Ik zoek een gedegen deeltijd opleiding over (oa. plantaardige) voeding en gezondheid, zodat ik voorlichting kan geven over gezonde keuzes en gedragsverandering.

Gesteld door Marcel de Vries
Wat wil je concreet leren?

Ik zoek een gedegen deeltijd opleiding over Voeding en Gezondheid. Ik ben een career move aan het voorbereiden en mijn missie hierbij is om Nederland plantaardiger te maken. Waar en hoe ik dat ga doen weet ik nog niet, maar ik wil mezelf nu eerst gaan ontwikkelen van een goed geïnformeerde leek naar een goed geïnformeerde kundige. Ik wil dus inhoudelijk goed en actueel leren over (oa. plantaardige) voeding en gezondheid. En die kennis wil ik later gebruiken bij bijvoorbeeld het geven van voorlichting over gezonde keuzes en gedragsverandering.

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Mijn huidige/vorige functie is in deze context niet zo heel interessant. Ik ben jarenlang werkzaam geweest in de zakelijke markt op hbo-niveau, maar ben nu op het punt dat ik een ommekeer moet maken naar zinnig werk. Werk dat ertoe doet. Werk dat bijdraagt aan een betere wereld en aan gezondere, vitalere mensen.

Hoe moet de cursus of opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en tijdsduur.

Ik zoek een opleiding in Noord-Holland, die ik deeltijd kan volgen. Mag gerust een tijdje duren ook. Ik heb in beginsel geen haast. Niveau moet wel Hbo zijn. Budget max 6K. Ik keek aanvankelijk naar Voeding en Diëtetiek Fase 1 (propedeuse jaar), maar ik twijfel of dit enige waarde heeft als ik alleen Fase 1 doe. Ik wil niet per definitie dietist worden, maar ik wil wel de gedegen basiskennis over voeding en gezondheid/fysiologie opdoen. Zodat ik deze kennis later, in een andere vorm wellicht, kan gebruiken. Misschien als voedingscoach of als iemand die zich bezighoudt met educatie en kennisoverdracht over gezonde voeding.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Kind & Voeding

Logo van Hamel College
|META_INFO|

Kind en voeding De cursus kind en voeding is een door de BGN geaccrediteerde specialisatie voor de gewichtsconsulent. De cursisten leren de…

check_box_outline_blank

Sport & Voeding

Logo van Hamel College
|META_INFO|

Wat houdt de specialisatie Sport en voeding in? Sport en voeding is een praktijkgerichte specialisatie van de basisopleiding Gewichtsconsul…

Logo van Sonnevelt Opleidingenverified_userAanbieder op Springest

"Beste Marcel,

Wat een mooie missie! Sonnevelt Opleidingen biedt diverse mogelijkheden op dit gebied. Mocht je je met name willen richten op natuurlijke voeding dan is de opleiding Natuurvoedingsadviseur erg geschikt. Een natuurvoedingsadviseur kent de essentie van gezonde, volwaardige voeding. Uitgangspunt is dat de natuur al volmaakt is en het beste past bij de moderne mens. Kiezen voor pure, onbewerkte, eerlijke en biologische voeding brengt je weer terug naar de basis van een vitaler, gezonder en duurzamer leven. Wil je je nog verder specialiseren dat zou je kunnen kiezen voor de opleiding vitaliteitscoach waar natuurvoedingsadviseur een onderdeel van is. De opleiding bestaat uit drie delen. Deel 1 is een verplicht onderdeel en uit deel 2 en 3 mag je zelf een opleiding kiezen:

1. Stress en coaching: Stress en Burn-out Coach
2. Mentaal Vitaal: Mental Coach, Basis Coach of Gelukscoach
3. Fysiek Vitaal: Trainer Hormoonfactor, Natuurvoedingsadviseur, Gewichtsconsulent, Je Lichaam als Kompas of Beweegcoach.

Alle jaren kunnen ook als afzonderlijke opleiding en in willekeurige volgorde worden gevolgd.

Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor de opleiding Leefstijlcoach. In deze opleiding leer je te coachen op de thema’s stressmanagement, slaap, voeding en bewegen. De basis van waaruit gewerkt wordt is positieve gezondheid. Dit betekent dat gezondheid meer is dan alleen de afwezigheid van ziekte of gebreken. Zo lever je een belangrijke bijdrage om de aandacht samen met de cliënt te verschuiven naar gezondheid en gedrag in plaats van ziekte en zorg.

Voor de opleiding Leefstijlcoach heb je een afgeronde, erkende hbo -of -wo opleiding (met diploma) nodig (opleiding is BLCN geaccrediteerd). Voor de andere opleidingen geldt minimaal afgeronde MBO4 of HAVO opleiding. Het opleidingsniveau van al onze opleidingen is HBO behalve Gewichtsconsulent, die is MBO+.

Vriendelijke groet,
Team Sonnevelt" - 30-01-2020 08:35

Emmy Bruekers raadt aan:

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 81.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 139.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!