Ik zoek een cursus tot begeleider van sociaal zwakkeren en allochtonen

Vraag gesteld door Kitty:

Onderwerp: ik zou graag een opleiding/training/cursus willen doen, waarin centraal staat het ondersteunen en begeleiden van allochtonen en sociaal zwakkeren.

Motivatie: ik ben nu werkzaam als thuisbegeider bij een thuiszorg

Gedragsverandering: hoe ga je om met verschillende culturen. dit aangepast in onze maatschappij.

Criteria: is mijn vooropleiding genoeg om in verder tegaan. voor mij is het dan een beetje moeilijk om bijv. een stageplaats te vinden. daarom wil ik bijv. een training/cursus volgen om mijn horizon te verreiken.

Verdere opmerkingen: indien mogelijk, ik woon in Zeeland op het eiland Tholen. dus liever geen cursusplaats die veraf is.

Antwoord door Tanya Peppel:

Beste Kitty,

Op Springest vindt u: Intercultureel management en communicatie van Cocon . Ik weet niet of Cocon in Zeeland deze cursus geeft. U kunt Cocon hierover zelf benaderen. Interculturele communicatie van het LOI Deze cursus kunt u in uw eigen tijd uitvoeren. Het is zelfstudie.

U geeft aan dat u in plaats van een opleiding liever een training/cursus volgt. Er zijn een aantal (zelfstudie)opleidingen. Wellicht toch voor u interessant, omdat u woonachtig op een eiland bent: MBO Sociaal dienstverlener van het NHA MBO Sociaal Cultureel Werker van het NHA MBO Sociaal dienstverlener van het NTI MBO Sociaal Cultureel Werker van het LOI

Dit advies is vooral bedoeld om u een stap op weg te helpen bij het bepalen van uw keuze. We horen graag of dat gelukt is.

Succes!

Met vriendelijke groet, Tanya Peppel

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Omgaan met Cultuurverschillen

Logo van Moovs
|META_INFO|

We leven in een multiculturele samenleving en de organisaties zijn daar een afspiegeling van of moeten dat worden om succesvol te blijven. …

check_box_outline_blank

Interculturele communicatie: in gesprek met Marokkaans-Nederlandse ouders

Logo van ATOR Opleidingen
|META_INFO|

Ben je leerkracht of hulpverlener en heb je regelmatig te maken met ouders van Marokkaans-Nederlandse jongeren? Vind je de communicatie las…

Logo van NLP-Groningen.comverified_userAanbieder op Springest

"Hallo Kitty,

Naast een opleiding die inzicht geeft in cultuurverschillen kan ik je ook een NLP opleiding aanraden. Een NLP opleiding laat je anders naar jezelf en anderen kijken en heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Met behulp van NLP kom je beter in je kracht te staan en leer je goed om te gaan met je emoties en moeilijke situaties en je leert beter communiceren met jezelf én anderen. Belangrijk is dat je dan kiest voor een NLP opleiding die dit combineert met professioneel begeleiden en coachen. Verder is het heel belangrijk dat het klikt tussen de trainer(s) en jouzelf. Want als het klikt en je hebt er een goed gevoel bij, dan is de training voor jou geschikt. Want de meeste instituten zijn goed. Elk instituut legt wel weer zijn eigen accenten. Het is daarom goed om een gratis kennismakingsworkshop of open avond te bezoeken, dan maak je kennis met de trainer(s), je ziet en hoort of de manier van trainen bij je past en je kunt de sfeer even proeven. Ik organiseer ook regelmatig gratis kennismakingsworkshops in Groningen. Ik richt mijn trainingen m.n. op het begeleiden van jezelf én anderen. Op mijn website staan ook diverse gratis downloads en gratis nieuwsbrieven die je kunt bekijken met leuke onderwerpen en NLP-tips. Als je meer wilt weten kun je mij ook bellen op 06-53565087.
Succes met het vinden van een leuke opleiding.

Met hartelijke groet,
Sabine Hess" - 14-05-2010 12:18

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 81.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 139.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!