Ik wil me graag in Nederland vestigen, en zoek daarom een cursus die ik kan volgen om me zelfverzekerder te voelen bij het schrijven van sollicitatiebrieven, alle e-mails daar omheen, en ook om mijn professioneel woordenschat een beetje aan te vullen.

Gesteld door Yvonne Blake
Wat wil je concreet leren?

Ik ben op zoek naar een cursus om mijn Nederlandse taalkennis en schrijfvermogen te verbeteren. Ik zoek iets van vrij hoog niveau, waardoor ik op mijn huidige kennis kan bouwen zodat ik na afloop vertrouw dat ik mezelf foutloos uit kan drukken - vooral in het geschreven Nederlands.

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Nederlands is oorspronkelijk mijn eerste taal, maar ik heb min of meer mijn hele leven in het buitenland gewoond en ik ben nooit in Nederland naar school geweest. Ik heb als kind wel Nederlands leren schrijven en ik spreek vloeiend Nederlands. Maar mijn geschreven Nederlands zit vaak vol taalfouten en ik voel soms dat ik naar woorden moet zoeken en mezelf niet goed uitdruk. Ik vindt dit frustrerend want ik heb wel een goed taalgevoel en kan bijvoorbeeld in het Engels heel goed schrijven. Ik wil me nu graag in Nederland vestigen, en zoek dus een cursus die ik kan volgen om me meer zelfverzekerd te voelen bij het schrijven van sollicitatiebrieven, alle e-mails daar omheen, en ook om mijn professioneel woordenschat een beetje bij te vullen. Ik heb net mijn PhD in onderzoekspsychologie afgerond in Zwitserland en wil graag in Nederland gaan studeren om psychotherapeut te worden en hoop daarnaast een part-time baan te vinden in een gerelateerd veld.

Hoe moet de cursus of opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en tijdsduur.

Ik zoek een cursus die ik online kan volgen vanuit Zwitserland, liefst niet te duur. En ik wil graag zo snel mogelijk beginnen. Alvast veel dank voor uw hulp!

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Perfect Nederlands - Correct taalgebruik

Logo van train2work
|META_INFO|

Perfect Nederlands - Correct taalgebruik Handige schrijftips en taalregels om je teksten zonder taalfouten te schrijven. Perfect Nederland …

check_box_outline_blank

Correct Nederlands schrijven

Logo van Pastoor bv
|META_INFO|

Hoe schrijf je heldere zinnen met correcte grammatica? Hoe scherp is jouw spelling? Van werkwoorden, Engelse leenwoorden en samenstellingen…

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 82.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 106.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!