Ik wil graag meditatiedocent op de werkvloer worden; welke cursus kan ik volgen?

Vraag gesteld door Heleen van den Berg:

Onderwerp: Ik wil graag ontspanning door meditatie op de werkvloer aanbieden bij bedrijven en zoek daarvoor een cursus meditatiedocent oid.

Motivatie: Tot nu toe bracht ik ontspanning op de werkvloer dmv stoelmassages, maar ik wil een meer totale ontspanning kunnen aanreiken ... in de vorm van meditatie. Gedragsverandering: Ik wil leren hoe ik meditaties kan geven aan groepen bij bedrijven. Zelf ben ik therapeut voor hsp-ers en heb meditatie-ervaring. Ook het geven van individuele geleide meditaties en aan kleine groepjes, maar in de particuliere sfeer.

Criteria: Geen.

Verdere opmerkingen: Wanneer Springest geen opleiding heeft zoals ik zoek, weet u misschien waar ik verder kan zoeken?

Antwoord door Yvonne van der Ziel:

Beste mevrouw Van den Berg,

Een zoekactie op Springest.nl en op google voor een cursus docent meditatie hebben ook mij ook geen duidelijke resultaten opgeleverd. U geeft aan dat u wilt leren hoe u meditaties kunt geven aan groepen bij bedrijven. Zoals ik uit uw email begrijp bent u reeds goed bekend met meditatie en met het geven van instructie aan kleine (particuliere) groepen. Uw kennis en ervaring met meditatie is wellicht groot genoeg om het aan groepen bij bedrijven aan te bieden. Mogelijk bent u meer geholpen met een training die u leert hoe u dit aan de groep overbrengt.

Binnen de categorie Opleiding & Onderwijs training, cursus vindt u een uitgebreid overzicht van de diverse aanbieders en mogelijkheden die er zijn. Dit gaat van een basis training tot een uitgebreide leergang in opleiden. Gemakshalve ben ik er van uit gegaan dat u op dit moment gebaat bent met een introductie in het trainersvak. Uit de deelcategorieen Didactische vaardigheden, Groepsdynamiek en Train de Trainer heb ik een aantal aanbieders voor u geselecteerd die u in een training van 3 dagen een basis als trainer bieden. De training Professionele Trainer van ISBW , de training Train the trainer van Learnit of Didactische vaardigheden van Vergouwen Overduin kunnen u helpen om goed voorbereid en met kennis ervan het groepsproces te begeleiden.

Dit advies is bedoeld om u een stap op weg te helpen bij het maken van uw keuze. We horen graag of dat gelukt is. Ik wens u veel succes met het neerzetten van de meditatie cursussen bij bedrijven.

Met vriendelijke groet,

Yvonne van der Ziel

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Mediteren en Creëren

Logo van Paint Creations
|META_INFO|

De doelgroep voor deze geweldige workshop is voor jong en ouder, als werknemer, werkgever of tijdelijk niet werkende een ieder houdt er een…

check_box_outline_blank

Mindfulness Meditatie Training

Logo van Lichtcentrum Schellingwoude
|META_INFO|

Mindfulness brengt oosterse inzichten en westerse psychologie samen.In deze training leer je om meer aanwezig te blijven bij wat er nu is. …

Springest SpringestBezoeker van Springest

"Beste Heleen,

Een cursus die het overwegen waard is, is Mindfulness based cognitive therapy. Met deze cursus leer je vele meditatietechnieken toepassen opjezelf én cliënten. Kijk voor alle informatie op www.civas.nl. Bij vragen helpen we je graag verder!" - 18-01-2010 09:55

Peter PeterBezoeker van Springest

"Je kunt een opleiding volgen via het Nederlof Instituut in Amsterdam. Deze heeft volgens mij ook een erkenning.

Hartelijke groet,

Peter Rigtering" - 30-11-2011 13:56

Logo van Centrum voor Meditatie, Mindfulness & Spirituele Psychologieverified_userAanbieder op Springest
Wendy MieghemCentrum voor Meditatie, Mindfulness & Spirituele Psychologie

"Beste Heleen van den Berg,

Wat leuk dat je ook meditatietrainingen wilt geven. Wellicht dat ik iets voor je kan betekenen. Ik stel me eerst maar even voor.

Mijn naam is Wendy van Mieghem. Als zelfstandig gevestigd psycholoog en docent verzorg ik de Opleiding Spirituele Psychologie. Dit is 7-jarige een deeltijdopleiding waarin je via ervaringsgerichte meditaties en oefeningen werkt aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

In aanvulling op de opleidingsblokken is het mogelijk om supervisie, intervisie en/of leertherapie te volgen. Je kunt dan afstuderen als Spiritueel Coach of Spiritueel Therapeut. Al tijdens de opleiding oefen je met wat je professioneel of privé wilt neerzetten. In jouw geval is dat les geven.

De opleiding nodigt je uit om in je dagelijks leven uit te drukken wie je bent: óók in je werk. Je krijgt tijdens de opleiding individuele feedback die aansluit waar je op dit moment in je eigen ontwikkeling mee bezig bent.

Ik nodig je uit om via de Opleiding Spirituele Psychologie en/of via een individueel coachingstraject je kwaliteiten in lesgeven te ontwikkelen en te verdiepen. Je leert om af te stemmen op je eigen tempo en gevoel om van daaruit met concrete handvatten te oefenen. Zo kun je in stapjes je doel verwezenlijken.

Wellicht helpt dit je een stapje verder. In ieder geval wens ik je veel plezier en succes.

Hartelijke groeten,
Wendy van Mieghem" - 03-12-2009 20:08

Carla DielenBezoeker van Springest

"Beste Heleen

Vanuit de Bezieling starten we na deze zomer een opleiding tot
meditatie en transformatie begeleider

Het is het handigste als ik mij even een mailtje stuurt dan stuur ik jou alle info.
Ik kan in dit document geen bijlages toevoegen

Warme groet Carla Dielen" - 13-05-2010 13:18

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Een opleiding/cursus die volgens mij u de nodige kennis zal geven om mensen tot rust te brengen en beter naar zichzelf te luisteren is de cursus "mindfulness" van het Belgische Centrum voor Afstandsonderwijs.

Zij bieden deze cursus aan in de vorm van een thuiscursus die u geheel op eigen tempo kan instuderen dankzij de vlotte uitleg en de vele praktijkvoorbeelden en oefeningen.
Al snel krijg je de nodige kennis om examen te kunnen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt(naar keuze).
Daar gaan ook eventuele lessen door en kan je de cursus gaan inkijken.

Als je meer informatie wil is hier alvast de website: http://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/cursus/mindfulness/?gclid=CNaPjejLlbcCFVDMtAod7RYAJA

Deze school werkt samen met mensen die hun kennis en kunde meer dan eens bewezen hebben. Deze mensen hebben al wat ervaring doorheen hun werk opgebouwd en gebruiken die kennis om jouw cursus te schrijven." - 14-05-2013 13:31

antje arkBezoeker van Springest

"ben zelf op zoek naar deze opleiding en kwam erbij deze tegen, die me serieus lijkt: http://www.nederlofcentrum.nl/Resources/brochure-meditatieopleiding.pdf" - 12-07-2012 18:10

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 87.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 106.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!