Ik zoek een (deeltijd) opleiding klinische psychologie

Vraag gesteld door Bianca:

Onderwerp: Ik wil graag een cursus volgen waarin ik veel leer over psychische problematiek/stoornissen, behandeling, verloop etc.

Motivatie: Momenteel ben ik (medisch) secretaresse bij een GGZ-instelling. Hierdoor ben ik geïnteresseerd geraakt in psychologie/psychiatrie en ik wil mijn kennis op dit gebied vergroten; ik weet nog niet of ik daadwerkelijk beroepsmatig ga kiezen voor psychologie. Gedragsverandering: Ik wil allereerst mijn kennis vergroten en daarnaast kijken of ik mijn loopbaan een andere wending wil geven.

Criteria: Klinische psychologie 1 en 2 bij NHA en Open Universiteit, daarnaast Praktische psychologie bij CIVAS en Studieplan. Ik wil graag een opleiding op HBO-niveau volgen en daar voldoen de voornoemde opleidingen niet allemaal aan. Daarnaast is het zo dat ik, als ik voor een bepaalde opleiding kies, ik wel een erkend diploma krijg waar ik mogelijk in de toekomst iets mee kan. Bovendien zijn de kosten voor mij ook iets waar ik rekening mee moet houden.

Verdere opmerkingen: Ik zoek een betaalbare HBO-opleiding (bij voorkeur één die zich richt op klinische psychologie) die te combineren is met een fulltime baan en die mij naast de kans om mijzelf te ontwikkelen mogelijk ook kansen biedt op de arbeidsmarkt.

Ik wil mij graag omscholen naar verpleegkundige. Momenteel ben ik werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Is het mogelijk om werk en opleiding te combineren? Of moet ik daarvoor in de zorg werkzaam zijn? En hoe kan het dan opgelost worden?

Hoi, ik ben herintredend verpleegkundige mbo. Ik heb onlangs mijn BIG herregistratie behaald. Is het dan alsnog nodig om een opfriscursus te volgen? De herregistratiecursus komt namelijk aardig overeen qua onderwijs als de opfriscursus?

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste training of opleiding?
Bekijk onze speciale keuzehulp pagina's:

Antwoord door Marja Gast:

Dag Bianca,

Mooi dat u vanuit uw huidige werkzaamheden belangstelling krijgt om u dieper in de materie waar u dagelijks mee te maken krijgt te willen verdiepen.

U schrijft dat u op zoek bent naar een HBO opleiding die niet te kostbaar mag zijn  en die u naast uw full time baan kunt doen. Een thuis studie in combinatie met extra praktijk dagen is misschien toch wel de beste oplossing voor u. Bekijk de Bacheloropleiding Psychologie van de Open Universiteit Nederland en vraag de brochure aan. Kijk ook eens naar Psychologie in 9 maanden avondopleiding van ICM.

Dit antwoord is vooral bedoeld om u een stap(je)  verder te helpen in uw orientatie. We horen graag of het gelukt is,

Vriendelijke groeten,

Marja

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

GUI, webdesign, psychologie en human efficiency

Logo van Human Efficiency
|META_INFO|

Naar perfecte interfaces en webpages, met harde psychologie van bewegen, waarnemen, taal, leren en denken. Concretisering: in eisen, op hon…

check_box_outline_blank

Psychologie voor juristen

Logo van Dialogue BV
|META_INFO|

U heeft als juridisch professional dagelijks met mensen te maken. Wanneer u leert om andere mensen beter te begrijpen, hun gedrag beter te …

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Een goede tip voor mensen die zich interesseren voor psychologie en die een cursus willen volgen om zich wat sterker te voelen in hun huidige job of die wat meer mensenkennis willen is de cursus "praktische psychologie" van de Belgische schoonheidsschool.

Deze school is gespecialiseerd in thuisstudies van uiteenlopende aard, waaronder dus ook enkele psychologie cursussen.

In deze cursus wordt op een luchtige, doch professionele wijze gekeken naar de psyche van de mens en welke dagelijkse problemen op een andere manier kunnen worden bekeken. Het is een zeer praktijkgerichte cursus die bijzonder verrijkend kan zijn in het professionele leven.

Gedurende 1 jaar krijg je de persoonlijke begeleiding van een ervaren docent die met heel wat case studies werkt: opdrachten gebaseerd op de praktijk. Zo krijg je naast de nodige, duidelijk en helder omschreven theorie ook praktijkinformatie mee.

Meer informatie over de kostprijs, inhoud, docent... is te vinden op de website. Je vindt ook informatie over hun werkwijze, het afleggen van examens...Examen kan trouwens worden afgelegd in Antwerpen, Gent of Hasselt. Daar kan je de cursus ook inkijken." - 03-04-2013 12:41

Logo van ICM opleidingen & trainingenverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van ICM opleidingen & trainingenICM opleidingen & trainingen

"De cursus toegepaste psychologie in 9 maanden van de ICM raad ik het meest voor je aan. ICM is namelijk een uitstekende opleider welke ook wel eens is verkozen tot Beste Opleider van Nederland. hiernaast past de opleiding het best bij je leervraag. De meeste uitgebreide opleidingen qua psychologie of klinische psychologie zijn voltijd opleidingen, of geven geen diploma. ICM geeft ook geen diploma, maar geeft je wel daarmate veel kennis en staat enigszinds bekend, waardoor dit de beste keus voor je lijkt. Veel succes!" - 04-10-2017 13:16

Raadt aan:

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 92.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 120.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!