Ik zoek een opleiding chemie.

Gesteld door Cynthia De Preter
Wat wil je concreet leren?

Ik wil graag mijn chemie opfrissen zodat ik daarin een reële kans op werk kan vinden, want nu krijg ik echter steeds hetzelfde te horen, nl dat ik er veel te lang tussenuit ben geweest.

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Ik heb een diploma biochemie A2 behaald in België, wat overeen stemt met MBO Niveau 4. Dit is echter al 20 jaar geleden. Ben eerst 7j werkzaam geweest als operator in de chemie, maar ben daarna voor mezelf begonnen in een heel andere branche. Dat heb ik 13j gedaan. Mijn bedrijfje heb ik stopgezet om te gaan samenwonen met mijn Nederlandse vriend. Nu wil ik dus graag mijn kans wagen in de chemie, eigenlijk liefst laboratorium werk, maar dat lukt me dus niet, wat ook heel begrijpelijk is.

Hoe moet de opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en duur van de opleiding.

Liefst een zo kort mogelijke opleiding. Ik ben reeds 39 jaar dus wil geen studie die jaren duurt en ik heb toch tijd zat om te studeren daar ik momenteel geen werk heb. Wil wel graag een opleiding waar ik iets mee kan, dus waarmee ik naderhand ook een kans maak op de arbeidsmarkt. Woon momenteel ik Vught (Den Bosch) maar heb eigen vervoer dus kan me probleemloos verplaatsen.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

10.911 Vakopleiding veilig werken met de heftruck in de (petro)chemie

Logo van HER Opleidingen & Advies BV, Transport & Logistiek | ARBO & Veiligheid

Cursuscode: 10.110 DoelgroepMedewerkers met een minimumleeftijd van 18 jaar die op (petro)chemisch bedrijfsterrein in installaties, werkpla…

check_box_outline_blank

10.415 - Veilig werken met een hoogwerker in de (petro) chemie

Logo van HER Opleidingen & Advies BV, Transport & Logistiek | ARBO & Veiligheid

DoelgroepMedewerkers die op (petro)chemisch bedrijfsterrein als onderdeel van hun werk een hoogwerker moeten besturen / bedienenVereiste vo…

Bezoeker van SpringestBezoeker van Springest

"Hoi Cynthia, dank voor je uitgebreide vraag. Om te beginnen is het een goed idee om aan de potentiële werkgevers te vragen welke opleidingen of cursussen op chemisch- of laboratoriumgebied zij een verbetering zouden vinden. Dit is namelijk een erg specialistisch gebied met veel opleidingen die een bepaald spectrum bestrijken.

Een goed startpunt is in ieder geval ons overzicht van "trainingen en opleidingen in chemie":/productie-techniek-bouw/chemietechniek. Kijk daarnaast ook even bij het onderwerp "Laboratoriumtechniek":/productie-techniek-bouw/laboratoriumtechniek, daarin staan ook veel cursussen die bepaalde certficering (bijv. VAPRO) bieden voor specialistische vakgebieden binnen het laboratorium. Een van de opleiders met veel aanbod in dat gebied is Avans+ die in Breda zitten dus dat is in ieder geval in jouw regio.

Ik hoop dat we je hiermee al verder op weg helpen, laat het gerust weten als we nog verder kunnen helpen met je oriëntatie." - 14-10-2013 16:21

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 70.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel / chat met een leeradviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 83.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!