Ik zoek een korte HBO-opleiding op het gebied van personeelszaken.

Vraag gesteld door Margreet:

Onderwerp: Ik zoek een korte opleiding op HBO niveau (bijv. een aantal dagen) waarbij ik zo snel mogelijk brede kennis op het gebied van personeelszaken krijg, en dan met name gericht op het MKB en daarnaast aan mijn vaardigheden als (beginnend) personeelsfunctionaris kan werken.

Motivatie: Op dit moment volg ik de opleiding HBO Bachelor Personeelsmanagement bij het NCOI (3 jaar). Ik heb al een diploma voor het eerste jaar HBO Personeelsmanagement. Mijn directeur vindt de opleiding te theoretisch en niet goed toepasbaar in zijn organisatie, en zou graag willen dat ik een opleiding doe die meer aansluit op de praktijksituatie; welke rol kan een HR medewerker hebben binnen een kleinere organisatie?

Gedragsverandering: Brede P&O kennis die ik direct kan toepassen in mijn werksituatie en training in vaardigheden.

Criteria: nog niet Verdere opmerkingen: Het moet een opleiding zijn die een aanvulling is op het eerste jaar HBO Personeelsmanagement van NCOI. Het is niet de bedoeling om "meer van hetzelfde" te gaan doen.

Antwoord door Annelies Braak:

Beste Margreet,

U volgt de opleiding HBO Personeelsmanagement en heeft het eerste jaar afgerond. Daarnaast werkt u als beginnend personeelsfunctionaris in het MKB. U bent op zoek naar een korte opleiding waarin u brede kennis opdoet op het gebied van P&O en waarin u getraind wordt in vaardigheden. Een korte opleiding waarin de meeste facetten van personeelsmanagement aan de orde komen evenals vaardigheden is Personeelsmanagement voor P&Oers van Xzellent, een driedaags programma. Een andere mogelijkheid is de opleiding Praktisch Personeelsmanagement van ICM, 3 dagen. Een iets langere opleiding is van ISBW, praktisch personeelsmanagement II (als avond of dagprogramma te volgen, 6 dagen of 12 avonden). Als je voornamelijk aan je vaardigheden als personeelsfunctionaris wilt werken is de opleiding Adviseren voor P&Oers van Xzellent een goede keuze.

Dit advies is bedoeld om u op weg te helpen bij het bepalen van uw keuze, we horen graag of dat gelukt is.

Vriendelijke groet,

Annelies Braak

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Personeelszaken - Basiskennis Loonadministratie BKL (Bedrijfsopleiding - Den Haag)

Logo van Kronenburgh Business College / International Business School / Language College
Startgarantie
|META_INFO|

Basiskennis Loonadministratie BKLBeroepSalarisadministratie? Een boeiend en afwisselend vak, waarin regelmatig wat wijzigt. Niet alleen in …

check_box_outline_blank

Personeelszaken - Praktijkdiploma Loonadministratie PDL (Bedrijfsopleiding - Den Haag)

Logo van Kronenburgh Business College / International Business School / Language College
Startgarantie
|META_INFO|

Praktijkdiploma Loonadministratie PDLBeroepLoonadministratie is een specialisme dat vraagt om vakmensen. Wilt u investeren in uw kennis en …

Logo van Universiteit Twenteverified_userAanbieder op Springest

"Margreet,

Ik kan je de HR Strateeg adviseren. Toepassingsgericht, hbo +, uitdagend en actueel en mooi netwerk." - 21-12-2010 14:49

Nanda EeBezoeker van Springest

"Beste Margreet,

Wat leuk dat je van je werkgever een aanvullende training mag volgen. Wij geven verschillende korte HRM trainingen die vooral praktijk gericht zijn. Kijk anders even op onze website : http://www.training.nl/hr-management-trainingen

Fijne dagen!

Met vriendelijke groet,
Nanda de Jong

Studieadviseur Intermediair Trainingen
088-5560584
n.de.jong@training.nl" - 24-12-2010 09:55

Logo van ISBW..verified_userAanbieder op Springest
Jos KesseleerISBW..

"Beste Margreet,

Onze bachelor Personeelsmanagement is vergelijkbaar met die van NCOI, echter zijn de modules ook los te volgen. Je kunt er de modules uit pikken die voor jouw situatie interessant zijn en die tevens aanvullen met losse trainingen uit ons aanbod.

Ik kan je het beste even naar onze website doorverwijzen. Kijk op www.isbw.nl/p-o en schroom niet om te bellen (0800-5070) of te mailen bij vragen.

Met vriendelijke groet en een succesvol 2011!

Jos" - 27-12-2010 16:09

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Het Belgische CVA(centrum voor afstandsonderwijs) is heel erg gekend voor haar praktijkopleidingen. Zij bieden ook een cursus aan die in de richting gaat van hetgeen u beschrijft: "Middle management".
Die cursus is volgens mij geschikt omdat er gewerkt wordt met praktijkvoorbeelden waardoor duidelijk wordt hoe je mensen kan motiveren, hoe je hen beter kan laten samenwerken en hoe je het beste uit mensen kan halen. Het is een allround, volledige cursus die je al het nodige leert zodat je sterk in de praktijk kan staan.

Je kan de inhoud en kostprijs zien op de website:
http://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/cursus/middle-management/?gclid=CPLv1rGryrcCFUXMtAodZRIAHw

Deze school biedt al enkele jaren kwaliteitsvolle opleidingen aan tegen uiteenlopende prijzen, maar steeds met persoonlijke begeleiding van een ervaren docent die je bijstaat met advies en tal van oefeningen en opdrachten. Daardoor zijn het altijd thuisstudies, maar met integratie van de nodige praktijk.

Met de thuisstudies van deze school kan je zelf bepalen hoe lang je studeert. Je kan de duur ervan dus geheel zelf bepalen.
Er zijn campussen in Antwerpen, Gent en Hasselt. Daar kunnen cursussen worden ingekeken en zullen eventuele lessen doorgaan." - 04-06-2013 12:57

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 81.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 104.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!