Ik zoek een cursus die communicatie/ PR en het schrijven van persberichten combineert

Vraag gesteld door F.A. Bontekoe:

Onderwerp: Een cursus/ training die communicatie/ PR/ en het schrijven van persberichten combineert.

Motivatie: Ik werk bij een jong bedrijf en wil zelfstandig deze hele 'afdeling' onder mijn hoede nemen, maar weet niet goed hoe te beginnen.

Gedragsverandering: Ik heb geen achtergrond in deze richting en dus weinig houvast. Ik wil graag een startcursus volgen waarna ik vanaf deze geleerde basis verder kan werken.

Criteria: Opleidingen gericht op het schrijven van persberichten, PR of communicatie, maar nooit gecombineerd. Kan ik me het best op een van deze onderwerpen concentreren en de rest in de praktijk leren?

Verdere opmerkingen: Ik wil zo snel mogelijk beginnen, liefst deze maand nog, zo min mogelijk reizen en niet meer dan E 1000,- uitgeven aan een kwalitatief zo hoog mogelijke cursus. Geen thuisstudie. Ik wil liever niet langer dan twee dagen van mijn werk weg zijn. Ik ben universitair geschoold en werk/ woon in Amsterdam.

Antwoord door Zita de Hoog / Afke van der Horst:

Geachte mevrouw Bontekoe,

Onlangs heeft u via Springest een vraag ingediend over een training op het gebied van communicatie en pr.

Allereerst wil ik u veel succes wensen met de uitdagende opdracht die u aangaat. Ik kan mij goed voorstellen dat u enige houvast zoekt in de vorm van een training die u verder helpt op het gebied van Communicatie & PR, met daarbij als specialisatie persberichten schrijven.

Helaas heb ook ik weinig trainingen kunnen vinden die alle drie uw onderwerpen aanbieden en voldoen aan de door u gestelde randvoorwaarden. Hiervoor zijn uiteenlopende redenen: de training focust zich op een deel van uw leervraag, de trainingsduur is te lang of hij voldoet niet aan het door u gestelde budget. Ik heb er dan ook voor gekozen de nadruk te leggen op wat u wilt leren, de locatie en de kosten van de training of de tijd die de training vraagt verschilt.

Allereerst wil ik u graag wijzen op de training Basisopleiding Public Relations en Reclame . Deze training geeft aandacht aan marketingcommunicatie en reclame, met als zwaartepunt binnen de training voorlichting en public relations. De doelgroep bestaat onder andere uit medewerkers die ambities hebben op het gebied van (marketing)communicatie. De locatie van de training is in overleg met de aanbieder; NCOI opleidingsgroep.

Weliswaar voldoet de volgende training vooral aan uw wens les te krijgen in een combinatie van communicatie, PR en het schrijven van persberichten. Andere criteria, zoals de duur, het niveau en de gewenste reisafstand, voldoen hier minder aan. Toch wil ik u de training Communicatie in organisatie van ISBW Opleiding en Training ook voorleggen, omdat deze training de gewenste combinatie aanbiedt en binnen uw budget valt.

Natuurlijk kunt u ook terecht bij Zakelijk Schrijven. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk voor hogeropgeleiden en bieden individuele schrijfcoachingstrajecten, onder andere gericht op het schrijven van persberichten.

Dit antwoord is vooral bedoeld om u op weg te helpen bij het maken van uw keuze. We horen graag of dit gelukt is!

Met vriendelijke groet,

Zita de Hoog / Afke van der Horst Zakelijk Schrijven

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Klantgericht schrijven met concreet resultaat

Logo van Lisette de Jong tekst & advies
|META_INFO|

Voor wie? Je borrelt van de ideeën maar komt er niet toe ze te vertalen naar promotiemateriaal. De tijd vliegt, je vindt schrijven lastig o…

check_box_outline_blank

Kom gratis in de pers

Logo van Expert Academy
|META_INFO|

Scoren met uw persberichtZo komt uw onderneming in de krant en in de media Gratis persaandacht krijgen is niet zo moeilijk. Met een goed pe…

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Een opleiding die hiervoor zeer gechikt is, is de opleiding "zakelijke communicatie" van het Belgische centrum voor afstandsonderwijs.

Dat is een opleiding waarin vanuit de praktijk gekeken wordt naar de beste manier om een brief op te stellen, een persnota,... Je krijgt te zien hoe je een correct telefoongesprek voert, hoe je mensen moet onthalen...
Het is een volldige cursus die je de nodige kennis geeft om zelf brieven te schrijven, notitites maken.... Bijzonder handig als je in een bedrijf werkt of als je zelf meer kennis over dat werkgebied wil hebben.

Als het je interesseert kan je de inhoud en de kostprijs bekijken op de overzichtelijke website: http://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/cursus/zakelijke-communicatie/?gclid=CKX1zvCCk7cCFfIPtAodcAkACA

Daarop kan je tevens het eerste hoofdstuk gratis bekijken en kan je ook meer informatie zien over de school en haar docenten.
De cursus is geschreven door een ervaren docent die je gedurende 1 jaar zal begeleiden. Daardoor kan je op het einde vlot examen gaan afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt." - 13-05-2013 13:00

Logo van De Academie voor Innovatief Trainenverified_userAanbieder op Springest

"Wij zijn helemaal geweldig" - 30-07-2015 13:47

pierrot raadt aan:

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 74.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 86.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!