Ik zoek een opfriscursus loopbaanbegeleiding en coaching. Wat is een geschikte training?

Vraag gesteld door M. van de Loo

Wat wilt u concreet leren, en/of welk gedrag wilt u veranderen?

Ik heb een HBO opleiding P&A met uitstroomprofiel Loopbaanbegeleiding en Coaching. Daar ik in 2004 daarvoor geslaagd ben en daar geen ervaring mee heb kunnen opbouwen wil ik een soort opfriscursus om dit in de praktijk te kunnen toepassen.

Waarom wilt u dit leren? Vertel wat over uw motivatie, achtergrond en toekomstplannen.

Ik werk nu in een grote organisatie waar veel veranderingen komen. Dat betekent dat medewerkers op een andere manier moeten werken of moeten uitstromen. Ik wil daar graag mee aan de slag kunnen zodat we geen externe persoon hoeven in te huren.

Hoe wilt u dat de opleiding er uit ziet? Welke criteria zijn er van belang? Denk aan niveau, regio, uw budget en het soort onderwijs.

Post HBO niveau Ik woon in Noord-Limburg dus de regio Limburg, Noord-Brabant en Gelderland Bij voorkeur een cursus van een paar dagdelen

  Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
  check_box_outline_blank

  Loopbaancoaching: zet jezelf en je loopbaan op scherp

  Logo van EXPERTYZ Coaching en Training
  |META_INFO|

  Ben je bereid stil te staan bij jezelf en in beweging te komen? Als professional van nu wordt er veel van je gevraagd. Waarschijnlijk heb j…

  check_box_outline_blank

  Opleiding Talentmanagement, Loopbaanbegeleiding en Coaching

  Logo van Elysisch Talent
  |META_INFO|

  In deze tijden bieden wij ook passende oplossingen voor een maatwerk traject op afstand. Op deze manier kun je veilig aan de slag en werken…

  Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
  Kelly F.IVBO

  "Beste,

  Volgens mij is de thuiscursus "jobcoach" van het Belgische Centrum voor Afstandsonderwijs een goede keuze.

  Deze school biedt een groot aantal thuiscursussen aan die telkens geschreven zijn door de meest ervaren mensen binnen dat vakgebied. Zij weten hoe het allemaal werkt en geven hun kennis doorheen de cursus aan jou door, door middel van oefeningen en opdrachten en tal van praktijkvoorbeelden. Daardoor groeit je kennis geleidelijk aan en moet je dus niet een voorkennis hebben of 1 of andere vooropleiding hebben gevolgd. Alles wordt geleidelijk aan duidelijk.

  Als het je interesseert kan je kijken op hun website: http://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/cursus/jobcoach/?gclid=CPmnoIKmyrcCFY3HtAod3wUAnA

  Daarop zie je de inhoud en de kostprijs en kan je ook meer informatie krijgen over de werking van de school en over wie de docenten zijn.
  In de campussen in Antwerpen, Gent en Hasselt kan je de cursus gaan inkijken en kan je ook examen gaan afleggen." - 04-06-2013 12:33

  Logo van VistaNova, School voor loopbaan & leiderschapverified_userAanbieder op Springest

  "Beste M. ,
  De methode Hoogendijk vormt een mooie aanvulling op wat je al in huis hebt. Wij hebben een driedaagse training Koersonderzoek technieken volgens de methode Hoogendijk. Een perfecte verdieping voor iemand die weer helemaal opgefrist aan de slag gaat. De training start in maart. Zie www.vistanova.nl
  Veel succes!
  Marc" - 19-12-2011 09:06

  Logo van Van den Broek en Partnersverified_userAanbieder op Springest

  "Beste M.,

  Kijk eens op www.bptraining.nl naar de training Loopbaanbegeleiding voor HR-professionals. Dit is een training van 2 x 2 dagen, deels verzorgd door Perry Filippini, voorzitter van Noloc.

  Als je geïnteresseerd bent, plan ik graag een telefonische afspraak in met de trainer om te kijken of het programma echt goed aansluit bij je leerwensen.

  Veel succes!

  Manon Hart" - 19-12-2011 09:15

  Logo van Yep Trainingenverified_userAanbieder op Springest

  "Ik heb nog plek in de train-de-trainer die begin januari van start gaat. Deze training is gericht op het begeleiden van coaches en trainers die meer willen weten over interactie met de deelnemer, lastige situaties en de eigen stijl van traininggeven, of in dit geval coachen. De training bevat 4 dagdelen van 3 uur, met een duidelijke lijn daarin. In totaal zijn de kosten 450euro ex btw

  Mocht je interesse hebben, kan ik via de mail nog wat meer informatie toesturen.

  Hartelijke groet,

  Marijn Blaisse" - 19-12-2011 10:27

  Logo van BCoachverified_userAanbieder op Springest
  Hans BouritiusBCoach

  "Beste M,
  Kijk ook eens op www.bcoach.nl.
  Wij verzorgen een Practitioner Coachopleiding onder de naam Loopbaan- en levenscoach. Er zijn twee versies: voor hen die het vak van coach willen gaan oppakken en een afgeleide vorm voor gevorderden.
  Ik plan graag een persoonlijk gesprek voor meer informatie. Morgen, 20 december is er een open dag in Doorn. Kijk maar eens op onze website. Veel succes met kiezen!

  Hartelijke groet,
  Hans" - 19-12-2011 10:45

  Logo van Academie Wendingverified_userAanbieder op Springest
  Odette SchurmansAcademie Wending

  "Beste M.van de Loo.....
  Bij Academie Wending is ruime keuze voor een opfriscursus loopbaanbegeleiding en coaching. Je kunt bij ons een 1 jarige NLP coachopleiding doen, die uitgebreid kan worden naar een professionele 3 jarige opleiding tot transpersoonlijke coach. Wij zijn ervaren coaches en werken vnl met NLP vaardigheden en durven zeggen dat je met NLP snel tot de kern van iemand zijn probleem/wens kunt doordringen.
  Wil je liever een korte kennismaking en in de prakltijk ervaren hoe je met NLP kunt werken, dan kunt u kiezen voor de 2daagse Personal Power workshop op 15 en 16 maart. .
  Kijk eens op www.academiewending.nl.
  Mocht je vragen hebben horen we dat graag
  Vriendelijke groet Odette" - 22-12-2011 14:00

  Karin de BieBezoeker van Springest

  "Beste M.,

  Allereerst wat goed dat je je hiervoor wil gaan inzetten. Je zegt dat je op zoek bent naar een cursus van een paar dagdelen en dat het vooral ook 'opfrissend' moet werken.

  Wij bieden de training 'Omgaan met verandering en Reorganisatie' aan. In deze training staat het veranderproces en de fases daarin centraal. Hierbij richt je je op de motivatie en begeleiding van medewerkers.
  Daarnaast schrijf je ook een plan voor de reorganisatie.

  Met jouw opleiding P&A zal je al de nodige voorkennis hebben, en met deze training snel de focus kunnen legen op dit traject. Ik denk dat het heel goed bij je past. Graag sta ik je telefonisch te woord.

  Je kan dagelijks bellen naar 030 -29 19 888.

  Je krijgt dan meteen een studieadvieseur aan de lijn!

  Groeten, ICM - studie adviseur" - 28-12-2011 14:06

  Logo van Bureau De Sleutelverified_userAanbieder op Springest
  Noor HooymanBureau De Sleutel

  "Hallo, wij geven 4 x per jaar de vierdaagse training Loopbaancoaching voor P&O professionals. Dit is een zeer praktijkgerichte training voor meer en minder ervaren adviseurs, coaches en consultants die mensen in hun organisatie willen kunnen begeleiden omdat zij ofwel zelf opzoek zijn naar iets anders ofwel omdat de organisatie meer mobiliteit nodig heeft.
  We doen veel oefeningen en je krijgt een map en memory stick mee vol met opdrachten en oefeningen die je zelf kan inzetten. We werken in kleine groepen 6 tot 10 waarin de onderlinge uitwisseling erg groot is. De reacties zijn zeer positief, kijk maar eens op springest bij onze opleiding.
  veel succes ermee! Je kan me bellen voor meer informatie op 06-44243828 Noor Hooyman" - 25-10-2012 17:39

  Reageer op deze vraag

  U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

  Gerelateerde onderwerpen

  Wil je ook een vraag stellen?

  Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

  Doe een open in-company aanvraag

  Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
  Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

  Verder leren? Het begint op Springest.nl

  • Alles waar je van kunt leren

   Meer dan 81.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
  • Hulp bij het zoeken en inschrijven

   Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
  • Gratis informatie aanvragen

   Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
  • Ervaringen van deelnemers

   Ruim 104.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
  • Ook voor leren in je organisatie

   Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
  • Inschrijven met laagste prijsgarantie

   Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!