Ik zoek een opleiding tot professioneel organizer om voor mezelf te beginnen.

Vraag gesteld door Anoniem:

Onderwerp: Op zoek naar een opleiding tot professioneel organizer voor particulier en bedrijfsleven

Motivatie: Mensen begeleiden om hun zaken weer op een rij te krijgen zowel op de werkplek als privé. Dit met het doel om een bedrijf te starten.

Gedragsverandering: Hoe word ik een professioneel organizer

Criteria: organizing works

Verdere opmerkingen: zijn er meer opleidingen?

Antwoord door Annelies Braak:

Beste Anoniem,

U geeft aan een eigen bedrijf te willen starten als professioneel organizer, u wilt mensen begeleiden om hun zaken weer op een rij te krijgen zowel zakelijk als privé. En bent op zoek naar een geschikte opleiding hiervoor. Ter oriëntatie zou u een informatiebijeenkomst kunnen volgen bij de branchevereniging voor professioneel organizers, de NBPO. Zij geven ook een driedaagse training, prijs 2011 nog niet bekend. Zij verwachten een HBO werk- en denkniveau en basisvaardigheden zoals communicatief vaardig, organiserend vermogen en oplossingsgerichtheid. Organizing Works biedt een opleiding tot professioneel organizer evenals de Get Organized Company. De huishoudcoach biedt een opleiding tot professional organizer speciaal gericht op particulieren. Daarnaast is via de Nederlandse branchevereniging NBPO en de Amerikaanse branchevereniging NAPO veel informatie te vinden.

Dit advies is bedoeld om u op weg te helpen bij het bepalen van uw keuze, we horen graag of dat gelukt is.

Hartelijke groeten, Annelies Braak

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank
Thumbnail cursus professional organizer

Cursus Professional Organizer

Logo van Organizing Works
|META_INFO|
Thumbnail cursus professional organizer

Gat in de markt! Word Professional Organizer. Dit beroep leer je in deze cursus. Leer mensen hun werk en privé organiseren, ze zijn je eeuw…

check_box_outline_blank

Plannen en organiseren

Logo van NIMO Project Management Instituut/NIMO Academy
|META_INFO|

Over de training Plannen en organiseren U heeft een lijstje gemaakt met 5 activiteiten die u vandaag beslist gaat doen. Op het moment dat u…

Logo van De Ommezwaaiverified_userAanbieder op Springest
I. DepasseDe Ommezwaai

"Op 17 en 18 maart en 31 maart en 1 april organiseert De Ommezwaai een vierdaagse opleiding Coachen op Efficiency. De training wordt gegeven door Ester Braat, die al jaren werkt als professioneel organizer in het bedrijfsleven. De training is vorig jaar door vele leden van de NBPO gevolgd en met een 9 beoordeeld. Meer informatie op mijn site: www.ommezwaai.nl.

Hartelijke groeten,
Iris Depassé" - 17-12-2010 11:31

Logo van De HuishoudCoach ®verified_userAanbieder op Springest

"Beste vragensteller/ster,

De informatie van Annelies is correct en zoals je hebt kunnen lezen biedt ook De HuishoudCoach een opleiding van 7 dagdelen aan, waarin je wordt getraind tot professional organizer. Alle facetten van het vak komen in de Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren (OPOP) aan bod; het accent ligt echter op a) de opbouw van het organizing traject, b) de werkmethodieken om klanten snel en effectief te leren beter met hun spullen, tijd, papier en energie om te gaan, en c) communicatie met klanten, zowel tijdens het organizing traject als in marketingtechnisch opzicht. Recensies van onze cursisten, die onze opleiding steevast met ruim een 9 beoordelen, vind je op Springest en op www.dehuishoudcoach.nl. Ook kun je desgewenst een informatiebrochure opvragen door je adresgegevens te mailen naar info@dehuishoudcoach.nl. Ik hoop dat je met deze extra informatie geholpen bent,

Met vriendelijke groet,
Els Jacobs" - 17-12-2010 15:01

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

De opleiding "life coach" van het Belgische CVA(centrum voor afstandsonderwijs) is volgens mij wat u zoekt.

Dat is een cursus waarin je leert om mensen op een effectieve manier te begeleiden. Je leert hen om op een doelbewustere manier keuzes te maken en doelen te bereiken. Daarnaast leer je hen ook om hun mooie kanten te belichten en te benutten en zo meer successen te behalen.

Deze cursus is geschreven door iemand met een jarenlange praktijkkenis. Deze persoon helpt je doorheen de cursus met tal van oefeningen en opdrachten en gebruikt ook voorbeelden uit z'n eigen praktijk zodat je niet enkel droge theorie te verwerken krijgt.
Op het einde van de cursus kan je examen gaan afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Daar kan je ook de cursus op voorhand gaan inkijken.

Voor meer informatie: http://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/cursus/life-coach/?gclid=CJmoitTlpLcCFaTItAodLhIAYA" - 20-05-2013 14:33

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 74.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 85.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!