Ik wil graag coach/ trainer worden, welke opleiding is geschikt voor mij?

Vraag gesteld door: Eric Radstok

Onderwerp: Ik zoek een degelijk opleiding die breed erkend is om een goede coach en/of trainer te worden. Bijkomend probleem is dat het vakgebied ook los staat.

Motivatie: Mijn carrierepad is zeer afwisselend maar in mijn vrije tijd ben ik vroeger succesvol geweest als aikidoleraar (voor zowel kinderen als volwassenen) en nu als zeilinstructeur. Ik werk nu als ITC-er maar zal in dat vak nooit de middelmaat overstijgen terwijl ik als zeilinstructeur blijk een erg goed intuitief inzicht te hebben in mensen en hun blokkades en geschikte werkmethodes. Vaak verzin ik terplekke een werkmethode op maat. Deze kwaliteit is zo natuurlijk voor mij dat ik er nu pas aan denk om er ook mijn beroep van te maken (ik ben 41 jaar oud, academisch opgeleid maar geen \"mooi\" carrierpad met stijgende lijn).

Gedragsverandering: Ik wil professioneel coach en/of trainer worden.

Criteria: instituut Orbis en ICM opleidingen

Verdere opmerkingen: Ik zit in een orientatiefase dus alle inzichtverbredende info is nuttig

Antwoord door Thea Groeneveld:

Geachte heer Radstok,

De volgende trainingen kunnen aansluiten bij uw vraag en wens om uw natuurlijke kwaliteit straks tot uw beroep te kunnen maken:

Opleiding tot coach van TC University. De opleiding tot professioneel coach start 2 x per jaar en biedt de mogelijkheid om in 15 dagen een post HBO diploma te behalen waarmee u zelfstandig of in loondienst als coach kunt gaan werken. Een andere mogelijkheid is Opleiding tot Coach van de Academie voor Coaching. Deze opleiding in coaching is bedoeld voor iedereen die een professioneel coach wil worden of zich een coachende stijl van leidinggeven wil aanleren.

Een uitgebreide opleiding is de opleiding Gediplomeerd Trainer/Coach van de JJ Trainers Academie.  Een eenjarige praktijk- en competentiegerichte opleiding voor startende en gevorderde opleiders, trainers,coaches en hrd-professionals die zich willen kwalificeren of professionaliseren tot Professional Trainer én Personal Coach.

De beste manier om u verder te oriënteren is even contact te zoeken met deze aanbieders of een brochure aan te vragen. Een brochure aanvragen op Springest gaat heel makkelijk via informatie aanvragen .

Dit antwoord is vooral bedoeld om u een stap op weg te helpen bij uw zoektocht. We horen graag of dat gelukt is.

Vriendelijke groet, Thea Groeneveld

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Post HBO Certified Teammanager I teammanagement, leiderschap & coaching

Logo van Action Learning Academy
|META_INFO|

Als teamleider heb je een veelzijdige en complexe functie met verschillende verantwoordelijkheden. Enerzijds het aansturen van medewerkers …

check_box_outline_blank

Begeleidingskunde: Supervisie en Coaching

Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
|META_INFO|

Uitgebreid Doel Van professionals (in opleiding) wordt verwacht dat zij zelfstandig en zelfsturend zich ontwikkelen en leren door te reflec…

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Misschien handig voor u om te weten is dat de schoonheidsschool een groot aantal coaching en consulting cursussen aanbiedt.

Met dat soort cursussen kan je coach en/of trainer worden en dat in verschillende richtingen. Zij hebben bijvoorbeeld coachcursussen in de richting van voeding, maar ook in gezondheid, management....

Indien u een thuisstudie overweegt raad ik u deze school aan. Ik heb er zelf al 4 cursussen gevolgd, ook in de richting van coach(onder andere voedingsadviseur en relatiecoach) en dat waren telkens bijzonder interessante, aangename cursussen met voldoende integratie vna de praktijk.

Voor alle nodige informatie is er de website: http://www.schoonheidsschool.com/cursusaanbod-psychologie-en-coaching/?gclid=CKO25Z_Ss7YCFUbKtAodmhsAWg

Daarop staat telkens de inhoud en de kostprijs en kan je voor bepaalde cursussen het eerste hoofdstuk gratis bekijken. Campussen zijn er in Hasselt, Gent en Antwerpen. Daar kunnen cursussen worden ingekeken en zal het examen doorgaan." - 05-04-2013 14:37

Camiel BernaardsBezoeker van Springest

"Beste Eric,

Mijn complimenten voor het nemen van je beslissing om te kiezen voor de richting waar je talenten liggen. Dit is een goede eerste stap om echt te excelleren in je werk.

Natuurlijk is het ook een spannende keuze en wil je de juiste opleiding hiervoor volgen. Om een goede keuze te kunnen maken, wil ik je aanraden om telefonisch contact op te nemen met de studieadviseurs van ICM Opleidingen & Trainingen. Zij zullen ruim de tijd nemen om samen met jou te achterhalen wat het best bij jou past. Ik denk dat wij je zeker van dienst kunnen zijn. Aangezien het om een persoonlijk advies gaat is het lastig om jouw specifieke behoefte uit een mail te halen.

Neem gerust contact op. Mijn collega’s zijn dagelijks bereikbaar op 030 – 29 19 888." - 28-09-2009 11:00

Logo van Prana Training & Coachingverified_userAanbieder op Springest

"Dag Eric, binnen Prana Training & Coaching is een speciale opleiding voor Selfcoaching Practitionar. De voordelen zijn dat er zowel voor jou TTTmateriaal is en Toolkits voor deelnemers. Kan zowel individueel als voor groepen van tien deelnemers worden uitgevoerd. Meer info? Zie onze site. Met energieke groeten, Ben" - 14-12-2009 11:50

Logo van Prana Training & Coachingverified_userAanbieder op Springest

"Geachte heer Radstok, Prana heeft sinds kort de training Selfcoaching Practitionar voor de Nederlandse markt beschikbaar gesteld. Een tiendaagse opleiding waarbij zowel uw eigen coachingsvaardigheden sterker ontwikkeld en u daarna met ditzelfde programma, dan 4 x 1 dagdeel, bij uw eigne klantne kunt uitvoeren op basis van ene licentieovereenkomst. Ook wanneer u voor andere trainingsbureaus werkzaam bent. Zie www.prana.eu en http://www.prana.be/enrolment/TrainingDetail.aspx?id={6E25342F-B8E8-DE11-8065-001F29099740}&type=EV Met enthousiaste groeten, Ben van Peppen" - 30-01-2010 11:18

Logo van MC Consultantsverified_userAanbieder op Springest
Jan SnoeijerMC Consultants

"Ha die Eric,

"Ken je zelf" daar staat of valt echte coaching mee. Reden waarom wij doceren en coachen op de grondslag van de integratie tussen Mens, Mind en Body.
Kijk eens naar onze infogids op www.mcconsultants.nl en check of jij je herkent in waar wij voor staan.

Vragen? Bel ons: 084-4308487

Mvg,

mr. J. Snoeijer" - 15-10-2012 13:00

Logo van TC Academyverified_userAanbieder op Springest
Suzanne VancaTC Academy

"Beste Eric,

Levenservaring heb je genoeg, zou ik zeggen. Je kennis en ervaring kunnen omzetten naar gerichte trainigsprogamma's en gebruiken in coaching, dat zal voor jou niet moeilijk gaan worden.
Bij de keuze voor een trainingsinstituut is het belangrijk om eerst een keuze te maken voor een erkende of niet erkende Post HBO opleiding. Wanneer je dit voor jezelf weet, is de keuze een stuk overzichtelijker.
De TC University biedt een erkende Post HBO opleiding tot trainer en tot coach aan. Dit betekent dat je na afronding van de opleiding een erkend Post HBO diploma ontvangt vanuit de Stichting Post HBO Nederland.
Mijn advies: Ga vooral naar kennismakings- en informatiebijeenkomsten, zodat je gevoel krijgt bij de organisatie en manier van werken. Wij nodigen je in ieder geval van harte uit op een van onze kennismakingsworkshops of informatieavonden. Check hiervoor de website www.tcuniversity.nl. Mocht je vragen hebben, dan kun je natuurlijk ook gerust contact met ons opnemen. Succes!" - 29-09-2009 11:42

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 75.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 90.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!