Ik zoek een cursus die opleidt tot medewerker logistiek

Vraag gesteld door Anoniem:

Onderwerp: Ik zoek een opleiding/cursus medewerker logistiek.

Motivatie: 1. De goederenstroom besturing vanuit de organisatie leren kennen. 2. met deze kennis kan/wil ik mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Gedragsverandering: - uitvoering van het logistieke beleid van een organisatie. - het ontwerpen van procedures - verbeteren van gemaakte afspraken - Het verbeteren van doorlooptijden van de goederenstroom (goederen ontvangst tot bij de klant) en kosten besparingen - zorgen voor tevreden klanten

Criteria: Medewerker Logistiek LOI. De kwaliteit en de waarderen van zo\'n kwalificatie door werkgevers. Kan ik met deze cusus in combinatie met mijn ervaringen en praktijk certificaten werken bij: Logistiek van een bedrijf, een ziekenhuis of een andere dienstverlenende instelling?

Verdere opmerkingen: Ik heb ruim 7 jaar gewerkt in de productie als leidinggevend op de test & repair afdeling (het testen en repareren van computersystemen) Ik werk nu ruim 8 jaar in de logistiek waarvan 6 jaar in de functie van Lead (team leader), ik heb de goederen retourstroom van de DOA\'s en commerciele retouren naar de leveranciers succesvol gemanaged. Ik was verantwoordelijk voor de adequate verwerking van de goederen die retour komen van de klant en de goederen die geretourneerd worden naar de leveranciers (RMA). Sinds kort werk ik bij hetzelfde bedrijf als coordinator. Ik houd mij bezig met o.a. planning, problemen oplossen, claimen, communicatie met Inkoop en Verkoop afdelingen, stocken, inboeken etc. Kortom, voldoende magazijn/logistiek kennis. Ik zoek een opleiding/cursus waar ik de logistiek (de goederenstroom besturing) kan leren vauit de Organisatie.

Antwoord door Richard de Beer:

Beste Vragensteller,

Onderstaande definitie van logistiek geeft aan dat het vakgebied veel mogelijkheden heeft.

"De organisatie, planning, besturing en de uitvoering binnen de goederenstroom vanaf ontwikkeling en inkoop via productie en distributie naar de eindafnemer  met als doel om tegen zo lage kosten en kapitaalgebruik te kunnen voldoen aan de behoefte van de markt."

Om u hier in te verdiepen kunt U kiezen voor een algemene logistieke opleiding die U in staat stelt om de gehele goederenstroom te overzien of U kunt zich gaan specialiseren op deelgebieden zoals material management , Fysieke distributie.

Als ik het goed begrijp wilt U een beter inzicht krijgen in de totale goederenstroom. Binnen dit kader kan een opleiding Logistiek management U verder helpen.

vriendelijke groet,

Richard de Beer

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

10.700 - Basisopleiding Logistiek Medewerker 2 dagen

Logo van Het Veiligheidsinstituut | HER Opleidingen & Advies
Niet Goed Geld Terug
|META_INFO|

Cursuscode: 10.700 Inleiding In een magazijn vindt het logistieke proces van ontvangst, opslag en uitlevering plaats. Er komen goederen bin…

check_box_outline_blank

Nevi MIL - Medewerker Inkoop en Logistiek

Logo van Nevi, de opleider voor inkoop en supply management
|META_INFO|

Nevi MIL : Medewerker Inkoop en Logistiek Ben je net gestart met inkoop of doe je inkopen naast je andere werkzaamheden en wil je de basics…

Logo van NTIverified_userAanbieder op Springest
NTI NTINTI

"Hallo,

Tijdens de NTI-opleiding Logistiek Teamleider leert u het gehele magazijn beheren, van de goederenstroom tot de administratieve verwerking en de opslag- en transportmiddelen.

Tevens komen uw taken en verantwoordelijkheden als leidinggevende aan bod.

Na het behalen van het CCV-examen Logistiek Teamleider van het CBR hebt u een officieel erkend diploma op zak. U beschikt over alle kennis voor een logistieke functie op leidinggevend niveau. U bent in staat om een magazijn operationeel te beheren en eventuele problemen te signaleren en op te lossen.

Voor meer informatie over deze opleiding bezoek bel onze studieadviseurs op 071 561 0077, of mail studieadvies@nti.nl.

Met vriendelijke groet,

Annemarie Bloem" - 03-05-2010 15:33

Logo van Trans Lionverified_userAanbieder op Springest
L.F. HilleTrans Lion

"Er zijn vele cursussen beschikbaar.
Denk aan een training magazijnbeheer, teamleider/super visor. Deze laatste twee kunt volgen bij verschillende ROC's.

inderdaad een opleiding inleiding logistiek zou kunnen passen, kijk wel goed naar de toepasbaarheid en niveau." - 01-05-2010 08:12

Logo van ISBW (btw-belast)verified_userAanbieder op Springest
Chantal VeldhuizenISBW (btw-belast)

"Hallo,

Als ik het zo lees heeft u al redelijk veel ervaring in de logistiek en coordineren/leiding geven. Ik kom tot dezelfde conclusie als Richard de Beer, nl. de opleiding Logistiek Management bij ISBW.

Wat kwaliteit betreft zit je daarmee goed en ook het niveau sluit goed aan.
In deze opleiding leer je alles over de primaire bedrijfsprocessen. Je maakt opnieuw kennis met de ontwikkelingen op het gebied van distributie, opslag, Supply Chain Management, prestatie-indicatoren, Lean Manufacturing en logistieke outsourcing. Je leert hoe je logistiek, productie, en verkoop en marketing op elkaar afstemt en je doet kennis op over inkooptechnieken, leveranciersmanagement en voorraadbeheer.

Na de opleiding weet je hoe je bottlenecks in de productie, distributieketen en het magazijn oplost en hoe je het juiste logistieke besturingssysteem bij een bepaalde productmarktsituatie kiest.

Lijkt me de geschikte opleiding voor u! Neem eens contact op met onze studieadviseur via 0800-5070. Die vertelt u er graag meer over.

Succes in de logistiek!

Jos Kesseleer,
Opleiding en Innovatiemanager" - 02-05-2010 20:42

Logo van LOI (Leidse Onderwijsinstellingen)verified_userAanbieder op Springest

"Beste,

De door u genoemde LOI opleiding Logistiek medewerker Warehouse is een erkende opleiding welke ook door bedrijven wordt gebruikt om personeel op te leiden/ bij te scholen. Zeker in combinatie met uw ruime werkervaring zal deze opleiding een mooie aanvulling zijn. Daarnaast kunt u bij de LOI ook kiezen om na deze opleiding door te stromen naar de opleidingen Logistiek teamleider warehouse en Logistiek supervisor warehouse. U kunt van al deze opleidingen vrijblijvend en gratis een proefles aanvragen welke u binnen enkele minuten in pdf in uw email ontvangt.

Voot verdere vragen kunt u contact opnemen met onze Studieadviseurs op 071-545123" - 03-05-2010 08:11

Logo van ziequa.nlverified_userAanbieder op Springest
Dennis Vegterziequa.nl

"Naast genoemde cursussen is EJLog ook nog een alternatief.
EJLog is een opleiding op MBO-niveau en algemeen geaccepteerd binnen de logistiek branche. EJLog kun je bovendien naar eigen interesse of behoefte samenstellen. Dus je hebt dan juist de onderwerpen die voor jou van belang zijn.
Meer informatie over EJLog kun je vinden op http://www.ziequa.nl/ejlog" - 25-06-2012 09:58

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 81.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 139.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!