Ik wil beter en assertiever kunnen communiceren om van mijn onzekerheid af te komen.

Gesteld door
Anoniem
Wat wil je concreet leren?

wil graag beter kunnen communiceren met jeugdigen. Dit ook omdat ik dichtbij hun leeftijd sta. Daarnaast merk ik door de jaren heen dat ik teveel bezig ben met mijn lichaam en hoe ik sta. Als ik zit is dat het ergste. Elke houding voelt ongemakkelijk en die gedachte gaat nooit uit mijn hoofd. Hoe vaak ik tegen mezelf al praat hoe onzekerder ik wordt door her te bevestigen. Op stage is dit ook een aantal keer benoemd door collega's. Het valt op en ik merk dat ik ook binnen het team niet eigen inbreng kan geven. Het is erg wisselvallig en het voelt als een knoop. Ik denk nooit het goede te kunnen zeggen.

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Ik wil dit leren omdat k mezelf tekort schiet. Soms kom ik thuis en baal ik van mijzelf. Ik dacht ooit zelfverzekerd te zijn. Ik had altijd vertrouwen in mijn intuïtie. Dit is naarmate de jaren sterk gedaald. Ik voel me niet meer alert of serieus genomen. Ik wil af van het ; je komt veeel te lief over. Je moet echt niet over je heen laten lopen. Ook voel ik dat ik niet mezelf kan zijn als ik teveel feedback krijg wat hetzelfde is. Het geeft een gevoel van bevestiging en blokkade voor het kunnen veranderen van mijn houding en persoonlijkheid. Ik merk dat alleen lief zijn en veel accepteren niet als een gunst wordt gezien en wil duidelijkere grenzen kunnen aangeven. Mijn achtergrond is Marokkaans/Arabisch. Ik heb altijd qua studie feedback gekregen meer te lezen en woordenschat te vergroten. Ik heb studie altijd zwaar gevonden en wil echt steeds beter worden in alles. Als oudste thuis geweest te zijn heb ik Ook een andere rol ervaren wat betreft de jongere kinderen. Dit heeft mij ook gevormd tot wie ik ben. Ik studeer momenteel pedagogiek derde jaar HBO. Verder loop ik stage bij Fier. Een vrouwenopvang voor afhankelijkheidsrelaties en mensenhandel. Ook geweldgerelateerde trauma's van cliënten.

Hoe moet de cursus of opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en tijdsduur.

Heel uitdagend en erg actief. Het niveau maakt mij niet uit. Het mag best wel hooggergrepen zijn. Op HBO heb ik wel te maken met communicatie trainingen en stof. Dus wat dat betreft zit het goed.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Assertiviteit (HBO & MBO)

Logo van Xzellent - Training | Coaching
Niet Goed Geld Terug
Startgarantie
|META_INFO|

Training in Assertiviteit & Persoonlijke Effectiviteit. Assertiviteit of assertief reageren; Voor veel mensen is het lastig om te zeggen wa…

check_box_outline_blank

Assertiviteitstraining in Groningen

Logo van ZEON, centrum voor Therapie, Training & Gezondheid
|META_INFO|

Assertiviteitstraining Sinds 1998 geven wij trainingen in assertiviteit in Groningen!Uniek programma waarmee we je een enorm zelfvertrouwen…

Logo van AMETHIST Developing Peopleverified_userAanbieder op Springest
Floor SietsmaAMETHIST Developing People

"Beste Meriem,

Ik las je oproep en ik denk dat onze training Persoonlijk Leiderschap iets voor je is. Het is een intensieve training waarbij je heel actief aan de slag gaat. Onzekerheid en zelfvertrouwen zijn heel belangrijk in de training en hier wordt tijdens de hele training veel aandacht aan besteed. In de training leer je om op een heel diep gevoeld niveau zelfvertrouwen op te bouwen zodat je dit in elke situatie kunt inzetten.
Kijk maar even of het je interessant lijkt en als je vragen hebt hoor ik het graag!
We geven ook een gratis introductieworkshop van een avond als kennismaking met de training, de eerstvolgende is op 28 maart: https://amethist.nl/aanbod/workshops/persoonlijk-leiderschap-introductieworkshop/

Vriendelijke groet,

Floor Sietsma" - 14-02-2018 08:24

Logo van Optimum Performanceverified_userAanbieder op Springest

"Hoi Meriem,
Ik zag je oproep staan en terwijl ik dit las kwam gelijk bovenstaande training in mijn hoofd. Ik denk dat deze training zeer geschikt voor jou is omdat dit voornamelijk uit praktijkoefeningen bestaat. Het helpt jou zekerder van jezelf te zijn en dat je er mag zijn in het gesprek. Deze training is niet alleen geschikt voor het bedrijfsleven maar zal je zeker ook helpen in het dagelijks leven. Voor meer informatie kan je met ons contact opnemen.

Met vriendelijke groet,
Nicoline" - 14-02-2018 08:26

Kurt Jensen raadt aan:

Logo van De trainingsacteuracademieverified_userAanbieder op Springest

"Beste Meriem,
Wellicht is deze training iets voor jou. Waar iedereen het meeste last van heeft zijn zijn/haar gedachten. Ga je anders denken dan veranderd alles in en om je heen.
Met vriendelijke groet,
Paul Tijssen" - 14-02-2018 08:38

Paul Tijssen raadt aan:

Logo van TromerTrain Training en Coachingverified_userAanbieder op Springest

"Beste Meriem, waarschijnlijk ben je het best geholpen door een 1 op 1 training te volgen (soort coaching). Jij en jouw vraag bepalen wat er wel en niet aan de orde komt. Ook bepaal je zelf hoe diep je met deze materie aan de slag wilt of kunt op dit moment.
Wij hebben professionals in het hele land, dus neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Hartelijke groet,
Angéla Tromer" - 14-02-2018 09:27

Angéla Tromer raadt aan:

Logo van Interpleinverified_userAanbieder op Springest

"Beste Meriem,
Wij hebben een leerzame E-learning cursus Assertiviteit waarbij je thuis, wanneer het jou uitkomt, meer kunt leren over dit onderwerp.
Met vriendelijke groet,
Nicole Rooyackers
Interplein" - 14-02-2018 09:51

Interplein Internet Marketing raadt aan:

Logo van GRAS training & coachingverified_userAanbieder op Springest

"Hoi Meriem,
Je vraag sluit helemaal aan op wat wij bieden. Zeker ook wat je beschrijft over het verband tussen assertiviteit en gebruik van je lichaam. We bieden korte individuele trainingen en coaching aan. Kijk verder op www.grascoaching.nl (particulieren) of www.grastraining.nl (professionals). Wanneer we duidelijk hebben in welke regio je zit, kunnen we een trainer aan je voorstellen.
Hartelijke groet
Namens GRAS training en coaching
Dirk Keuning
06-83679031" - 14-02-2018 10:08

dirk keuning raadt aan:

Logo van Feedback Training & Consultingverified_userAanbieder op Springest

"Beste Meriem,
Je bent van harte welkom op de training Communicatieve vaardigheden. Deze training helpt je om inzicht te krijgen in je eigen gedrag en manier van communiceren en in het gedrag van de ander. We werken op deze training op identiteitsniveau (wie ben je, welke patronen laat je zien en waarom doe je de dingen die je doet) en ook op gedragsniveau (hoe communiceer je zelf). De inzichten in jezelf en de praktische tools die je krijgt helpen je om je meer zelfvertrouwen te krijgen. Bel of mail me gerust om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.
Hartelijke groet,
Vera Andeweg (06-12069012)" - 14-02-2018 10:42

Caspar Verhees raadt aan:

Logo van Minerva Counseling & Coaching Bredaverified_userAanbieder op Springest
Minerva Counseling & Coaching Breda

"Beste Meriem,

Wat vervelend dat je telkens weer de boodschap krijgt dat je te lief bent en dat je hierdoor enkel onzeker wordt en dan moeite krijgt met al de feedback die je krijgt. Ik bied trajecten aan voor persoonlijke counseling en coaching waarbij je training krijgt om met meer zelfvertrouwen in de wereld te staan. Niet alleen in je werk maar ook gewoon als mens in elke omgeving waar je je bevindt. We kijken goed naar waar bij jou de belemmering zit en ik maak er een maatwerktraject van waar we dan gaan werken aan assertief gedrag. Ik weet niet waar je woont maar het zou ook online kunnen. Zelf zit ik in Breda met mijn praktijk.

Laat me gerust weten als je interesse hebt dan maken we een afspraak.

Met vriendelijke groet,
Jolande Rommens-Musquetier" - 14-02-2018 11:45

Logo van Sabine van der Hulst B.V.verified_userAanbieder op Springest
Danielle van LimborghSabine van der Hulst B.V.

"Hi Meriem,
Wij hebben een aantal trainingen/cursussen die geschikt voor je kunnen zijn. Als ik je verhaal lees denk ik dat het alleen beter is eerst inzichtelijk te krijgen wat je precies wil, hoe en wanneer. Vandaar dat ik je adviseer dit inspiratiegesprek te boeken. Vanuit daar kunnen we je dan gericht coachen op je groei.
Groeten Danielle" - 14-03-2019 09:29

Danielle van Limborgh raadt aan:

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 74.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 140.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!