Ik wil graag een opleiding tot budgetcoach volgen die voldoet aan de voorwaarden van de beroepsverenigingen.

Gesteld door Rowan Poortvliet
Wat wil je concreet leren?

Ik zou graag aan de slag gaan als budgetcoach. Deze functie zou ik dan als ZZP'er willen beoefenen zodat ik mijn vaste baan niet gelijk op hoef te geven. Waar ik zelf altijd kijk bij instanties is of ze zijn aangesloten bij een erkende beroepsvereniging of een bepaald keurmerk hebben. Zo kan een klant verwachten dat een instantie/bedrijf voldoet aan bepaalde eisen of voorwaarden. Voor mezelf vind ik dit dus ook belangrijk. Ik wil graag een opleiding tot budgetcoach volgen waarna ik me kan aansluiten bij een dergelijke beroepsvereniging.

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Ik werk in totaal een jaar of 7 voor een zorgverzekeraar (klantadviseur en verzekerdenadministratie) en heb daarnaast een aantal jaar gewerkt voor een zorgkantoor (Waar mensen terecht komen met een Wlz-indicatie). Tijdens mijn loopbaan heb ik veel te maken gehad met mensen die schulden hebben of er zelf niet meer uitkomen. Schulden leveren veel stress op bij mensen met lichamelijke en psychische klachten vaak als gevold. Op mijn werk incasseren wij achterstanden ook niet meer op de ouderwetse manier maar proberen we maatwerk te leveren. Ik vind dit zelf een hele vooruitgang en hoop dat andere bedrijven dit ook gaan doen. In ieder geval wil deze mensen graag helpen met hun financien weer op orde te krijgen.

Hoe moet de cursus of opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en tijdsduur.

De cursus of opleiding mag niet meer dan 1300 euro kosten. Ik heb een afgerond HBO diploma dus het mag op HBO of MBO niveau zijn. Als het klassikale lessen zijn dan het liefst in de regio Zeeland/West-Brabant/Zuid-Holland. De tijdsduur maakt niet zoveel uit.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Hybride opleiding Budgetcoaching (Module SHV III KIWA)

Logo van Elkenain Opleidingen
|META_INFO|

Budgetcoaching (SHV 3 - Kiwa) Voor wie?Personen die werkzaam (willen) zijn op het gebied van budgetcoaching, zowel binnen gemeenten als ook…

check_box_outline_blank

Budgetcoach 2.0

Logo van En Verder Opleidingen Financiële Zorgverlening
|META_INFO|

Budgetcoach 2.0Veel mensen ervaren dat het een steeds grotere opgave wordt de eindjes aan elkaar te knopen als gevolg van (de naweeën van) …

Logo van Learncare Academyverified_userAanbieder op Springest
Stephanie HestermanLearncare Academy

"Beste Rowan,

Heel erg bedankt voor uw interesse in de opleiding Budgetcoach. Graag informeer ik u verder.

De e-learning Budgetcoach NEN 8048 bereidt u voor op het vakgebied Budgetcoach en ook op het examen SHV III van de Kiwa. Het examen SHV III is een persoonscertificering en na het behalen van de persoonscertificering wordt u opgenomen in het register van de Kiwa. Hiermee voldoet u dan aan de kwaliteitseisen voor het vakgebied Budgetcoach.

Het voordeel van de e-learning opleiding is dat u deze in eigen tijd en tempo kunt volgen. In totaal heeft u 12 maanden toegang tot de online leeromgeving.

Als er nog vragen zijn, dan verneem ik het graag.
Met vriendelijke groet;
Learncare Academy" - 18-05-2022 08:23

Stephanie Hesterman raadt aan:

Logo van Lindenhaegheverified_userAanbieder op Springest
Frank PronkLindenhaeghe

"Beste Rowan,

Leuk dat je naast je huidige functie aan de slag wenst te gaan als budgetcoach!

Tijdens onze Opleiding Budgetcoach ga je aan de slag met alle relevante kennis en vaardigheden die je nodig hebt als budgetcoach. De opleiding bestaat uit een digitale zelfstudie en vier praktijkdagen op locatie. De zelfstudie kun je op je eigen tempo doorlopen, waarna je je kunt aanmelden voor de opleidingsdagen in bijvoorbeeld Rotterdam, Eindhoven of Utrecht.

Op dit moment is het mogelijk onze Opleiding Budgetcoach (ter waarde van €2.413,95) geheel kosteloos te volgen via de subsidieregeling NL leert door! Je kunt hier vandaag nog mee starten. Meer informatie hierover vind je op onze opleidingspagina of website.

Mocht je verder nog vragen hebben, verneem ik het graag.

Met vriendelijke groet,
Hoffelijk" - 18-05-2022 08:44

Frank Pronk raadt aan:

Logo van Lindenhaeghe.verified_userAanbieder op Springest
Loraine BaauwLindenhaeghe.

"Beste Rowan,

Bedankt voor jouw bericht en wat leuk om te horen dat je interesse hebt in dit vakgebied en meer wil gaan leren!

Binnen jouw budget hebben wij de E-Learning Budgetcoaching. Met deze E-Learning leer je meer over het vakgebied en bereid jij je goed voor op het SHV III KIWA-examen. Met deze E-Learning kan je op jouw eigen tempo kennis opdoen. Met onze oefenexamens en opdrachten oefen je met de opgedane kennis. Bij deze E-Learning hoort ook een communicatiedag, waarmee je je voorbereidt op het praktijkassessment van KIWA.
Naast de E-Learning kan je bij Lindenhaeghe ook KIWA-examens boeken, omdat wij een erkende examenorganisatie zijn.

Stel je voor dat je toch graag nog breder opgeleid wil zijn en klassikale dagen wil bijwonen, dan kan onze combinatie-opleiding waarmee je meer leert over zowel budgetcoaching als schuldhulpverlening ook nog een idee zijn. Deze opleiding is wel duurder dan de E-Learning.

Ik hoor het graag als je nog verdere vragen hebt.

Met vriendelijke groet,
Lindenhaeghe" - 18-05-2022 12:05

Logo van En Verder Opleidingen Financiële Zorgverleningverified_userAanbieder op Springest

"Beste Rowan,
Je hebt gereageerd op onze opleiding Budget Coach, die bij Springest staat vermeld. Dank daarvoor.
Wij bieden geen E-learning module budget coaching aan omdat wij denken dat coachings- en communicatie opleidingen, wat budget coaching is, niet de kwaliteit online biedt die het klassikaal wel heeft. Wat wij wel bieden is flexibiliteit, in aantal te volgen dagen (zelfstudie en volledig klassikaal), in locatie en in budget. Kortom, wij bieden een maatwerktraject. En, onze opleiding Budget coaching is geaccrediteerd en voldoet aan de NEN 8048 eisen voor Budget Coaching. Na het volgen. van onze opleiding kun je moeiteloos het SHV III Kiwa examen, omdat wij binnen onze opleiding ook examentraining verzorgen voor dit examen. Geheel in de prijs inbegrepen, en zoals gezegd in de vorm van een traject wat past binnen jouw budget en binnen jouw wensen. Neem daartoe vooral contact met ons op. De gegevens vind je op onze website. www.enverder.com
Vriendelijke groeten en succes met de keuze, die je maakt." - 19-05-2022 07:55

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 81.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 138.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!