U uw leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen maar ook uw marketing- en strategie vaardigheden.

Welke cruciaal zijn om een goede business carierre op te bouwen.

Ik zou U daarom willen adviseren om eens te kijken naar de opleiding RSM Diploma Programme in Business Management and Leadership.

Mocht u specifiekere vragen hebben kijk eens op ons Springest profiel.

Ik wens u veel succes in uw toekomst!" - 07-10-2010 18:57

Michiel VreemansBezoeker van Springest

"Beste Rebecca,

Globaal is het zo dat binnen organisaties de carriere stappen via de lijn gaan of via projecten. In het eerste geval gaat het om steeds meer mensen 'onder je' en in het tweede geval krijg je steeds grotere projecten te doen. Misschien is het nuttig je af te vragen wat het beste bij je past. De eerste type manager is meer gericht op beheersing van continue bedrijfsprocessen, het tweede type manager is meer gericht op de creatie van steeds iets nieuws.

Voor beide cariererichtingen zijn vervolgens diverse cursussen te vinden (zie de suggesties hierboven bijvoorbeeld).

Succes!

W. Baars" - 22-10-2010 15:42

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 75.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 90.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!